۱۹ شهریور ۱۳۹۹، ۸:۵۲
کد خبرنگار: 1287
کد خبر: 84031064
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

بازگشایی مدارس و دغدغه‌های والدین دانش‌آموزان ابتدایی

شهرکرد- ایرنا- بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی جدید که همزمان با شیوع ویروس کرونا همراه شده است با بیم‌ها و نگرانی خانواده‌های دانش‌آموزان مقطع ابتدای در خصوص رعایت نشدن دستورالعمل بهداشتی از سوی فرزندان خود همراه است.

همزمان با روزهای نخستین آغاز به کار مدارس، نگرانی اولیاء دانش‌آموزان به خصوص دانش‌آموزان مقطع ابتدایی و در سنین پایین اول ابتدایی و پیش‌دبستانی بیش از دیگران است و خانواده‌ها با توجه به اطلاع‌رسانی آموزش و پرورش در این زمینه ولی همچنان نگران در خصوص سلامت فرزندان هستند.

یکی از اولیاء دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی مدرسه دخترانه حجاب شهرکیان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت استفاده از ماسک در پیشگیری از شیوع کرونا گفت: فرزندم را با ماسک فیلتردار و کلی سفارش در خصوص رعایت بهداشت راهی مدرسه کردم اما موقع برگشت از مدرسه فرزندم ماسک ساده آبی رنگ بر چهره زده بود.

زینب هاشمی، با نگرانی زیادی که داشت، در گفت وگو با ایرنا افزود: این رفتار فرزندم در خصوص رعایت اصول بهداشتی باعث نگرانی خانواده شده است.

وی از مسوولان خواست تا در خصوص ارائه آموزش به کودکان تجدید نظر کنند تا سلامت آنها به خطر نیفتد.

پدر یکی  از دانش‌آموزان پایه سوم ابتدایی در مدرسه حضرت زهرا شهرکرد نیز با اشاره کم بودن توانایی کودکان در سنین پایین برای رعایت کامل بهداشت فردی و خود مراقبتی، گفت: حضور در کلاس درس برای این دانش‌آموزان هر چند با تعداد کم و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی باشد، اما همچنان باعث نگرانی خانواده است.

به گفته احمد امیدی، افتادن پاک کن و تراش بچه‌ها بر روی زمین و برداشتن و استفاده مجدد از آن، دست زدن به صورت و چشم یک تهدید جدی برای سلامت دانش‌آموزان است.

وی با اشاره به اینکه معلمان و کادر آموزشی تمام تلاش خود را برای رعایت دستورالعمل بهداشتی در مدرسه انجا می‌دهند، گفت: اما یک اتفاق کوچک مانند برداشتن پاک‌کن امکان انتقال ویروس را دارد.

یکی دیگر از اولیاء که نخواست نامش در خبر ذکر شود، با بیان اینکه ترس از اینکه فرزندم ناقل بیماری باشد،علاوه بر ماسک فیلتردار یک ماسک سه لایه نیز برای او خریداری کرده است، گفت: کاش تصمیم‌گیری بهتری در خصوص برگزاری کلاس درس انجام می‌شد و پیگیری تحصیل دانش‌آموزان از فضای مجازی، تلویزیون انجام می‌شد و در صورت داشتن مشکل تنها همان دانش‌آموان به مدرسه مراجعه می‌کردند.

وی، که خود از بهبودیافتگان این ویروس است، ابراز داشت: به هیچ وجه نمی‌توان رعایت بهداشت را در کودکان سنین پایین به عهده خودشان گذاشت و باید مدام به آنها رعایت بهداشت را گوشزد کرد.

یکی از معلمان پایه اول ابتدایی نیز با اشاره به اینکه ورود به مدرسه همیشه برای دانش‌آموزان و اولیاء یک خاطره خوب و همراه با استرس و دلهره بوده است، گفت: شیوع این ویروس و همچنین رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی این استرس را افزایش داده است.

پریوش نکویی افزود: از بین رفتن فضای شاد و مفرح در مدارس و کلاس‌های درس، برقرار کردن فاصله بین دانش‌آموزان و همچنین فاصله بین معلمان و دانش‌آموزان باعث شده است که این استرس افزایش و حضور دانش‌آموزان به خصوص کلاس اولی‌ها به سختی انجام شود.

وی به سن پایین دانش‌آموزان و ناتوانی در رعایت اصول بهداشتی و یا فراموش کردن این اصول از سوی آنها اشاره کرد و گفت: هرچه معلمان و مراقبان سلامت و خانواده‌ها در خصوص رعایت این اصول به این کودکان گوشزد کنند اما کمترین بی‌توجهی منجر به وقوع یک حادثه خواهد شد.

کاهش ارتباط عاطفی موجب افزایش استرس دانش‌آموزان مقطع ابتدایی می‌شود

روانشناسی بالینی و مشاور مدارس چهارمحال و بختیاری نیز با تاکید بر اینکه کودکان، قوه تحلیل و تجزیه رعایت بهداشت و همچنین درک درستی از ویروس را ندارد، گفت:تاب‌آوری و تحمل خردسالان و کودکان در برابر بیماری کمتر است.

ندا خلیلی افزود: کودکان به اندازه بزرگترها تحلیل و تجزیه بیماری را ندارند و ویروس را یک چیز عادی و طبیعی به حساب می‌آورند و به خاطر فشارهای که از طرف بزرگترها، اولیاء،مربیان در زمینه رعایت اصول بهداشتی، استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی به آنها وارد می‌شود زمینه بروز استرس را در آنها افزایش می‌دهد.

وی اظهار داشت: با افزایش استرس در گروه سنی کودکان و خردسالان روند آموزشی در مدارس به خصوص برای دانش‌آموزان پایه اول و دوم کاهش پیدا می‌کند.

به گفته وی، در سنین ورود به دبستان به ارتباط عاطفی بین دانش‌آموز و معلم و همچنین خانواده و همچنین ایجاد فضای با نشاط یک اولویت است، اما کم بودن این ارتباط عاطفی در شرایط کرونایی، فاصله‌گذاری اجتماعی، استرس و اضطراب این دانش‌آموزان که بدو ورود به مدرسه هستند، را افزایش می‌دهد.

وی اظهار داشت: این دانش‌آموزان کودکانی پر استرس و اضطراب تبدیل می‌شوند که وسواس فکری نیز همراه آنها خواهد شد.

دستورالعمل‌های بهداشتی به مدارس ابلاغ شده است

رییس اداره سلامت و تندرستی اداره کل آموزش و پرورش چهارمحال وبختیاری با اشاره به اینکه بازگشایی مدارس در این زمان شیوع کرونا، زمینه استرس و نگرانی خانواده‌ها را فراهم کرده است، گفت: فضای مدارس برای حضور دانش‌آموزان ضدعفونی و گندزدایی می‌شود و کلاسهای درس با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و تهویه مناسب برگزار می‌شود. 

بهنام اسماعیلی افزود: به منظور رعایت اصول و دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی دانش‌آموزان، مراقبان سلامت مدارس ابتدایی با حضور کلاس به کلاس، آموزش رعایت اصول خودمراقبتی از جمله نحوه شستن دست‌ها، استفاده از ماسک، ضدعفونی کردن دست‌ها، رعایت بهداشت فردی، استفاده از لوازم التحریر و وسایل شخصی را آموزش می‌دهند.

وی اظهار داشت: ارائه آموزش‌های لازم در فضای مجازی و شبکه شاد برای دانش‌آموزان در قالب محتواهای آموزشی و پوستر نیز در دست اجراست.

به گفته وی، دانش‌آموزان باید دست‌های خود را قبل از ورود به مدرسه و همچنین قبل و بعد از پایان هر کلاس به مدت یک دقیقه با آب و صابون شست و شو دهند و قبل از شستن دست‌ها، از دست زدن به چشم، دهان و بینی خودداری کنند.

اسماعیلی گفت: دانش‌آموزان باید برای قطع زنجیره انتقال ویروس در مدارس از ماسک و دستکش استفاده کنند و پس از استفاده ماسک و دستکش آنها را در محیط مدرسه یا کلاس رها نکنند.

وی با تاکید بر اینکه دانش‌آموزان باید بطری آب همراه داشته باشند،گفت: دانش‌آموزان به هیچ عنوان  از آبخوری مدارس استفاده نکنند.

به گفته وی، به دانش‌آموزان توصیه می‌شود از لوازم التحریر شخصی خود استفاده و از دیگران ابزاری قرض نگیرند.

رییس اداره سلامت و تندستی اداره کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت: هم‌اکنون ۱۲۰ مراقب سلامت در مدارس استان فعال هستند، که به منظور رفع مشکل کمبود مراقب سلامت از معلمان دیگر نیز در این حوزه استفاده شده است.

ارائه آموزش در فضای مجازی برای هم دانش‌آموزان فراهم شده است

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری از آمادگی این اداره برای ارائه آموزش مجازی به دانش‌آموزان پایه ابتدایی در شبکه شاد و فضای مجازی خبر داد و گفت: درسنامه‌های آموزشی نیز برای دانش‌آموزانی که دسترسی به این فضا ندارند نیز آماده شده است.

محمد محمدی افزود: با توجه به اینکه حضور در کلاس درس اجباری نیست و کلاس‌های رفع اشکال به صورتی موردی نیز برای دانش‌آموزان ابتدایی برگزار می‌شود. 

به گزارش ایرنا، در سال تحصیلی جدید ۲۱۰ هزار دانش‌آموز در مقاطع مختلف تصحیلی مشغول تحصیل شدند که از این تعداد ۱۹ هزار و ۳۵۱ دانش‌آموز پایه اول ابتدایی است.

ویروس کرونا که منجر به بیماری نوپدید کووید ۱۹ شده است، بسیاری از کشورهای جهان درگیر کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله ۲ متری از یکدیگر، شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن‌های مکرر و منع سفر و حضور در اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha