۱۶ شهریور ۱۳۹۹، ۱۳:۰۷
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84028747
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بیش از سه‌هزار دانشجوی جدید در دانشگاه کردستان پذیرش می‌شود

سنندج - ایرنا - رییس دانشگاه کردستان گفت: در سال تحصیلی جدید سه هزار و ۷۸ دانشجو در این دانشگاه پذیرش می‌شود که ۲ هزار نفر در مقطع کارشناسی، یک هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۸۷ نفر در مقطع دکترای خواهد بود.

به گزارش ایرنا، رحمت صادقی روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان و در آستانه سال تحصیلی جدید اظهار داشت: ایجاد چهار دانشکده در شهرهای مختلف این استان در دست اجراست که دانشکده صنعت و معدن قروه در صورت وجود بستر مناسب از ترم آینده (بهمن ماه) آماده پذیرش دانشجو خواهد بود البته در صورتی که این امکان فراهم نشود حتما در مهر سال ۱۴۰۰ پذیرش دانشجو در این دانشکده خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه بر اساس معیارهای بین‌المللی دانشگاه‌های زیر ۵۰ سال سن جوان به شمار می‌روند، اضافه کرد: سال آینده جشن ۳۰ سالگی دانشگاه کردستان برگزار می‌شود.

رییس دانشگاه کردستان به در دست اجرا بودن چهار دانشکده در شهرهای مختلف استان یادآور شد: صنعت و معدن قروه، علوم و فنون سقز، اقتصاد و مدیریت سنندج و پردیس بین‌المللی مریوان از جمله این دانشکده‌ها است.

صادقی به تحصیل ۱۱ هزار و ۳۰۰ دانشجو در این دانشگاه اشاره کرد و افزود: از این تعداد هفت هزار و ۸۰۰ دانشجو در ۵۶ رشته مقطع کارشناسی، سه هزار دانشجو در ۱۱۶ رشته مقطع ارشد، ۴۷۰ دانشجو در ۳۵ رشته مقطع دکترا مشغول به تحصیل هستند که در مجموع ۲۴ درصد دانشجویان کل استان را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه  ۴۸۹ دانشجوی خارجی هم در این دانشگاه تحصیل می‌کنند، تاکید کرد: ۴۱۰ عضو هیات علمی داریم و ۱۶۸ انجمن علمی، ۲۵ کانون فرهنگی و هنری، سه تشکل عمومی بسیج و جامعه هم در دانشگاه فعالیت دارند و سالانه ۷۰۰ برنامه فرهنگی، هنری و ادبی برگزار و ۱۰۰ نشریه هم منتشر می‌شود.
صادقی به رسالت دانشگاه کردستان به عنوان دانشگاه مادر اشاره کرد و افزود: آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص و مهارت افزایش اشتغال پذیری توسعه پژوهش‌های بنیادی و مرزهای دانش به منظور حضور در عرصه بین المللی فناوری و تجاری سازی دانش و عمل به مسوولیت اجتماعی از جمله مسوولیت‌هایی است که دانشگاه در قبال جامعه احساس می‌کند.
رییس دانشگاه کردستان اضافه کرد: امسال ۲ رشته در مقطع کارشناسی، پنج رشته در مقطع کارشناسی ارشد و پنج رشته در مقطع دکترا به مجموعه رشته های این دانشگاه افزوده شده است.
صادقی تاکید کرد: تمامی آموزش‌های دانشگاه کردستان به صورت مجازی بوده و تنها سه گروه از دانشجویان مجاز به شرکت در کلاس‌های حضوری هستند که دسته اول دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا که پایان نامه‌های آنها به صورت عملی برگزار می‌شود، دسته دوم دانشجویان خارجی و دسته سوم دانشجویان جدیدالورود هستند که به منظور آشنایی آنان با فضای دانشگاه حضور فیزیکی خواهند داشت البته این کلاس‌ها به صورت فشرده و طی ۲ هفته در گروه‌های مختلف در این دانشگاه برگزار خواهد شد.  
صادقی در زمینه تامین خوابگاه برای دانشجویان نیز یادآور شد: دانشجویان در اتاق‌های حداکثر ۲ نفره اسکان داده می‌شوند.
وی به حضور موفق دانشگاه کردستان در عرصه های بین المللی اشاره و تاکید کرد:  هفت هزار مقاله علمی و پژوهشی توسط این دانشگاه در بعد داخلی و خارجی منتشر شده است.
 انجام پژوهش های کاربردی و تقاضا محور در راستای پاسخ به نیاز جامعه از دیگر اقداماتی بود که رییس دانشگاه کردستان به آن اشاره کرد و افزود: کلینیک توسعه روستایی در پژوهشکده کردستان شناسی برای توانمند سازی روستاییان به کار افتاده است و در زمینه ارزیابی شرکتهای صنعتی که دچار رکود شده اندهم  کلینیکی با همین عنوان فعالیت می کند.
صادقی تاکید کرد: ۱۰ پژوهشکده در این دانشگاه فعال هستند که ۱۳ مجله علمی پژوهشی در داخل دانشگاه تولید می‌کنند.
وی به راه‌اندازی قطب علمی بازآفرینی و بهسازی شهری در دانشکده هنر و معماری هم اشاره کرد و گفت: در راستای فناوری و تجاری سازی دانش، مجتمع نوآوری دانشگاه را در دست تاسیس داریم و اعتبار خوبی در سفر معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری به این امر اختصاص یافته است.
رییس دانشگاه  کردستات اظهار داشت: در جوار هر دانشکده یک مرکز نوآوری قرار است راه اندازی شود تا ایده های کسب و کار در آنجا با کمک شتاب دهنده ها به مرحله رشد و تأسیس شرکت برسند.
‌صادقی به ایجاد شبکه جامعه و دانشگاه متشکل از متخصصان دانشگاه، مدیران دستگاه اجرایی و بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: سه کارگروه کشاورزی، آب و اقتصاد و صنعت گردشگری در قالب این شبکه فعالیت می کنند.
وی به رسالت دانشگاه کردستان در زمان شیوع کرونا هم اشاره کرده و افزود: در همین زمینه پویش کردستان علیه کرونا به راه افتاد چرا که این بیماری یک وجهه اجتماعی هم داشت و از سوی فعالان این دانشگاه هم ماده ضدعفونی کننده پایداری الکل ابداع و به کشور ارائه شد.
صادقی دانشگاه کردستان را از دانشگاه‌های پیشتاز کشور در زمینه مبادله استاد، دانشجو و کارمند با دانشگاه های بین المللی برشمرد و یادآور شد: دانشگاه کردستان توانست از دانشگاه‌های بزرگ تهران هم در این زمینه پیشی گیرد.
وی تاکید کرد: در همین زمینه از اساتید و پژوهشگران کرد زبان مقیم خارج به منظور تدریس در دانشگاه کردستان استفاده می‌شود.
رییس دانشگاه کردستان در زمینه اضافه شدن مقطع کارشناسی ارشد زبان و ادبیات کردی که از مطالبات جدی این دانشگاه است، اضافه کرد: هنوز در این رشته دانشیار نداریم و خواستار تخفیف هایی برای کسب مجوز این رشته هستیم ولی هنوز جوابی نگرفتیم.
پایین بودن سرانه دانشجویی و اعتبارات دانشگاه کردستان نسبت به دانشگاه‌های به متوسط کشوری دیگر موضوعی بود که رییس دانشگاه کردستان به آن اشاره کرد و اظهار داشت: این سرانه در حال حاضر بسیار پایین است و باید چندین سال تبعیض مثبت به این منظور قائل شوند.
وی افزود: در حال حاضر با ۴۰ دانشکده معتبر خارجی تفاهمنامه‌ای منعقد کرده‌ایم و دوره های مشترکی با دانشگاه‌های سلیمانیه، کانادا و اقلیم کردستان عراق برگزار کرده‌ایم.
رییس دانشگاه کردستان تاکید کرد: در حال حاضر اخلاق‌مداری در سرلوحه امور این دانشگاه قرار دارد و در رسالت‌های دانشگاه کوچکترین تخلف و تقلبی قابل قبول نیست.
صادقی به حضور موفق دانشگاه کردستان  در رتبه‌بندی‌های جهانی هم اشاره کرده و گفت: شورایی در داخل دانشگاه به عنوان رنکینگ برای ارتقاء جایگاه بین‌المللی دانشگاه به راه افتاد و توانست جایگاه دانشگاه کردستان در رتبه بندی های مختلف نسبت به پنج سال قبل  را رشد قابل توجهی دهد.
رییس دانشگاه کردستان یادآور شد: در رتبه‌بندی isc با ۱۳ پله صعود نسبت به پارسال به جایگاه ۲۱ تا ۳۰ رسیده‌ایم و انتظار داریم سال بعد این رتبه زیر ۲۰ برسد.
صادقی به موفقیت این دانشگاه در رتبه‌بندی بین‌المللی تایمز اشاره کرد و اظهار داشت: این جایگاه سال گذشته ۸۰۱ تا ۱۰۰۰ بود و امسال در همه شاخص‌ها با رشد قابل توجه به ۶۰۱ تا ۸۰۰ رسید و رتبه ۱۲ دانشگاه‌های کشور را در میان ۴۷ دانشگاه حاضر در این رتبه‌بندی کسب کرد.
وی به انعقاد تفاهم‌نامه با کتابخانه‌ای در آلمان اشاره کرد و گفت: دانشگاه کردستان در حال حاضر می‌تواند برای کل کشور BOI تولید و مقالات داخلی داخل کشور از این طریق کد خورده و در کل دنیا قابل استفاده خواهند بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha