در این تحلیل به قلم "جاش راگین" سرمقاله نویس این نشریه معتبر آمریکایی آمده است: "با وجود اینکه ترامپ از روزی که سرکار آمد قول داده بود که ۳۵۰ فروند ناوهای جنگی می سازد، اما دوره اول کاری ترامپ در حالی پایان می یابد که هنوز که هنوز است به این وعده خود جامه عمل نپوشانده است، این در حالی است که دولت چین به رغم اینکه قولی نداده بود، این وعده ترامپ را در برابر چشمان او عملی کرده است، اقدامی که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز آن را گزارش کرده است.
ترامپ در سخنان ماه ژوئن (خرداد) در ترمینال دریایی "مارینِت" در ایالت ویسکانسین، اراده اش برای ساخت این ناوهای جنگی را یکی از اولویت های درجه اول خود در حوزه امنیت ملی خوانده و بعد هم اعلام کرد که ماموریت انجام شد که پنتاگون در آخرین گزارش خود از وضعیت قدرت نظامی چین که روز سه شنبه منتشر شده بود اعلام کرد که "نیروی دریایی ارتش آزادیبخش خلق" چین در حال حاضر "بزرگ ترین نیروی دریایی دنیاست" و از یک توان رزمی تمام و کمال برخوردار است و شامل ۳۵۰ فروند کشتی و زیردریایی می شود، این در حالی است که آمریکا فقط ۲۹۳ ناو جنگی دارد.
"چاد اسبراگیا" جانشین دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور چین به تازگی اعلام کرد که نیروی درایی چین تا پایان سال ۲۰۲۰ مجهز به ۲۶۰ فروند ناوچه خواهد شد و برنامه ریزی شده است بر این تعداد افزوده نیز بشود.
وی در عین حال ضمن تاکید بر اینکه قدرت دریایی چین فقط به داشتن تعداد زیاد کشتی و ناو محدود نمی شود، گفت: چین در این زمینه یک چالش طولانی مدت را دنبال می کند و قدرت دریایی اش فقط محدود به تعدادی کشتی و ناوچه نیست.
این استدلال کاملا متین است. اما این خود ترامپ است که برای نشان دادن قدرت دریایی آمریکا، فقط بر تعداد کشتی ها متمرکز شده است و در حقیقت هدف اصلی او از این وعده وعیدها، بالا بردن شانس انتخاباتی اش بوده است.
ترامپ همیشه انتقاد می کرد از اینکه "اوباما" رئیس جمهوری سابق آمریکا خزانه ظرفیت های نظامی این کشور را خالی کرده است، در حالی که او (ترامپ) بلوف می زد از اینکه می خواهد این خزانه را با صرف ۲ هزار میلیارد دلار پر کند، در واقع لاف های او توخالی بود. چون ترامپ فقط می خواست بودجه دفاعی را در دوران ریاست جمهوری اش ۲ هزار میلیارد دلار بالا ببرد. در حوزه دفاعی فقط بودجه اضافه شده است، سیاست ها و برنامه ها همان برنامه های قبلی است.
رئیس جمهوری (ترامپ) برای آنکه ادعا کند آمریکا می خواهد ۳۵۰ فروند کشتی بسازد همیشه سعی می کند عدد و رقم را بالا ببرد.
در سال ۲۰۱۷ بود که کنگره آمریکا قانونی را تصویب و دولت را موظف کرد هر زمان که انجام آن امکانپذیر باشد، تعداد کشتی های موجود در نیروی دریایی را به ۳۵۵ فروند افزایش دهد.
ترامپ یک بار می گوید ۳۵۰ کشتی و بار دیگر می گوید ۳۵۵ کشتی؛ منتها پیشنهاد بودجه ای ترامپ نمی تواند آن نیاز را برآورده سازد. متخصصان امر می گویند که ساخت ۳۵۰ فروند کشتی حداقل تا پیش از سال ۲۰۵۰ امکان پذیر نیست.
گزارش پنتاگون در مورد قدرت نظامی چین اشعار دارد به اینکه چینی ها سرمست و مسرور فعالیت ها برای ساخت کشتی های جنگی را شروع کرده اند.
