پارک بکر و طبیعی جنگلی یاسوج در حاشیه شمالی شهر توریستی یاسوج با پوشش درختانی مانند بلوط، زالزالک و کیکم وحشی و آب و هوایی معتدل دارد و پس از آبشار این شهر، این پارک جذاب، دومین مکان مورد علاقه گردشگران محسوب می شود.
این پارک به بام و پیشانی شهر یاسوج معروف شده زیرا که تمام شهر از منظر آن پیداست و چشم انداز بسیار دل انگیزی دارد و هر بیننده ای را مجذوب خود می کند.
اجرای طرح جامع پارک جنگلی و آبشار یاسوج یاسوج را متحول خواهد کرد و تا حدود زیادی می تواند به بخش های مختلف استان از جمله ایجاد اشتغال پایدار، گردشگری، درآمدزایی و دیگر موارد رونق ببخشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: این طرح به عنوان یک سند بالادستی در استان ارائه خواهد شد.
عزیز فیلی افزود: طرح جامع پارک جنگلی و آبشار یاسوج باعث رونق اقتصاد گردشگری در مرکز استان خواهد شد.
وی بیان کرد: کارگروه تخصصی با حضور نمایندگان تام الاختیار ادارات و نماینده مشاور و شهرداری به عنوان مجری طرح تشکیل و در خصوص جزئیات آن بحث و بررسی می شود.
اصلاح مسیرهای دسترسی فعلی، تعریف مسیرهای جدید، پیش بینی پارکینگ با ظرفیت های متفاوت، منع دسترسی خودرویی به پارک اصلی آبشار، تعریف کاربری برای ۷ تپه پارک جنگلی، تعریف مسیرهای اختصاصی پیاده روی، دوچرخه سواری، پیش بینی تله سیژ و مسیر اسکی زمستانی از جمله کارهای مورد نظر در این طرح است.
همچنین در این طرح بادی جامپینگ، اسکیت، زمین والیبال، سکوهای بازدید، سکوهای نشیمن خانوادگی، هتل، رستوران، ایستگاه تله کابین، دیواره ی صخره نوردی، ادیتوریوم، مسجد و فضای فرهنگی، فضاهای اقامتی، تفریحی، خدماتی و تجاری و موارد دیگر دیده شده است.
رئیس شورای شهر یاسوج نیز گفت: تاکنون چنین طرحی پیش بینی نشده و این طرح در تاریخ شهر یاسوج بی نظیر است.
محمدرحیم دهراب پور تاکید کرد: ارائه طرح جامع پارک جنگلی و آبشار یاسوج کار ارزشمند و ستودنی است.
وی ابراز داشت: این طرح می تواند سبب تحولی شگرف در این شهر شود و خواهان و همکاری مردم در اجرای این طرح هستیم.
شهردار یاسوج نیز در این رابطه گفت: در طرح جامع پارک جنگلی و آبشار یاسوج ۲۱۰ هکتار از اراضی این دو منطقه مورد مطالعه و طراحی قرار گرفته است.
نستهن مقدم افزود: پارک جنگلی یاسوج در گذشته به عنوان مکانی ناامن و محل وقوع بسیاری از جرایم بود که در این دوره کاری با توجه به این پارک به تفرجگاهی امن برای گردشگران و شهروندان تبدیل شده است.
وی بیان کرد: روشنایی مستقیم ۷۰ هکتار از اراضی این پارک در دو مرحله با برج های نوری استاندارد با فناوری روز دنیا صورت گرفت و آبرسانی و گازرسانی و شبکه برق این پارک نیز با همکاری دستگاه های مربوطه، توسط شهرداری در حال اجرا بوده که هم اینک در مراحل پایانی است.
شهردار یاسوج تصریح کرد: پایتخت طبیعت زمانی تحقق می باید که زیرساخت های لازم ایجاد شود که در این طرح جامع یک مطالعه دقیق با بازدیدهای میدانی متعدد و بررسی جوانب مختلف کار توسط یکی از برترین مشاوران ایران که روزمه بسیار قوی و موفقی دارد، دیده شده است.
مقدم بیان کرد: در صورت اجرای این طرح شاهد تحول صنعت گردشگری در شهر یاسوج و استان خواهیم بود و زمینه اشتغالزایی گسترده، سرمایه گذاری و ایجاد درآمد پایدار برای شهر یاسوج از صنعت توریسم خواهد شد.
وی از مدیران و تصمیم گیرندگان استان خواست به منظور پیشرفت و نجات شهر یاسوج برای اجرای این طرح به صورت جهادی پای کار بیایید.
به گفته شهردار پارک طبیعی جنگلی یاسوج به مساحت بیش از ۹۳۰ هکتار پیش از این، فاقد زیرساختهای مختلف از جمله آب آشامیدنی، روشنایی و گاز بود و امکان حضور خانواده ها و گردشگران در این محیط فراهم نبود اما ظرف دو سال گذشته تاکنون با تعریف و با بهره برداری از پروژه های برق، آب و گاز فرصت مناسبی را برای سرمایه گذاری در این پارک رقم خواهد زد.
سال ۹۷ واگذاری پارک جنگلی یاسوج به شرکت نفت برای ساخت مجتمع تفریحی واکنشهایی در پی داشت و برخی اعضای شورای شهر یاسوج، مخالفت خود را با اجرای چنین طرحی اعلام کردند اما برخی دیگر از مسئولان معتقد بودند چنین طرحی سبب رونق صنعت گردشگری استان خواهد شد.
مدیریت پارک جنگلی یاسوج در سفر رئیس جمهوری و اعضای هیأت دولت دهم به کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۳۸۹ به شهرداری یاسوج واگذار شد، این در حالی است که تا قبل از آن زیر نظر اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بود.
طرح ساخت این پارک کش و قوس های فراوانی را پشت سر گذاشته است و بارها بر سر این پارک چانه زنی هایی از سوی شرکت نفت، مسئولان شهرداری، منابع طبیعی و دیگر دستگاه ها صورت گرفته و هریک خواب هایی برای این پارک دیده اند.
تاکنون ۳۰ میلیارد ریال توسط شهرداری یاسوج در پارک جنگلی این شهر سرمایه گذاری شده است.
نظر شما