به گزارش خبرنگار ایرنا، امید قادری عصر شنبه در جلسه رفع موانع ثبت جهانی اورامانات که در سرسرای شهدای دولت استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: از مجموع حریم درنظر گرفته شده برای ثبت جهانی اورامانات، ۱۵۰ هزار هکتار آن را مناطق حفاظت شده تشکیل می دهد.
وی ادامه داد: ثبت جهانی منطقه اورامانات بالغ بر ۷۰۰ روستا را در بر می گیرد و یک هزار و ۱۰۰ محوطه و آثار تاریخی که بیش از ۵۰ مورد به ثبت ملی رسیده نیز وجود دارد.
قادری خاطرنشان کرد: از مجموع مناطقی که در اورامانات برای ثبت جهانی آماده شده اند ۶۰ درصد آن در کرمانشاه و ۴۰ درصد نیز در کردستان قرار دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری کرمانشاه با بیان اینکه حفظ بافت سنتی و منظر فرهنگی و سنت های آنان از جمله موارد مهم برای جهانی شدن اورامانات به شمار می رود، گفت: برخی از آسیب های وارده را شناسایی و درصدد رفع آن هستیم.
وی گفت: بحث نظافت روستاها، پاکسازی محیط، اصلاح برخی معابر، ساماندهی تاسیسات زیرساختی، تهیه و نصب تابلوهای راهنما و فعالسازی و ساماندهی کارگاه های صنایع دستی از جمله دیگر اقدامات مورد نیاز است.
قادری خاطرنشان کرد: برای مجموع این اقدامات به اعتباری در حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان نیاز است.
این مقام مسوول در پایان از سفر نماینده یونسکو به اورامانات برای بازدید از منطقه در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: قرار است این سفر از ۳۱ شهریور تا ۱۰ مهر انجام شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، هورامان یا اورامان نام منطقهای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم بسیار خاص است که بخشهایی از شهرستانهای سروآباد، سنندج و کامیاران در استان کردستان و شهرستانهای پاوه، جوانرود، نودشه و نوسود در استان کرمانشاه را شامل میشود.
واژه هورامان یا اورامان از ۲ بخش هورا به معنی اهورا و مان به معنای خانه، جایگاه و سرزمین تشکیل شده و در واقع به معنای سرزمین اهورایی و جایگاه اهورا مزدا است.
اورامانات در استان کرمانشاه به منطقه ای در شمال غربی این استان شامل شهرستان های پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی اطلاق می شود که حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
بخشی از اورامانات نیز در شهرستان های مریوان، سروآباد و کامیاران در استان کردستان واقع شده و بخش دیگری از آن نیز در استان حلبچه عراق واقع می باشد.
به گفته مدیر پایگاه منظر فرهنگی تاریخی اورامانات، ۲۹۵ اثر ثبت شده ملی در این منطقه و در شهرستان های ثلاث باباجانی، روانسر، پاوه و جوانرود وجود دارد که بیشترین آثار ثبت شده گردشگری ملی با ۲۰۰ اثر در شهرستان ثلاث باباجانی واقع شده است.
وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، یک اثر ثبت شده جهانی و ده ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اندحاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.
بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت، آبشار پیران و ... از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۵۹۵ روستا و ۳۵ شهر دارد.