علی شریف نژاد روز دوشنبه در نشست خبری در پژوهشگاه تربیت بدنی افزود: یک بخش آزمون تئوری است و آزمون عملی نیز هر ساله گرفته می شود. در سال های گذشته به صورت میانگین ۴ هزار تا ۵ هزار نفر متقاضی بوده اند. امسال متقاضبان ورود ۴۲ هزار نفر شده اند که مسوولیت ما افزایش پیدا می کند.
وی گفت: با تمهیدات انجام شده با همکاری سازمان سنجش و آموزش کشور، این رشته از حالت نیمه متمرکز خارج شد و برنامه ریزی کردیم تا کیفیت ورودی های رشته افزایش پیدا کند و جذب به صورت متمرکز و از طریق آزمون سراسری انجام شود.
رییس پژوهشگاه تربیت بدنی عنوان کرد: با توجه به شیوع کرونا اولین مسئله تعداد مراکز آزمون گیرنده است. در سال های گذشته ۱۰ مرکز و با همراهی استان، دانشگاه باسابقه مصاحبه انجام می دادند، اما امسال این تعداد افزایش یافت که به ۳۵ مرکز در ۳۱ استان آزمون عملی رسیده است. این امر تردد بین استان ها را کم می کند و تمرکز داوطلبان و تجمع نیز کاهش پیدا می کند.
شریف نژاد ادامه داد: به دلیل بیماری کرونا برخی آیتم های آزمون تعدیل شده است. با نظر کارشناسان برخی آیتم های آزمون عملی که اثر کمتری داشته و یا احتمال بیماری را افزایش می داده مثل دریبل بسکتبال حذف شده است.
وی اظهار داشت: در کنار این موضوع دستورالعمل ویژه ای منطبق با چارچوب ها برای اجرای آزمون عملی تنطیم و به دانشگاه ها ابلاغ شده است.
شریف نژاد گفت: آزمون های عملی پنجشنبه تا دوشنبه هفته آینده در دانشگاه ها برگزار و اطلاعات لازم از سایت سازمان سنجش دریافت می شود.
وی در باره مسوولیت اجتماعی دانشگاه برای فعالیت بدنی در زمان کرونا گفت: فعالیت بدنی باعث می شود سیستم ایمنی بدن قوی شود و این ویروس روی سیستم ایمنی بدن کار می کند؛ بنابراین اساتید پژوهشگاه در این زمینه مقاله های بسیاری ارائه کردند.
شریف نژاد عنوان کرد: دستورالعمل کلاس های عملی دانشگاه ها نیز تهیه شد. با وجود اینکه تمام کلاس ها مجازی شده، بلافاصله جلساتی با روسای دانشکده های تربیت بدنی برگزار و در نهایت دستورالعملی ارائه شد که معاونت آموزشی آن را به دانشگاه ها ابلاغ کرد.
* آموزش نحوه بازگشایی باشگاه ها در زمان کرونا
رییس پزوهشگاه تربیت بدنی عنوان کرد: دوره های آموزشی مشخص برای رعایت نکات بهداشتی ویژه باشگاه داران و مربیان ورزشی در راستای کرونا با همکاری شهرداری ها و وزارت ورزش برگزار می شود. همچنین تمهیداتی ایجاد شد تا باشگاه داران فعالیت های خود را آغاز کنند. دوره های آموزشی از طریق افراد متخصص در زمینه تربیت بدنی، وزارت بهداشت و شهرداری برای باشگاه داران برگزار می شود و اطلاعات لازم برای بازگشایی باشگاه در اختیار آنها قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه رسالت پژوهشگاه اجرای کار تحقیقاتی است، گفت: در سال ۹۸ در حوزه پژوهشی ۱۴ طرح سفارش محور، از دستگاه های بیرونی به پژوهشگاه سفارش داده شد. اعضای هیات علمی نیز ۲۳ عنوان طرح ارائه کرده اند و ۱۵ عنوان طرح مشارکتی است.
شریف نژاد افزود: گرنت پژوهشی نیز به اعضای هیات علمی که طرح با نیاز جامعه ارائه کنند، اعطا می شود. در سال ۹۸، ۵۴ طرح در حال اجرا، ۳۷ عنوان عقد قرارداد ، ۲۶ طرح خاتمه در پژوهشگاه وجود داشت.
همچنین در حوزه بین المللی فعالیت های تحقیقاتی ، سه عنوان طرح تحقیقاتی از سازمان جهانی بهداشت، یک طرح مشترک با دانشگاه اکسفورد و دانشگاه سوییس در حال انجام است.
وی تصریح کرد: در سال ۹۸ هزار و ۱۴۱ نفر ارزیابی پایش سلامت شدند و یک تیم تخصصی به دستگاه های مختلف خدمات ارائه می کند. همچنین سهمیه ۴۱ اتاق تندرستی به دانشگاه ها اختصاص یافت که ۱۶ دانشگاه مجوز گرفته اند.
شریف نژاد تصریح کرد: اولین مرکز نوآوری و فناوری ورزش ایران توسط پژوهشگاه در کشور ایجاد شده که از تیم های استارتاپی حمایت می کند تا ایده ها به محصول تبدیل شود. در این زمینه ۱۲ شرکت فناوری حضور دارند تا همزمان با تولید محصول، فناوری را به مرحله تجاری سازی و معرفی به بازار برسانند.
شریف نژاد گفت: آزمون عملی رشته علوم ورزشی از ۲۷ تا ۳۰ شهریور (برخی حوزه هاتا ۳۱ شهریور) در ۳۵ حوزه دانشگاهی برگزار خواهد شد. اطلاعات لازم در سایت سازمان سنجش در اطلاعیه هایی در روزهای ۱۶ و ۲۳ شهریور ماه به اطلاع داوطلبان می رسد.
نظر شما