به گزارش ایرنا از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی «علی بیتاللهی» با اشاره به اینکه در هفتههای گذشته برای انجام مطالعات فرونشست زمین در برخی فرودگاههای کشور از جمله اردبیل، تبریز به استانهای مختلف سفر کرده است، گفت: با توجه به اینکه یکی از مخاطرات چند سال گذشته فرونشست بوده و نشانه هایی از تبعات فرونشست در حوزه فرودگاه، ریل و بنادر دیده می شود این مهم در دستور کار مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی قرار گرفت و در حال انجام است.
رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه مطالعات آثار فرونشست در ۹ فرودگاه کشور، فرودگاه های مشهد، کرمان، بم، یزد، تبریز، اردبیل و ایلام، فرودگاه امام خمینی(ره) و فرودگاه مهرآباد شروع شده و در برخی از فرودگاه ها همچون فرودگاه امام خمینی (ره) فاز دوم مطالعات آغاز شده است. ، گفت: همکاری شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران و همچنین شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) برای مطالعات فرونشست با مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بسیار مناسب بوده است و کار در حال انجام است.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با یادآوری اینکه در چند سال گذشته، مصرف آبهای زیرزمینی به دلیل خشکسالیهای متعدد، کمبود نزولات جوی و نوع آبیاریها در کشور افزایش یافته و همین موضوع موجب افت سطح آب زیرزمینی در دشتهای کشور شده است، توضیح داد: ثابت شده، هرجا که آب زیرزمینی پایینتر برود و سطح آب افت کند، زمین نیز دچار فرونشست میشود و این فرونشست باعث ایجاد انحنایی در سطح زمین شده که این رخداد برای المانهایی که تحت مسئولیت وزارت راه و شهرسازی است، تاثیر مستقیم دارد.
بیتاللهی، گفت: به طور متوسط حدود ۵۴ فرودگاه فعال در کشور وجود دارد که عموم آنها نیز در دشتها احداث شدهاند. از آنجاییکه مناطق دشتگونه و هموار معمولا با افت آب زیرزمینی همراه بوده و دچار فرونشست میشوند، این احتمال داده میشود که فرودگاههای کشور تحت فرونشست زمین باشند و از این رو کار بسیار مهم مطالعات فرونشست زمین در فرودگاههای کشور از جمله فرودگاه مهرآباد و شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) آغاز شد و ادامه یافت که هم اکنون در خصوص شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی، فاز دوم این مطالعات در جریان است.
وی با اشاره به قانون جدید مدیریت بحران و بند ض ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران که موضوع فرونشست زمین را برعهده مرکز تحقیقات نهاده و بر اساس آن مطالعه فرونشست زمین در شقوق حمل و نقل در دستور کار قرار گرفته است، همکاری شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران و شرکت شهر فرودگاهی امامخمینی (ره) را در آغاز مطالعات و تداوم آن، مثبت ارزیابی کرد.
بیتاللهی، توضیح داد: فاز دوم مطالعات فرونشست زمین در فرودگاه امام خمینی (ره) آغاز شده که هدف از آن ارایه راهکارهایی برای افزایش پایداری فرودگاهها و همچنین دانست این نکته است که آیا فرونشست زمین در سطح استانداردی است یا اینکه در شرایط بحرانی قرار دارد و باید راهکارهایی برای آن اندیشیده شود.
وی تاکیدکرد: با توجه به میزان و نرخ فرونشست زمین انتظار بر این است که نتیجه مطالعات مشخص کند که چه اقداماتی میتوان انجام داد تا وضعیت فرودگاهها، کماکان پایدار و در سطح استانداردهای مطلوب قرار بگیرد. این مطالعات برای اولین بار است که در کشور انجام میشود.
نظر شما