نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز- چهارشنبه- دو فوریت طرح جهش تولید و تامین مسکن را با ۱۶۹ رای موافق، ۳۳ رای مخالف و ۸ رای ممتنع از مجموع ۲۳۳ نماینده حاضر در جلسه تصویب کردند.
البرز حسینی سخنگوی کمیسیون عمران در تشریح این طرح گفت: مسکن تابعی از از عرضه و تقاضا است، طی سالهای گذشته مسکن متناسب با نیاز کشور عرضه و تولید نشده و همین امر به وضعیت کنونی بازار مسکن منجر شده است.
وی افزود: تقاضای خیل عظیمی از مردم موضوع مسکن است و در بهترین شرایط ما ۳۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور تولید میکنیم در حالی که نیاز کشور بر اساس برآورد کارشناسان بیش از ۹۰۰ هزار واحد است
نماینده خدابنده در مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع اجاره نشینی در کشور مساله دیگری است که باید به آن توجه شود، اکنون بیش از ۶ میلیون خانواده ایرانی مستاجر هستند و مسکن در بحث ازدواج جوانان مانعی بزرگ است؛ بخش عظیمی از مشاغل کشور در گرو رونق حوزه مسکن است و با توجه به نداشتن برنامه ای از سوی دولت برای حوزه مسکن این حوزه به یکی از چالشهای کشور تبدیل شده است.
حسینی ادامه داد: سیاستها به سمتی پیش میرود که مسکن از کالای مصرفی به کالای سرمایهای تبدیل شده است و به سوداگری در بازار مسکن دامن زده است.
وی درباره این طرح گفت: طرح جهش تولید و تامین مسکن جهت مدیریت زمین، پرداخت تسهیلات بانکی با سود کم، عرضه مصالح ساختمانی ارزان قیمت را دنبال میکند.
مهرداد ویسکرمی نماینده خرم آباد در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با این طرح دوفوریتی اظهار داشت: ما هر کار و هر آرزویی که داریم و هر تصمیمی که میخواهیم بگیریم فورا اسم دوفوریتی روی آن میگذاریم و طوری شده است که اگر یک دانشآموزی که به مدرسه نرفته و ناظم مدرسه به وی تذکر میدهد به ما پیام میدهد که یک طرح دوفوریتی بنویسید و این ناظم را تنبیه کنید. طرح ۲ فوریتی و ۳ فوریتی برای موارد خاصی پیشبینی شده است و هر جایی از این سلاح و ابزار برنده مجلس استفاده نشود.
ویسکرمی عنوان کرد: نکته بعدی اینکه ما آمدهایم اسم یک سیاست را روی طرح گذاشتهایم مثلا جهش تولید یک مفهوم کلی و وسیع است و ما سیاست سال از سوی مقام معظم رهبری را روی طرحی گذاشتهایم که فقط میخواهد در یک حیطهای کار کند. این نشان میدهد که دو فوریت بودن آن با عجله، حتی در مورد آن تصمیمگیری شده است.
وی افزود: درست است که اثر تصمیماتی مانند مسکن و بازار و جاهای دیگر تصمیمات آنی نیاز دارند اما در درازمدت بر روی وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم اثر دارد و ما با اینکه بخواهیم این مسائل را صرفاً به وسیله طرح دوفوریتی حل کنیم موافق نیستم.
ویس کرمی خاطر نشان کرد: من معتقدم نیاز به کار عمیق، علمی و حساب شده و مبتنی بر دادههای دقیق تحقیق علمی دارد و کاری نیست که با دوفوریت قابل انجام باشد.
نماینده مردم خرم آباد در مجلس گفت: اشکال اول این است که اسم این سیاست را روی این طرح گذاشتهایم چرا که طرح باید مسالهمحور باشد که این ایراد بر آن وارد است. ایراد دوم هم این است که دوفوریت در مجلس یازدهم خیلی لوث شده است خواهش میکنم هیات رییسه این مساله را مدیریت کنند.
وی افزود: با توجه به اثرات دراز مدتی که این طرح دارد، قطعاً با دوفوریت که عجلهای است و مقداری هم به تعطیلات میافتد این مشکل حل نمیشود، بلکه کار عمیق و علمی میخواهد، با استدلالاتی که انجام دادم با دو فوریتی بودن آن و حتی فوریت بودن این طرح هم مشکل دارم قطعاً دو فوریتی بودن آن به صلاح نیست.
نظر شما