طبق این گزارش؛ پروژه های چین شامل ساخت زیردریایی، جنگنده های سطحی، کشتی های جنگی آبی - خاکی، ناوهای هواپیمابر و کشتی های معین و امدادی است، منتها نکته حائز اهمیت در این محور این است؛ آنچه که برای چین از اهمیتی بسزایی برخوردار است؛ کیفیت است نه کمیت.
چین تمام تمرکزش بر ساخت سکوهای دریایی بزرگتر و توانمندتر است. چین هدفش این است که با این استعداد و توانایی، قدرت نظامی اش را در گوشه گوشه کره زمین مستقر کند.
گزارش پنتاگون اشاره می کند به اینکه نیروی دریایی ارتش آزادیبخش خلق چین در کوتاه مدت این توانایی را خواهد داشت که اهدافی را بر روی زمین شناسایی کند و حتی حملات دوربرد و نقطه زن به این اهداف انجام دهد.
چین این کار را با استفاده از موشک های کروز که حملات زمینی انجام می دهند و از داخل زیردریایی هایش و از داخل جنگنده هایش که بر روی سطح قرار دارند انجام خواهد داد.
با این توانمندی، ظرفیت های "نیروی دریایی ارتش آزادیبخش خلق چین" برای طرح ریزی قدرت جهانی چین بالا می رود.
گزارش پنتاگون یک حقیقت تکان دهنده دیگر از استعدادهای نظامی چین را هم برملا می کند. این گزارش حاکی است که چین سخت کار می کند تا در طول یک دهه آینده؛ ظرفیت زرادخانه استراتژیک هسته ای اش را از سطح کنونی ۲۰۰ کلاهک هسته ای به دو برابر افزایش دهد.
دولت ترامپ، پکن را هم به مذاکرات سلاح های هسته ای استراتژیک که میان واشنگتن و مسکو جریان دارد دعوت کرده است. اما دولت چین این دعوت را رد کرده است.
" نیروی دریایی ارتش آزادیبخش خلق چین" به موازات اجرای همه این پروژه ها، بطور یکنواخت زرادخانه مهم موشک های بالستیک خود که بر روی زمین نصب می شوند و شامل موشک هایی با انواع بردها هستند را نیز گسترش می دهد.
این گزارش اشاره می کند به اینکه توازن نظامی میان چین و تایوان در "تنگه تایوان" کاملا به سمت چین سنگینی می کند. نیروی هوایی ارتش آزادیبخش خلق چین که هم اکنون بزرگترین نیروی نظامی منطقه و سومین قدرت برتر هوایی جهان است، بسرعت خودش را همپایه قدرت هوایی غرب می کند و نیز خود را به طیفی وسیع از توانمندی ها و شایستگی ها مجهز می کند.
"اسبراگیا" دستیار جانشین وزیر دفاع در این زمینه می گوید: ارتش چین می رود تا حضور خود در کشورهای مختلف جهان را گسترش دهد تا یک تهدید قابل اتکا برای بسیاری از کشورهای جهان باشد از جمله برای آمریکا.
وی می افزاید: این تصور هم وجود دارد که چین تا نیمه قرن حاضر قدرت نظامی اش همپایه آمریکا شود و بلکه هم از قوای نظامی آمریکا قوی تر شود.
این مقام آمریکایی می افزاید: هدف غایی رهبران حزب کمونیست چین؛ " تجدید حیات ملی" چین است. آنها برای نیل به این مقصود، تکیه شان بر حضور جهانی چین و حضور جهانی و رو به رشد قوای نظامی چین است تا محیط بین المللی لازم و مستعد برای این تجدید حیات ساخته بشود".
ترامپ دیگر نمی تواند برای خود چنان تلقین کند که می خواهد ۳۵۰ کشتی جنگی بسازد، حداقل اگر بخواهد صادق باشد، اما "شی جینپنگ" می تواند، زیرا نه تنها هیچ نیازی به تبلیغ کردن ندارد، بلکه رهبری است که امروزه بزرگترین نیروی دریایی دنیا را هم در اختیار دارد".
نظر شما