مطالبات مراکز نگهداری معتادان خراسان شمالی پرداخت شد

بجنورد- ایرنا- دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی گفت: امسال، بیش از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال از مطالبات مراکز نگهداری معتادان در این استان پرداخت شده است تا این مراکز فعال بمانند.

سعید آیتی روز جمعه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال گذشته نیز ۱۲میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال مطالبات این مراکز پرداخت شد.

مراکز ماده ۱۵ ترک اعتیاد مراکزی هستند که توسط بخش خصوصی و با پروتکل های مخصوص راه اندازی می شود و معتادان نیز به طور خودخواسته به این مراکز مراجعه می کنند تا تحت درمان قرار گیرند و مراحل ترک اعتیاد را بگذرانند.  

وی در مورد فعالیت های فعلی این مراکز نیز گفت: مراکز ماده ۱۵ خراسان شمالی که به دلیل کرونا تعطیل شده بودند دو ماه است که فعالیت های خود را دوباره و  با ۵۰درصد ظرفیت آغاز کرده اند و  به ۳۰ تا ۴۰ معتاد به طور شبانه روز خدمات می دهند.

وی افزود:  در سال گذشته ۲۱ هزار و ۳۲۷ معتاد در ۱۳۱مرکز درمان سرپایی خصوصی و دولتی خدمات گرفتند و ۲ هزار و ۷۹۹ معتاد نیز در ۲۰ مرکز ترک اعتیاد خراسان شمالی بستری شدند.

آیتی افزود: در همه شهرستان های خراسان شمالی به جز  گرمه مراکز ماده ۱۵ فعال است ودر گرمه نیز متقاضی بخش خصوصی برای راه اندازی این مرکز اعلام آمادگی نکرده است.

وی در مورد جمع آوری معتادان متجاهر در استان گفت: این اقدام از اهداف کوتاه مدت شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر است و جمع آوری معتادان متجاهر از هفته آینده آغاز می شود.

آیتی افزود: با توجه به این که تعمیرات اردوگاه ماده ۱۶ که از یک ماه پیش آغاز شده بود به اتمام رسیده است این مرکز پس از بازدید هیات نظارت بر اردوگاه و در صورت تایید آن ها دوباره شروع به کار می کند و معتادان متجاهر پس از جمع آوری به این مرکز تحویل خواهند شد.

مرکز ماده ۱۶، اردوگاه ترک اعتیاد دولتی است  که تحت نظر بهزیستی فعالیت می کند و محل نگهداری معتادانی که از سطح خیابان ها جمع آوری می شوند است.

آیتی با بیان این که در خراسان شمالی ۴۰۰ معتاد متجاهر شناسایی شده اند اظهار داشت: جمع آوری و درمان آن ها از اقدامات قانونی است که انجام می شود و در آخرین طرح جمع آوری نیز ۱۰۳ معتاد متجاهر از سطح استان جمع آوری و به اردوگاه ماده ۱۶ منتقل شدند.

وی گفت: با تعطیلی این اردوگاه معتادان در مراکز ماده ۱۵ ساماندهی شدند. 

خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد و مهمترین آسیب اجتماعی این استان اعتیاد است.  

شیوع اعتیاد در این استان در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال ۷.۲۱ درصد است که ۲ درصد بیش از میانگین کشوری است.

۴۰۰ معتاد متجاهر در خراسان شمالی شناسایی شده اند که شامل کارتن خواب ها، ولگردان و معتادان تابلو و تزریقی است.

در این استان یک مرکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ و  ۲۰ مرکز ترک اعتیاد ماده ۱۵ فعال است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha