بازگشت ۲۷ پرنده شکاری به آسمان همدان

همدان- ایرنا- رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست همدان گفت: ۲۷ پرنده شکاری شامل ۱۵ بُهله دلیجه، هشت بُهله سارگپه و چهار بُهله عقاب طلایی به طبیعت بازگشتند.

مجید شعبانلو روز جمعه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: همه ساله برخی از گونه‌ها به علت برخورد شدید با شاخ و برگ درختان، سیم و کابل برق و برخورد با زمین هنگام شیرجه زدن برای شکار دچار جراحت و آسیب می‌شوند.

وی اضافه کرد: دوستداران طبیعت و محیط‌بانان با دیدن این گونه‌های زخمی آنها را به اداره‌های حفاظت محیط زیست برای رسیدگی و مداوا تحویل می‌دهند.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست همدان افزود: این گونه‌ها در بیشتر مواقع از ناحیه بال و پا دچار جراحت شده و برخی مواقع نیز به علت نقص عضو دیگر به آسمان بازنمی گردند بلکه تا آخر عمر در باغ وحش نگهداری می‌شوند.

شعبانلو بیان کرد: پس از تحویل گونه جانوری زخمی به اداره حفاظت محیط زیست، ابتدا دامپزشک معتمد این اداره کل آن را معاینه کرده و در صورت وجود جراحت اندک پس از چند روز مداوا و تیمار، پرنده به طبیعت بازمی گردد.

وی ادامه داد: برخی مواقع جراحت عمیق و شدید است بنابراین گونه زخمی برای طی طول درمان تحویل یک مرکز تیمار و نگهداری در شهرستان بهار می‌شود و دامپزشک هر چند ماه یکبار وضعیت جسمی گونه‌های موجود در این مرکز را بررسی می‌کند.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست همدان افزود: چنانچه گونه‌هایی قابلیت پرواز و بازگشت به طبیعت را داشته باشند به چرخه طبیعت بازمی‌گردند در غیر اینصورت تحویل باغ وحش می شوند.

شعبانلو بیان کرد: برخی از گونه‌های تحویلی به اداره‌های محیط زیست جوجه پرندگان هستند با این توضیح که جوجه‌ها در آغازین روز تلاش برای پرواز از لانه و روی شاخه به زمین سقوط کرده و دوستداران طبیعت آنها را به محیط زیست تحویل می‌دهند.

وی از دوستداران محیط زیست خواست در صورت مشاهده جوجه پرندگان آنها را به حال خود رها کنند چرا که والدین جوجه مراقب شان هستند همچنان جوجه پرنده سعی در به پرواز درآمدن و یادگیری پرواز، زندگی در طبیعت و شکار می‌کند.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست همدان اضافه کرد: در صورت زنده‌گیری و تحویل جوجه به محیط‌زیست، این مرکز تنها حافظ جان او بوده و نمی‌تواند روش زندگی در طبیعت و شکار طعمه را نیز به او آموزش دهد.

تاکنون ۳۱۵ گونه مهره‌دار جانوری در استان همدان شناسایی شدند که ۲۶ درصد گونه‌های موجود در کشور را شامل می‌شود. این گونه ها شامل ۱۹۳ گونه پرنده، ۴۵ گونه خزنده، ۳۹ گونه انواع ماهی ها، ۳۴ گونه پستاندار و چهار گونه دوزیست است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha