ابوذر عطاپور وزیری روز سهشنبه در دیدار با صادرکننده خرما به حمایتهای دولت از صادرکنندگان اشاره کرد و ایجاد اداره کل حمل و نقل و پایانهها، راهاندازی فرودگاه، گمرک، استاندارد و اتاق بازرگانی را نقش مهمی در زمینه تسهیل صادرات محصولات کشاورزی دانست.
وی با بیان اینکه صادرات محصولات کشاورزی نقش موثری در ارزش افزوده این محصولات دارد، اظهار داشت: مسلما توسعه صادرات کمک شایانی به رونق اقتصادی منطقه میکند.
فرماندار جیرفت مهمترین مزیت خرمای جنوب کرمان را کیفیت و برداشت بهداشتی این محصول عنوان کرد و اظهار داشت: به طور میانگین سالانه ۲۰۸ هزار تُن انواع خرما از نخلستانهای هفت شهرستان جنوبی کرمان برداشت و روانه بازارهای داخلی و خارجی میشود.
وی خرمای مضافتی، کلوته، مُرداسنگ، نگار، گوردیال و ارقام خشک پیارُم، زاهدی و مجول را بیشترین ارقام خرمای منطقه جنوب کرمان دانست و بر راهاندازی انجمنهای تخصصی خرما تاکید کرد.
عطاپور بر برندسازی محصولات کشاورزی منطقه جنوب کرمان با نامهای بومی و بستهبندی بازار پسند تاکید کرد و از برداشت محصول خرمای امسال با رعایت دستورالعملهای بهداشتی خبر داد.
صادرکننده افغان: فعالیت در حوزه صادرات خرما را مدیون حمایتهای مسوولان هستم
تاجر و صادرکننده افغانستانی هم در ادامه این نشست از صادرات نخستین محموله گمرک جیرفت در زمان راهاندازی این مجموعه خبر داد و گفت: در راستای اعتمادسازی و حمایت از محصول خرمای منطقه جنوب کرمان، نخستین محموله گمرک این شهرستان را صادر کردم.
عبدالولی مبینزاده از خدمات دولت ایران برای هموار کردن مسیر صادرات خرما قدردانی کرد و گفت: هیچ مشکلی در زمینه خرید و صادرات محصول خرما نداریم.
او همچنین از صادرات نخستین محموله خرما از طریق مرز میلک به گمرک افغانستان خبر داد و گفت: طی روزهای آینده دومین و سومین محموله صادراتی به گمرک افغانستان ارسال میشود.
تاجر محصولات کشاورزی از حمایتهای فرماندار جیرفت نیز قدردانی کرد و زمینه حضور و فعالیت خود را مدیون حمایتهای مسوولان دانست.
وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از سه هزار تُن محصول خرما در ایران خریداری و صادر کردم، تصریح کرد: امسال فعالیت خود را از ۲۵ مردادماه با خرید خرما را از شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد آغاز کردهام.