۱۲ شهریور ۱۳۹۹، ۱۹:۵۸
کد خبرنگار: 2445
کد خبر: 84024920
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 ترکیه: لغو تحریم‌های تسلیحاتی قبرس توسط آمریکا درگیری‌ها را افزایش می‌دهد

تهران-ایرنا-"فواد اوکتای" معاون رییس جمهوری ترکیه شامگاه چهارشنبه در واکنش به اقدام آمریکا برای لغو تحریم‌های تسلیحاتی قبرس گفت که این اقدام درگیری‌ها در منطقه [دریای مدیترانه] را افزایش می‌دهد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری آناتولی ترکیه، اوکتاری در توئیتی این اقدام آمریکا را تکرار اشتباهات اروپایی در جزیره قبرس دانسته است.

وی تأکید کرد: ترکیه به اقداماتش که ضامن امنیت و ثبات و رفاه قبرس شمالی و قبرسی‌های ترک‌تبار است علیه این اقدامات [آمریکا] که خطر درگیری در منطقه را افزایش می‌دهد، ادامه خواهد داد.

معاون رجب طیب اردوغان افزود: ترکیه و جمهوری شمال قبرس به خوبی از بازی‌هایی که علیه آنها در منطقه انجام می‌شود، آگاهی دارند.

ساعاتی یپش مایک پمپئو وزیر امورخارجه آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که از مدت‌ها پیش آمریکا برای لغو تحریم تسلیحاتی قبرس تلاش کرده است.

"مورگان اورتگاس" سخنگوی وزیر امورخارجه آمریکا روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که آمریکا تحریم تسلیحاتی قبرس را برای سال مالی ۲۰۲۱ لغو کرده است.

پیش از این نیز، وزارت امور خارجه ترکیه در واکنش به تصمیم آمریکا برای لغو تحریم‌های تسلیحاتی قبرس اعلام کرده بود که آنکارا دست به اقدامات مقابله‌ای می‌زند.

این اقدام آمریکا در حالی صورت می‌گیرد که تنش‌ها میان ترکیه و یونان بر سر منابع نفت و گاز شرق مدیترانه در هفته‌های اخیر ابعاد تازه‌تری به خود گرفته است.

این اختلاف با آغاز اکتشافات گاز توسط ترکیه در نزدیکی سواحل یونان در شرق مدیترانه شدت یافته است. در این مأموریت، کشتی تحقیقاتی «عروج رییس» (Oruc Reis) ترکیه به همراه کشتی‌های جنگی در حال جست وجو برای یافتن میادین احتمالی گاز در جنوب سواحل ترکیه است.

در نتیجه این تنش‌ها، حضور نظامی فرانسه در این منطقه تقویت شده و آمریکا نیز یک فروند کشتی جنگی خود را در آب های نزدیک جزیره کِرِت یونان مستقر کرده است.

کنگره آمریکا سال گذشته نیز با تصویب قانونی به لغو تحریم‌های چندین دهه‌ای تسلیحاتی علیه قبرس پایان داد.

تحریم تسلیحاتی آمریکا علیه قبرس به سال ۱۹۸۷ باز می‌گردد که با هدف جلوگیری از رقابت تسلیحاتی و تشویق برای سازش صلح بین یونانی‌تبارها و  ترک‌تبارهای این جزیره اعمال شد.

جزیره قبرس که در داخل دریای مدیترانه واقع شده، در پی اختلاف آتن و آنکارا در سال ۱۹۷۴ و پس از درگیری های نظامی میان دو کشور به دو بخش ترک نشین (شمالی) و رومی ـ یونانی ـ نشین (جنوبی) تجزیه شد.
قبرس جنوبی و رومی نشین توسط سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته می‌شود و عضو اتحادیه اروپاست، ولی بخش شمالی(ترک نشین) جزیره قبرس فقط توسط ترکیه به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخته شده است.
از سال ۱۹۷۴ تاکنون تمام تلاش‌های سازمان ملل متحد و دیگر مجامع بین‌المللی برای حل مساله قبرس و وحدت مجدد دو بخش این جزیره که یکی از مشکلات اصلی و اختلافات بین آتن و آنکارا محسوب می شود، به بن بست خورده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha