پس از اعلام نتایج انتخابات مجلس یازدهم، تکلیف ۵ حوزه انتخابیه گلستان مشخص شد اما انتخاب نماینده مردم چهار شهرستان غرب استان شامل کردکوی، بندرگز، بندرترکمن و گمیشان به مرحله دوم کشیده شد.
در پایان انتخابات دور اول عبدالجلال ایری ۲۱ هزار و ۱۸۳ رای و رجب محمدآبادی ۱۴ هزار و ۹۸۳ رای به دست آوردند و به دلیل کسب نکردن اکثریت آرا، بخت خود را برای رسیدن به کرسی بهارستان در ۲۱ شهریور امسال امتحان خواهند کرد.
قرار بود مرحله دوم انتخابات مجلس یازدهم ۲۹ فروردین امسال برگزار شود اما شیوع کرونا و تبعات ناشی از آن زمان برگزاری این رویداد سیاسی را به تاخیر انداخت که البته فرصت بیشتری را برای رایزنی و جلب رای شهروندان در اختیار نامزدها و طرفداران آن ها قرار داد.
انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی دوم اسفند پارسال برگزار شد.
طبق مصوبه ستاد ملی مدیریت مقابله با کرونا، دور دوم انتخابات مجلس با رعایت کامل پروتکل و دستورالعمل بهداشتی برگزار می شود که یکی از مهمترین آن ها منع انجام تبلیغات کاغذی و سنتی و تاکید بر استفاده از فضای مجازی برای معرفی نامزدها است.
بر اساس نظر برخی کارشناسان تبلیغات انتخاباتی در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی در مقایسه با دیگر روش های تبلیغاتی سنتی و کاغذی علاوه بر افزایش ضریب نفوذ و تاثیرگذاری، صرفه اقتصادی نیز به همراه دارد؛ موضوعی که در حال حاضر در حوزه انتخابیه غرب استان در شهرستان های بندرترکمن،گمیشان، کردکوی و بندرگز در حال شکل گیری است.
ایجاد کانال و گروههای اجتماعی از روزهای گذشته و پیش از زمان رسمی تبلیغات توسط هواداران ۲ نامزد راه یافته به انتخابات غرب گلستان شدت گرفته و افزایش طرفداران برای نمایش قدرت نامزدها به یکی از اهداف اصلی هواداران تبدیل شده است.
در دورههای گذشته انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه غرب گلستان معمولا یک کاندیدای فارس و یک نامزد ترکمن با هم رقابت داشتند که باعث می شد برخی طرفداران قومیتها تنور انتخابات را در سطح منطقه داغتر کنند اما امسال که هر دو نامزد راه یافته به مرحله دوم ترکمن هستند، کشاندن مردم پای صندوق رای بخصوص در شهرهای غیرترکمن نشین کردکوی و بندرگز به دغدغه اصلی نامزدها تبدیل شده است.
یکی از دغدغه های نامزدهای راه یافته به دور انتخابات مجلس در حوزه غرب گلستان، چگونگی رساندن صدا و برنامه های خود به همه ساکنان واجد شرایط این ۴ شهرستان است.
احتمال فعالیت نداشتن درصدی از واجدان شرایط شرکت در انتخابات غرب گلستان در فضای مجازی به دلیل بافت سنتی این مناطق در کنار منع برپایی ستاد انتخاباتی، کار نامزدها برای جلب نظر ساکنان این منطقه به منظور رای دادن دشوار کرده و آنها را به فکر چاره جویی انداخته است.
مراجعه به دوستان و بستگان و استفاده از نفوذ آنها در محافل خانوادگی و فامیلی بویژه در نقاط روستایی از جمله راهکارهای جایگزین در مناطق دورافتاده یا فاقد شبکههای مجازی است.
با وجود آنکه تبلیغات انتخاباتی بر اساس قانون پیش از موعد یک هفتهای تعیین شده تخلف محسوب میشود، هواداران و حامیان نامزدها از چند هفته پیش از آغاز زمان تبلیغات فعالیتهای خود را در فضای مجازی غیررسمی آغاز کردند و نامزدها و جریانهای سیاسی سعی دارند از این ظرفیت برای افزودن بر سبد آرای خود استفاده کنند.
مدیرکل دفتر سیاسی استانداری و دبیر ستاد انتخابات گلستان از فعال بودن ۲۴۴ شعبه اخذ رای در حوزه انتخابیه غرب استان خبر داد و گفت از این تعداد ۱۴ شعبه به صورت سیار آماده خدمت رسانی به هموطنان شهرستانهای گمیشان بندرگز بندرترکمن و کردکوی و بقیه ثابت است.
حمیدرضا ملک حسینی افزود: ۳ هزار و ۶۶۰ نفر عامل اجرایی شامل اعضای شعب، مامورین انتظامی و نمایندگان داوطلبان مجلس در روز رای گیری در شعبه حوزه انتخابی غرب استان گلستان فعال هستند.
به گزارش ایرنا از جمله نکات انتخابات مجلس یازدهم در گلستان رای نیاوردن هیچکدام از نمایندگان دوره دهم استان بود و به همین دلیل ترکیب نمایندگان این منطقه به طور کامل تغییر کرد.
استان گلستان با ۶ حوزه انتخابیه اصلی ،هفت نماینده در مجلس شورای اسلامی شامل 2 نفر از حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا ، یک نفر از رامیان و آزادشهر، یک نفر علیآباد، یک نفر از کردکوی، بندرترکمن، گمیشان و بندرگز، یک نفر از گنبدکاووس و یک نفر از مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوهتپه دارد.
در انتخابات دوم اسفند پارسال ۱۲۹ کاندیدا برای کسب هفت کرسی در ۶ حوزه انتخابیه گلستان خود را در معرض ارزیابی و انتخاب یک میلیون و ۳۳۰ هزار واجد شرایط رای دادن قرار دادند که ۷۱ هزار نفر از آنان رای اولی بودند.
استان گلستان حدود ۱.۹ میلیون نفر جمعیت دارد.
نظر شما