رضا ملک زاده روز چهارشنبه در بیست و یکمین کنگره بین المللی پزشکی تولیدمثل رویان و شانزدهمین کنگره بین المللی بیولوژی و فناوری سلول های بنیادی اظهار داشت: برنامه ریزی های ما به صورتی است که حتی در شرایط وجود بیماری کرونا مسائل مربوط به باروری را انجام دهیم و به افراد نابارور کمک کنیم تا باروری داشته باشند اما هنوز اطلاعاتی وجود ندارد که کووید۱۹ باعث ناباروری شود.
خبر خوبی در حوزه ژن درمانی خواهیم داشت
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در خصوص ژن درمانی فعالیتهای نخستین آغاز شده است و در آینده نزدیک خبر خوبی در این حوزه خواهیم داشت.
ملک زاده افزود: سلول های بنیادی یک روش درمان برای برخی از بیماری هایی است که با روش های رایج درمان نمی شوند. خوشبختانه در این زمینه کشور پیشرفت های قابل توجهی داشته است و ما امیدواریم در کنار سلول های بنیادی بتوانیم از روش ژن درمانی که روش موثرتری است، برای درمان بیماری ها استفاده کنیم.
وی اظهار داشت: در خصوص ژن درمانی فعالیت های نخستین آغاز شده است و در آینده نزدیک خبر خوبی در این زمینه خواهیم داشت.
ملک زاده با اشاره به درمان بیماری کرونا با استفاده از سلول های بنیادی تصریح کرد: ما مطالعه مهمی را با کمک موسسه رویان روی تعدادی از بیمارانی که کرونا داشتند و به هیچ درمانی پاسخ نمی داند، انجام دادیم و نتایج اولیه امیدوارکننده بود ولی برای اینکه ثابت شود این روش موثر است، نیاز بود روی بیماران بیشتری آزمایش بالینی انجام شود و با توجه به هزینه های زیادی که سلول درمانی دارد این شیوه هنوز به صورت گسترده آغاز نشده است.
دریافت ۲۶۶ مقاله از کشورهای سراسر دنیا
همچنین در ادامه فیروزه احمدی، دبیر علمی کنگره تولیدمثل رویان اظهار داشت: کنگره رویان از سال ۲۰۰۰ آغاز شده است و هر ساله پربارتر می شود.
وی ادامه داد: کنگره امسال ۹ سرفصل اعم از سقط مکرر و تستهای ارزیابی پیش از لانهگزینی، درمان ناباروری مردان، اختلالات سیستماتیک و چاقی در ناباروری، چالش های روشهای کمک درمانی ناباروری و درمان بیماری کرونا دارد.
احمدی تصریح کرد: در کارگروه های کنگره امسال محققان و سخنرانانی از کشورهای انگلیس، آمریکا، فنلاند، اندونزی، سوییس، ایتالیا، اسپانیا، نیوزلند، آلمان و استرالیا حضور دارند.
دبیر علمی بیست و یکمین کنگره رویان با بیان این که حدود ۲۶۶ مقاله از محققان سراسر دنیا دریافت شده، گفت: به دلیل محدودیت زمانی تنها ۱۵۰ خلاصه مقاله برای ارائه در این کنگره به صورت پوستر پذیرفته شده است.
نظر شما