۱۷ شهریور ۱۳۹۹، ۱۶:۱۵
کد خبرنگار: 2469
کد خبر: 84030310
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دانش بنیان‌های پارک پردیس مانع خروج ۸۸ میلیون دلار ارز شدند

تهران- ایرنا- رییس پارک فناوری پردیس گفت: شرکت های دانش بنیان عضو پارک فناوری پردیس سال گذشته توانستند با تولید محصولات دانش بنیان مانع خروج ۸۸ میلیون دلار ارز از کشور شوند.

 به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، مهدی صفاری‌نیا روز دوشنبه در هجدهمین اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس و تقدیر از برترین های پارک که به صورت حضوری و آنلاین با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و رییس فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان مجلس شورای اسلامی در این پارک  برگزار شد، گزارشی از فعالیت‌های پارک فناوری پردیس را در سال ۹۸ ارائه کرد.

او گفت: پارک فناوری پردیس توانست اراضی و فعالیت‌های خود را  از ۲۱هزار هکتار به ۱۴۰هزار هکتار توسعه دهد و اکنون ۲۴۰۰ عضو حقوقی شبکه فناوری و نوآوری ایرانی شامل ۶۵ شتاب‌دهنده ۶۵۰ استارت‌آپ ۱۲ فضای اشتراکی ۴۵ کارگزار تخصصی ۱۳۷ استارت‌آپ مستقر در ۱۲ شتاب‌دهنده ۹۴ تیم نوپا ۴۱ شرکت استیجاری و ۱۱۸ شرکت تملیکی در این پارک فعالیت می کنند.

دستاوردها در تولید و صادرات سال ۹۸

صفاری‌نیا در خصوص دستاوردهای اعضای پارک فناوری پردیس در سال ۹۸ اظهار داشت:  سال گذشته ۵۰ محصول تولید شده در پارک فناوری به ارزش ۲۷ میلیون یورو به ۲۲ کشور صادر شده‌اند، رشد فروش شرکت‌های دانش‌بنیان عضو پارک  ۳۶ درصد معادل ۳۰ هزار میلیارد ریال بوده است؛ درواقع ۱۱۲هزار میلیارد ریال فروش کل شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس بوده است.

وی با بیان اینکه ۳۷ درصد منابع انسانی استقرار یافته در پارک رشد داشته‌اند، گفت: فعالیت محققان در پارک فناوری پردیس باعث جلوگیری خروج ارز از کشور برابر با ۸۸ میلیون دلار شده است،  این شرکت ها  چهار هزار و ۶۴۲ میلیارد ریال  در زمینه  تحقیق و توسعه درسال گذشته کار کرده اند.

وی افزود: سه هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری جدید در توسعه ۵۰ هزار مترمربع از فضاهای پژوهش و فناوری در پارک فناوری پردیس و شعب آن هزینه شده است.

دو هزارو ۵۰۹ میلیون ریال حمایت بلاعوض از دانش بنیان ها

صفاری‌نیا گفت: ۲ هزار و ۵۰۹ میلیون ریال حمایت بلاعوض از شرکت‌های عضو پارک و ۲۳۰ میلیارد ریال تأمین مالی برای جذب سرمایه و تسهیلات سه طرح فناورانه، بخشی از تسهیلات تجاری‌سازی به شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس به شمار می‌رود.

استقرار سه دفتر دولتی در پارک فناوری

وی با بیان اینکه در سال گذشته دفاتر دولتی در پارک فناوری پردیس مستقر شدند گفت: اداره صنعت، معدن و تجارت، شورای حل اختلاف ویژه شرکت های دانش بنیان و نخبگان و دفتر مرکز مالکیت معنوی از دفاتر دولتی بود که در سال ۹۸ در پارک مستقر شدند.

صفاری نیا ادامه داد: حمایت‌های پارک فناوری پردیس برای حضور در مناقصات نیز بوده به طوری که مشاوره مناقصات به ۴۰ شرکت و ارائه تضامین حضور در مناقصات به مبلغ ۳ میلیارد ریال و اطلاع‌رسانی ۳۵۰ مناقصه به شرکت‌های عضو، از حمایت‌های پارک فناوری پردیس در زمینه مناقصات بوده است.


رییس پارک فناوری پردیس اعلام کرد که در سال گذشته ۱۶۲ عنوان همکاری با دانشگاه‌های کشور به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد: سه پروژه مشترک بین شرکت‌های عضو با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، ۱۷ مورد اشتراک‌گذاری امکانات آزمایشگاهی و کار گروهی، انجام ۱۷ پایان‌نامه در شرکت‌ها و راهبری ۹ پایان‌نامه در حضور فناوری و نوآوری، از دستاوردهای همکاری پارک فناوری پردیس با دانشگاه‌ها بوده است.
وی گفت: جذب ۵۷ استاد دانشگاه در شرکت‌ها، انتشار ۲۴ مقاله داخلی و خارجی، جذب ۳۵ کارآموز و دانشجو، از دیگر نتایج هم‌افزایی با دانشگاه‌های کشور در سال گذشته بوده است .
صفاری‌نیا با بیان اینکه ۱۱۹ عنوان نوآوری در سال گذشته توسط محققان پارک فناوری پردیس به ثبت رسیده است، گفت: طی سال‌ گذشته پنج فناوری خارجی به صورت مشترک به انجام رسیده است؛ ۲۵ مورد بومی‌سازی دانش فنی، ۷۷ محصول جدید و ارتقاء یافته و ۹ پروژه حاصل همکاری مشترک بین شرکت‌های عضو، از نتایج بومی‌سازی دانش فنی توسط اعضای پارک فناوری پردیس به شمار می‌رود.
وی با اشاره به توسعه کمی و کیفی شرکت‌های عضو در سال گذشته گفت: ۱۸ مورد تائیدیه استاندارد ملی و بین‌المللی، ۴۳ گواهی رضایتمندی مشتری، ۶۹ مجوز و برنامه جدید، ۲ ارتقای رتبه، ۴۰ اخذ یا تمدید تائیدیه دانش‌بنیانی و ۱۱ جایزه و تقدیرنامه در جشنواره‌های ملی و بین‌المللی، از دستاوردهای محققان پارک فناوری پردیس در سال گذشته بوده است.
صفاری نیا افزود: درواقع ۱۸۳ نشان و گواهینامه جدید توسط محققان این پارک اخذ شده است

جریان سازی تجارت دانش و فناوری در سال ۹۸
وی با بیان اینکه طی برگزاری ۱۰ رویداد در ۹ حوزه، ۴۰ نیاز فناوری مورد شناسایی قرار گرفت، گفت: در ۴ فستیوال اختراعات (صنعت کشاورزی، سنگ، کاشی و سرامیک، از پساب تا آب) ۳۰۰ طرح و نیز  ۷ استارتاپ به سرمایه گذاران در رویدادهای مختلف معرفی شدند.
وی در خصوص فعالیت شبکه فن بازار که از زیر مجموعه های پارک فناوری پردیس است گفت:  ۲۰۴ میلیارد ریال هزینه بازاریابی و فروش ۱۴۲ محصول فناورانه در سال ۹۸ دستاورد شبکه فن بازار بوده است، همچنین ۳ شعبه جدید فن بازارهای منطقه ای و تخصصی و ۲۶ فن بازار تخصصی و منطقه ای طی سال گذشته راه اندازی شد.
وی افزود: ۹۲ مورد رفع نیاز فن آورانه به ارزش ۳۱۰ میلیارد ریال یکی دیگر از دستاوردهای شبکه فن بازار ملی ایران بوده است، همچنین ۱۰ کارگزار جدید به شبکه فن بازار ملی ایران در سال گذشته افزوده شد..
 

راه اندازی ۲۸ شرکت دانش بنیان توسط ایران مقیم خارج 
صفاری نیا با بیان اینکه از ۱۴ کشور مهاجرت معکوس شده است، گفت: در مجموع ۲۸ شرکت دانش بنیان عضو پارک توسط ایرانیان مقیم خارج راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۷ شرکت دانش بنیان عضو پارک ۳۱ محصول مرتبط با کرونا را به تولید می رسانند، گفت: کیت های تست تشخیص کرونا، ونتیلاتور، ماشین بیهوشی، دستگاه مطالعات ساختار ویروس، تست سلامت ریه، ماسک تنفسی و محافظتی،  تست غربالگری  و ... از جمله این محصولات تولید شده توسط محققان پارک پردیس در حوزه کرونا بوده است.

او با اشاره به قانون مالیات بر ارزش افزوده که به تازگی توسط مجلس مصوب شده گفت: ۱۰ درصد سهم از مالیات بر ارزش افزوده به پارک های فناوری در سال گذشته اختصاص یافت ،همچنین مصوبه هیات وزیران برای استقرار واحدهای فناوری تا رده سه محیط زیستی در پارک پردیس اخذ شد، همچنین اقدامات برای ۲۰ نفر که نیاز به خدمات تخصصی نظام وظیفه داشتند در این پارک تسهیل شد.
به گفته رئیس پارک فناوری پردیس ۲ هزار و ۸۹۱ نفر از پرسنل ۵۰ شرکت دانش بنیان عضو پارک از معافیت مالیات بر حقوق برخوردار شدند؛ همچنین ۸۱۸ میلیارد ریال معافیت برای ۷۵ شرکت عضو به ثبت رسید..
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha