به گزارش ایرنا، خالد جعفری روز دوشنبه در جلسه کارگروه اصلاح نظام یارانهای گندم و آرد کردستان اظهار داشت: باید خبازیهایی را که مرتکب تخلف از جمله کمفروشی و گرانفروشی نان یا عرضه آرد خارج از شبکه میشوند از صف نانواییهای قانونمند جدا کرد و این مهم جز با نظارت قوی بر این صنوف میسر نیست ضمن اینکه این موضوع خواسته و مطالبه جدی مردم است.
وی با بیان اینکه بدون همراهی مردم قادر به برخورد با تخلفات نخواهیم بود، اضافه کرد: دو شرکت خلیجفارس و تعاون روستایی مسوول توزیع و انتقال آرد به خبازیها هستند و باید تخلفات صورت گرفته را به اطلاع اتحادیهها و سازمان صنعت، معدن و تجارت برسانند.
جعفری نقش اتحادیهها را در کشف توزیع غیرقانونی و خارج از شبکه آرد بسیار مهم دانست و افزود: در صورت ساکت ماندن اتحادیه و عدم برخورد جدی با خبازیهای متخلف، خود اتحادیهها نیز در این امر مقصر هستند، بنابراین نانواییهای متخلف باید شناسایی و سهمیه آرد آنان قطع شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان بر لزوم نظارت بر توزیع بین استانی آرد شد و یادآور شد: اگر آرد از استانهای دیگر به کردستان وارد نشود، مانع از ایجاد تخلف در توزیع آن و ایجاد بازار دوم و اختلاف قیمتها خواهیم شد ضمن اینکه در داخل استان نیز گندم باکیفیت تولید شده و کارخانجات تولید آرد به اندازه کافی وجود دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان، ضمن تاکید بر لزوم تحویل آرد در محل درب نانوایی برای ممانعت از توزیع غیرقانونی آن، تاکید کرد: سیستم توزیع باید سالمسازی شده و کارخانجات باید بر نحوه تحویل آرد به خودروها کنترل و نظارت داشته و به خودروهای خارج از چارچوب اجازه حمل و توزیع آرد داده نشود.
جعفری گفت: بازرسان اتحادیه با حمایت نهاد متبوع، سازمان صنعت، معدن و تجارت و با حضور بازرسان فرمانداریها بر توزیع آرد نظارت داشته و مانع از ایجاد بازار دوم آرد حداقل در سطح نانواییها شوند.
وی گندم را محصولی استراتژیک و اولویت اول کشور معرفی کرد و اظهار داشت: کردستان جایگاه ویژهای در تولید گندم دارد و امسال بیش از پارسال از کشاورزان این محصول خریداری شده است، ضمن اینکه بخش زیادی از گندم تولیدی این استان به استانهای دیگر ارسال میشود.
تشدید برخورد با تخلفات خبازیها
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز با بیان اینکه این سازمان بشدت با خبازان متخلف برخورد میکند، افزود: این سازمان از ۲۱ مرداد تا ۱۵ شهریور ۱۱ گشت مشترک از خبازیهای استان انجام و ۲۳ مورد تخلف کمفروشی و اختلاط آرد غیرمرتبط کشف و اقدام به قطع سهمیه ۱۶ خبازی کرد.
محمد درهوزمی با اشاره به ارجاع پرونده متخلفان به تعزیرات حکومتی، اضافه کرد: اتحادیهها باید بر خبازیها نظارت بهتری داشته باشند البته استفاده از آرد غیرمرتبط با پخت، عدم اختلاط صحیح آردهای خریداری شده، نمکخوری خارج از استاندارد در پخت، از جمله دلایل پایین بودن کیفیت نان است.
وی یادآور شد: از روز شنبه تمام خودروهای توزیع آرد شهری و روستایی باید آرم مخصوص حمل آرد داشته باشند تا توزیع به صورت قانونی انجام شود و خودروهای حامل آرد در صورت نداشتن آرم، متخلف محسوب شده و با آنها برخورد میشود.
خرید بیش از ۷۴۷ هزار تن گندم در کردستان
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی کردستان نیز اظهار داشت: از پنجم مرداد تاکنون ۳۳ مورد تخلف شامل گرانفروشی و کمفروشی نان و تعطیلی خودسرانه خبازیها صورت گرفته که اقدام به قطع سهمیه این تعداد نانوایی کردیم.
جمال صالحی با بیان اینکه آرد استحصالی کردستان منطبق بر استاندارد سطح سه است، افزود: تمام خودروهای شرکت خلیج فارس مهمور به مهر مخصوص هستند لذا براحتی میتوان با خودروهای متخلف برخورد کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۷۵ درصد یارانه آرد پرداخت میشود، یادآور شد: خبازیها برای پخت نان سنتی و صنعتی از آرد یارانهای استفاده میکنند، پس اتحادیه باید بر کیفیت پخت نان نظارت جدی داشته باشند.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی کردستان گفت: از ابتدای خرید گندم در اوایل تیرماه تا ۱۵ شهریور، ۷۴۷ هزار و ۴۸۷ تن گندم از کشاورزان استان خریداری شده که بیشترین آن مربوط به بیجار با ۲۰۱ هزار و ۹۲۸ تن است.
صالحی با اشاره به پرداخت هزینه گندم خریداری شده تا ۲۲ مرداد به گندمکاران، تاکید کرد: میزان رشد خرید گندم در سال جاری نسبت به سال گذشته ۳ درصد بود و ۲۹۱ هزار و ۹۲۳ تن گندم مازاد بر نیاز این استان به ۱۰ استان دیگر ارسال شده است.
نظر شما