عبدالولی مبینزاده تاجر و صادرکننده خارجی محصولات کشاورزی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه مسوولان ایرانی تا کنون هیچ تعرفهای بر صادرات خرما وضع نکردهاند، اظهار داشت: ۲۵ مردادماه خرید خرما را از شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد شروع کردهام و در ادامه از بم، شیراز و حاجیآباد استان هرمزگان، خرید خرما را به پایان میرسانم.
این صادر کننده تصریح کرد: از ابتدای خرید خرما تا کنون ۱۲۰ تُن محصول خریداری کردهام و بعد از عاشورای حسینی نخستین محموله صادراتی را از طریق مرز میلک به گمرک افغانستان ارسال میکنم.
او گفت: پیشبینی میکنم امسال بتوانم بیش از سه هزار تُن محصول خرما در ایران خریداری و صادر کنم.
مبینزاده نخستین تجربه تجارت خرما در ایران را سال ۱۳۸۵ از منطقه جیرفت عنوان کرد و گفت: نخستین مرتبه از مشهد به جیرفت آمدم و بدون واسطه محصول را از کشاورز خریداری کردم و از آن روز به بعد هر سال برای خرید خرما به این منطقه میآیم.
این فعال اقتصادی افزود: در ابتدای شروع به کار با مشکل بستهبندی مواجه بودم ولی به مرور با بستهبندی و سفارش کارتُن مسیر را به سمت صادرات محصولی با بستهبندی بهروز هدایت کردم.
وی ادامه داد: امروز به لطف خدا شاهد بستهبندی خوب و کارتُنهایی با طراحی جذاب برای صادرات محصول خرما هستیم.
مبینزاده کیفیت محصول خرمای امسال جنوب کرمان را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: امسال شاهد برداشت بالای خرما در جیرفت و عنبرآباد هستیم.
او تصریح کرد: هماکنون هر کیلوگرم خرمای کلوته را ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان و هر کیلوگرم خرمای مضافتی را ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری میکنم.
بسیاری از کشاورزان اعتقاد دارند قیمت خرما با توجه به مشکلات و سختیهای داشت و برداشت، باید افزایش یابد. سال گذشته هر کیلوگرم خرمای مضافتی درجه یک تا ۲۷ هزار تومان افزایش یافت و در اواسط برداشت با نوساناتی همراه بود.
کارشناسان کشاورزی اما با توجه به پیگیری مسوولان و حمایت دولت در خصوص صادرات بدون تعرفه خرما، آینده خوبی را برای بازار این محصول پیشبینی کردهاند.
«سطح زیرکشت خرما در شمال استان کرمان ۳۰ هزار هکتار با تولید حدود ۳۰۰ هزار تُن محصول و در شهرستانهای جنوبی هم افزون بر ۳۰ هزار هکتار با بیش از ۲۰۰ هزار تُن محصول است»