بدهی دولت به زعفرانکاران خراسان رضوی فردا تصفیه می‌شود

مشهد- ایرنا- مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی گفت: باقیمانده طلب زعفرانکاران استان که معادل هزار و ۷۷ میلیارد ریال است از فردا صبح به حساب آنها واریز می شود و مطالباتشان به صفر می‌رسد.

ایرج ناصری‌مقدم روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پارسال ۹ هزار و ۵۰۲ کشاورز در استان خراسان رضوی بیش از ۶۸ تن و ۸۲۵ کیلوگرم زعفران تولیدی خود را در قالب طرح یاد شده به سازمان تعاون روستایی این استان تحویل دادند.

وی ادامه داد: زمان تصفیه کامل با زعفرانکاران استان با احتساب پایان فصل خرید در قالب خرید حمایتی در اردیبهشت ماه بود که به دلیل برخی مشکلات بودجه‌ای تا شهریور ماه جاری زمان برد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در خصوص برنامه امسال دولت برای خرید حمایتی محصول زعفران افزود: تا کنون هیچ برنامه، دستورالعمل و بخشنامه‌ای برای این منظور به استان اعلام نشده است.

کار خرید حمایتی زعفران از کشاورزان خراسان رضوی با برپایی ۱۸ مرکز خرید در ۱۷ شهرستان این استان صورت گرفت. 

محصول زعفران‌کاران خراسان رضوی در قالب طرح خرید حمایتی زعفران در چهار نوع شامل "زعفران نگین، محصول شبه‌نگین، زعفران پوشال درجه یک و محصول پوشال معمولی" سطح‌بندی شده بود. 

بر اساس این سطح‌بندی، هر کیلوگرم محصول "زعفران نگین" به قیمت ۱۰۵ میلیون ریال، "شبه‌نگین" ۹۵ میلیون ریال، "پوشال درجه یک" ۹۰ میلیون ریال و زعفران "پوشال معمولی" ۸۲ میلیون ریال از کشاورزان خریداری شده است.

پارسال ۹۰ هزار هکتار از مزارع خراسان رضوی به کشت زعفران اختصاص یافته بود که حجم محصول برداشت شده از این سطح معادل ۳۲۰ تن اعلام شده است.

ظرف سالهای اخیر به طور متوسط سالانه پنج هزار هکتار به زیر کشت زعفران در استان خراسان رضوی افزوده شده است.

بیشترین زعفران جهان با سه هزار سال سابقه در شهرستانهای تربت‌حیدریه، زاوه، گناباد، کاشمر، رشتخوار و مه‌ولات واقع در جنوب استان خراسان رضوی تولید می‌شود. 

بازده تولید در واحد هکتار در مزارع زعفران خراسان رضوی به طور متوسط چهار تا پنج کیلوگرم است و تقریبا همه شهرستانهای خراسان رضوی بین ۱۰ هزار تا ۳۰ هزار هکتار مزرعه زیرکشت زعفران دارند.

۱۳۸ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی خراسان رضوی در حوزه کشت و تولید زعفران فعالیت دارند. همچنین ۸۰۰ هزار نفر در خراسان رضوی به طور مستقیم درگیر امور مربوط به کشت، تولید و برداشت زعفران هستند.

تنها منبع تامین معیشت بیش از نیمی از جمعیت روستایی خراسان رضوی کشاورزی است. ۳۶۳ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی این استان ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری فعالیت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha