مهدی قاسمی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مرمت این بخش از بافت تاریخی مربوط به یکی از قدیمی ترین مناطق بافت شهری و در نزدیکی یکی از میدان های پر تردد شهر است.
وی خاطر نشان کرد: در این عملیات که از سال گذشته آغاز شد، با سبک سازی و اجرای اندود کاهگل حفاظتی بام خانه صدیق و عمارت لطفی آغاز و با تعویض درهای ناهماهنگ و آهنی با درهای چوبی و سنتی پایان یافت.
وی ادامه داد: این بخش از بافت تاریخی دامغان یکی از قدیمیترین محورها است که بناهای ارزشمند قاجاری از جمله عمارت تاریخی لطفی، خانه و حمام صدیق و خانه میر رحیمی در آن واقع شده است.
قاسمی اظهار داشت: احیاء و هویت بخشی به بافت های تاریخی باعث رونق آن ها و معنا بخشیدن به ارزشهای نهفته در تاریخ کهن ایران زمین می شود.
وی افزود: در این فصل از مرمت و ساماندهی بافت تاریخی دامغان، کار آوار برداری، استحکام بخشی، اجرای کاهگل و آجر فرش بام حمام صدیق، اجرای دیوار مشبک حمام صدیق، اجرای سیمگل و کاهگل حفاظتی دیوارهای بیرونی و درونی عمارت لطفی و صدیق، ساخت و نصب نورگیرهای کاسهایی گنبدها و کفسازی آجری انجام شد.
قاسمی تصریح کرد: بافت تاریخی دامغان دارای ظرفیت و ارزش بسیار بالایی است که مرمت و ساماندهی و تعریف محور های گردشگری شهری در بخشهای مختلف آن از جمله اقدامهای مهمی است که میتواند در جذب گردشگر داخلی و خارجی موثر باشد.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان دامغان گفت: بازار، کاروانسرا و باراندازها، تکایا، مدارس علمیه و خانههای با ارزش قدیمی از عناصر اصلی بافت تاریخی شهر دامغان است.
شهرستان دامغان با قدمت هفت هزار ساله، دارای ۲ هزار اثر تاریخی و فرهنگی است که از این تعداد ۴۰۰ اثر شناسایی و تاکنون ۱۳۱ اثر ثبت ملی شدند.
نظر شما