سید جلیل میرمحمدی روز دوشنبه در نشست اقتصاد مقاومتی استان یزد که با حضور رضا اردکانیان وزیر نیرو برگزار شد افزود: خط دوم انتقال آب به یزد از جمله رگ حیاتی استان است و نمایندگان مردم یزد در مجلس شورای اسلامی از وزارت نیرو می خواهند که این موضوع را به صورت جدی پیگیری کند.
وی اظهار داشت: یزدی ها با مشکلات جدی در حوزه تأمین آب شرب مواجه هستند که طرح یاد شده باید به طور ویژه عملیاتی شود ،امیدواریم با کمک و همراهی وزارت نیرو این طرح اجرا شود.
میرمحمدی با بیان اینکه عمده صنایع یزد در مسیر مهریز تا اردکان( دشت یزد- اردکان) قرار دارد که به همین دلیل استان با مشکلات عدیده ای مواجه است تصریح کرد: نیاز است برخی از این صنایع به مناطق مختلف به ویژه شهرستان های محروم منتقل شود اما به دلیل نبود زیرساختهای اساسی مثل آب و برق در این شهرستان ها این موضوع امکان پذیر نیست امیدواریم با همراهی وزارت نیرو بتوانیم این مشکل را در یک بازه زمانی تعریف شده رفع کنیم.
رییس مجمع نمایندگان استان یزد ادامه داد: تقویت دیپلماسی اقتصادی میتواند به تولیدکنندگان کمک کند و هرچه این دیپلماسی قویتر باشد، صادرات بیشتری خواهیم داشت.
استان یزد با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت چهار نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد.
تامین منابع مالی برای تامین برق پایدار
همچنین رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد در این نشست خواستار تامین منابع مالی مورد نیاز برای تامین برق پایدار مناطق کمتر برخوردار استان شد و گفت: نیروگاه ۱۶۰ مگاواتی خاتم قابل توسعه به ۵۰۰ مگاوات است ،درخواست کرد با توجه به معادنی که در این منطقه وجود دارد، مجوز این اقدام صادر شود.
سیدمجتبی حسینی پور تصریح کرد: نیروگاه ۲۵۰ مگاواتی بهاباد و نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی ابرکوه نیز ظرفیت ارتقا توسعه را دارد و بخش خصوصی نیز در این زمینه آماده سرمایه گذاری است ،امیدواریم همراهیهای لازم از سوی وزارت نیرو صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: اگر این نیروگاهها احداث شود، میتوانیم مازاد تولید برق را به شبکه سراسری انتقال دهیم.
وی با اشاره به احداث نیروگاه خورشیدی ۵۰ مگاواتی اردکان برای صادرات برق گفت: وجود دشتهای پهناور با تابش بسیار مناسب خورشید در این شهرستان ها میتواند محل مناسبی برای تولید برق خورشیدی به منظور ترانزیت و صادرات آن باشد.
مشکل طرحها تامین زیرساختها
همچنین رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت یزد در این نشست با اشاره به یکهزار طرح نیمه تمام صنعتی و معدنی در استان گفت: ۶ مورد این طرحها در اولویت تکمیل قرار دارد .
محمدرضا علمدار یزدی خاطرنشان کرد: این طرحها به طور عمده به لحاظ تأمین زیرساختهای برق، آب و گاز دچار مشکل است، امیدواریم با مساعدت وزیر نیرو، مشکلات این طرحها رفع و مقدمات بهره برداری از آنها فراهم شود.
ساخت ۱۰ شهرک گلخانه ای در استان یزد
رییس سازمان جهاد کشاورزی یزد هم در این نشست از ساخت ۱۰ شهرک گلخانه ای در استان خبر داد و گفت: این شهرک ها در زمره طرحهای ویژه جهش تولید استان قرار دارد.
سید جمال سجادی پور افزود: اشتعالزایی برای ۵۰۰ نفر با اولویت به کارگیری فارغ التحصیلان کشاورزی از مزایای طرح یاد شده است که برای بهره برداری از آن ۱۰ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است.
وی اضافه کرد: مشکلاتی در مسیر اجرای طرح شهرک های گلخانهای در استان وجود دارد که نیاز به همراهی مسوولان استان داریم .
رضا اردکانیان یکشنبه شب وارد یزد شد و شرکت در نشست اقتصاد مقاومتی استان و افتتاح همزمان ۱۳ طرح صنعت آب و برق از جمله برنامههای سفر روز دوشنبه وی به یزد است.
همچنین نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی دیروز( یکشنبه) با اشاره به پیگیریهایی که برای اجرای خط دوم انتقال آب به استان انجام شده است از موافقت وزیر نیرو برای تامین منابع مالی از محل پیش خرید برق خبر داد.
به گزارش دفتر محمدصالح جوکار، وی با اشاره به دیدارش با اردکانیان گفته بود که در این دیدار ،از آب به عنوان مهمترین مشکل استان و تامین منابع پایدار آن بحث و بررسی شد و در حال حاضر اجرای خط دوم آبرسانی به دلیل نبود منابع منابع مالی به کندی پیش میرود.
وی ادامه داد: در دیدار با وزیر نیرو تاکید شد که بر اساس برنامهریزیهای قبلی مقرر شد که معاون آب و شرکت آب فاضلاب (آبفا) وزارت نیرو موضوع تامین منابع مالی را انجام دهد که تاکنون توفیق چندانی در این مورد نداشته است.
استان یزد به دلیل دوری از ابرهای باران زا با منشا دریای مدیترانه و باران های موسمی از جنوب شرق کشور از بارندگی کمتر از ۱۰۰ میلیمتر سالانه برخوردار است و به دلیل نداشتن رودخانه های دایمی منابع آبی آن بسیار فقیر و متکی به منابع آبی خارج از استان است.
در حال حاضر ۸۷ درصد جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هرار نفری یزد در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می کنند، در حالیکه این نسبت در کشورهای توسعه یافته ۶۰ به ۴۰ درصد است.
نظر شما