احمد رضا لاهیجان زاده روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار محیط زیست ایرنا افزود: در تهیه این برنامه از توان شرکت های دریایی استفاده خواهیم کرد، یکی از شرکت های دریایی توانسته مجوز مرکز اضطراری رفع آلودگی های نفتی در حوضه خلیج فارس و عمان مرکز امداد رسانیهای زیست محیطی (میمک) را اخذ کند که با این مجوز این شرکت می تواند در منطقه فعالیت کند.
میمک
یکی از زمینه های همکاری منطقه ای برای حفاظت از محیط زیست خلیج فارس و دریای عمان، مرکز منطقه ای مقابله با آلودگی دریا با نام میمک است، این مرکز شرکت های فعال در امر مقابله با آلودگی دریا را به کشورهای منطقه معرفی می کند تا در صورت نیاز از توان آنها استفاده شود.
شرکت های توانمند ایرانی نیز می توانند با تمهیدات سازمان حفاظت محیط زیست ایران و تکمیل مدارک و طی فرایند ممیزی، از سوی مرکز میمک به منطقه معرفی شوند.
معاون محیطزیست دریایی و تالابی سازمان حفاظت محیطزیست اظهار داشت: هر ساله حوادث مختلفی منجر به آلودگی نفتی در دریاها می شود، برخی از این حوادث، به محیط زیست دریایی و فعالیت های مرتبط صدمه وارد می کند که با تدوین این برنامه جلوی این آلودگی ها گرفته خواهد شد.
وی گفت: همچنین درصدد استفاده از توان شرکت های دانش بنیان برای رفع آلودگی های دریایی هستیم بر این اساس از تعدادی شرکت های دانش بنیان چهار طرح دریافت کردیم که از آنها حمایت خواهیم کرد.
لاهیجان زاده درباره این طرح ها توضیح داد: با حمایت از این طرح ها، شرکتها می توانند موادی تولید کننده که برای رفع آلودگی های نفتی در دریاها مورد استفاده قرار گیرند، اکنون در حال اخذ مجوزهای بین المللی برای استفاده از این مواد هستیم، این مواد اکنون مشمول تحریم های ضالمانه است که با تولید داخل و بهره گیری از آن مشکل ما در این زمینه رفع خواهد شد.
نظر شما