علیحسین حسینزاده روز پنجشنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا بیان کرد: تبلیغات دومین مرحله انتخابات مجلس، با حضور ۲ نامزد در حوزه انتخابیه اهواز، همزمان با کشور، از امروز آغاز شده و به مدت یک هفته ادامه دارد.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان افزود: همه گیری ویروس کرونا در این مرحله از انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، محدودیتهایی برای تبلیغات نامزدها ایجاد کرده است، بر همین اساس تبلیغات این مرحله بیشتر در فضای مجازی خواهد بود و تشکیل ستادهای انتخاباتی و اجتماعات و توزیع جزوه و اقلام تبلیغاتی ممنوع شده است.
وی اضافه کرد: پیش از این، تبلیغات انتخاباتی برای نامزدهای مجلس در صدا و سیما ممنوع بود اما به دلیل شرایط همه گیری کرونا در این مرحله برای نخستین بار، به نامزدها زمانی برای تبلیغات اختصاص داده شده که مقرر شده برای هر کدام از ۲ نامزد حوزه انتخابیه اهواز، پنج دقیقه تیزر تبلیغاتی و یک گفت وگوی ۲۵ دقیقه (در مجموع ۳۰ دقیقه) در پنج نوبت از شبکه استانی خوزستان و ۶ نوبت از صدای خوزستان پخش شود.
فضای مجازی انتخاباتی
معاون استاندار خوزستان گفت: سهشنبه هفته جاری نشستی با نامزدها و اعضای ستاد انتخابات برگزار شد و پروتکلهای بهداشتی و نحوه تبلیغات ۲ نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس یازدهم، مورد بحث قرار گرفت.
وی با اشاره به هماهنگی برای استفاده از فضای شهری در این مرحله از انتخابات، افزود: مقرر شده که فرمانداری و شهرداری اهواز، فضایی را برای تبلیغات شهری نامزدها اختصاص دهند و انتظار داریم این فضاها تا روز شنبه آینده آماده سازی شود.
حسینزاده ادامه داد:به دلیل احتمال سرایت ویروس کرونا، استفاده از جزوه و اقلام انتخاباتی ممنوع است، اما نامزدها میتوانند از پوستر، بنر، استند و بیلبوردهای تبلیغاتی را بر اساس اندازههایی که قانون تعیین کرده، استفاده کنند.
وی افزود: سلامتی مردم اهمیت زیادی دارد و نامزدها باید ضمن خودداری از تجمع، رعایت پروتکلهای بهداشتی را مدنظر داشته باشند.
حسینزاده ادامه داد: انتظار داریم تبلیغات نامزدها در راستای افزایش مشارکت مردم و وحدت جامعه باشد و از تخریب دیگران جلوگیری شود. با توجه به اینکه تمرکز تبلیغات در فضای مجازی است ممکن است برخی بخواهند اقداماتی انجام دهند، که لازم است نامزدها از این مساله جلوگیری کنند.
وی با اشاره به تبلیغات انتخاباتی در فضای مجازی، افزود: پلیس فتا تمام فعالیت نامزدها و هواداران آنها را رصد و بر آنها نظارت میکند و در صورت لزوم با متخلفان برخورد میشود.
اختصاص ۵۲۵ شعبه اخذ رای در شهرها
رییس ستاد انتخابات خوزستان همچنین تعداد شعب اخذ رای در این دوره از انتخابات را ۷۰۴ شعبه بیان کرد و گفت: از این تعداد، ۴۹۰ شعبه برای شهرستان اهواز، ۸۵ شعبه کارون، ۷۸ شعبه باوی و ۵۱ شعبه حمیدیه اختصاص داده شده است.
وی افزود: از تعداد کل شعب اخذ رای، ۵۷۳ شعبه ثابت و ۱۳۱ شعبه سیار پیش بینی شده و ۵۲۵ شعبه شهری و ۱۷۹ شعبه روستایی در نظر گرفته شده است.
به گفته وی، تمام شعب اخذ رای در سامانه ثبت شده و اعضای شعب نیز تا پایان روز جمعه در سامانه ثبت میشوند.
حسینزاده اضافه کرد: سهمیه حوزه انتخابیه اهواز از تعرفههای رای امروز پنجشنبه از وزارت کشور تحویل گرفته شده است.
وی ادامه داد: دستگاههای احراز هویت به تعداد شعب اخذ رای (۷۰۴ دستگاه) تحویل گرفته و بازبینی شده و تعداد قابل توجهی نیز به عنوان پشتیبان پیش بینی شده است.
تمهیدات کرونایی انتخابات
معاون استاندار خوزستان در ادامه با اشاره به نشست دیروز ستاد انتخابات با دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در محل این دانشگاه، گفت: در این نشست که فرمانداران، بخشداران مربوطه، و رییس هیات نظارت انتخابات خوزستان حضور داشتند، آخرین دستورالعملهای ابلاغی انتخابات در زمینه چگونگی اجرا در شعب اخذ رای و امکانات مورد نیاز و نظارت بهداشتی بر شعب، مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: تامین ماسک و مواد ضدعفونی، نحوه ضدعفونی شعب اخذ رای، چینش میزها و صندلیها و سایر امکانات شعب، نحوه تهویه هوا در حوزهها، نحوه توزیع غذا و خودروهای انتقال دهنده صندوقها و اعضای شعب از جمله مواردی بود که در این نشست بحث و تصمیم گیری شد.
حسینزاده ادامه داد: الزامات بهداشتی شعب و نظارت مستمر بر آنها با حضور نماینده بهداشت، پیش بینی شده و شهروندان با اطمینان میتوانند برای رای دادن مراجعه کنند.
وی اضافه کرد: ۲ شعبه سیار نیز برای بیمارستانها اختصاص یافته که برای حضور در محل بستری بیماران مبتلا به کرونا، پیش بینی لازم از جمله لباس مخصوص انجام شده است.
بر اساس این گزارش، مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار بود ۲۹ فروردین ۱۳۹۹ برگزار شود که به دلیل شیوع ویروس کرونا و خطرات ناشی از پیامدهای آن به ۲۱ شهریور موکول شد.
دور نخست انتخابات مجلس یازدهم، دوم اسفند ۹۸ و یک روز پس از اعلام خطر شیوع ویروس کرونا در کشور برگزار شد.
خوزستان دارای ۱۸ نماینده در مجلس شورای اسلامی است که غیر از یک نماینده در حوزه انتخابیه اهواز، همه نمایندهها در مرحله اول مشخص شدند.
حوزه انتخابیه اهواز، باوی، حمیدیه و کارون سه کرسی نمایندگی در مجلس دارد که در مرحله نخست انتخابات که در دوم اسفند ماه برگزار شد، سید کریم حسینی و مجتبی یوسفی به عنوان نماینده راهی مجلس یازدهم شدند و شبیب جویجری و احمد سراج ۲ نامزد دیگر به مرحله دوم انتخابات راه یافتند.
دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در خوزستان نیز در ۶ حوزه انتخابیه به مرحله دوم کشیده شد. انتخابات این مرحله ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ برگزار شد که در آن ۱۶ نامزد در حوزه های انتخابیه اهواز، بهبهان، ماهشهر، آبادان، ایذه و باغملک و مسجدسلیمان برای انتخاب هشت نماینده با هم رقابت کردند.
نظر شما