به گزارش ایرنا، فرید سپری روز چهارشنبه در بازدید از مزارع گوجه فرنگی شهرستان کامیاران با اشاره به اینکه کشاورزی قراردادی منجر به پایداری تولید در این بخش می شود، اظهار داشت: در کشاورزی قراردادی، کشاورز از لحاظ راهنمایی، آموزش و بازاریابی توسط شرکتها و واحدهای تولیدی تامین میشود.
وی با بیان اینکه در کشاورزی قراردادی الگوی کشت به خوبی رعایت میشود، اضافه کرد: چند سالی است شرکت هایی مبحث کشاورزی قراردادی را در کشور و به تبع کردستان توسعه دادند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه خرید محصول گوجهفرنگی از گوجهکاران استان از ششم شهریور امسال آغاز شده است، افزود: تاکنون ۱۰ هزار و ۶۰۰ تن از این محصول توسط کارخانههای رُب روژین تاک و خرمدشت خریداری شده است.
سپری با بیان اینکه بیشترین سطح زیرکشت گوجه فرنگی در استان کردستان مربوط به شهرستان کامیاران است، یادآور شد: تا به امروز بیش از ۵۰۰ کشاورز محصول گوجهفرنگی خود را تحویل کارخانجات تولید رُب گوجه دادهاند.
وی تاکید کرد: نشاء ارقام برتر، سموم کم خطر و کودهای ریزمغذی که در افزایش کیفیت محصول بسیار تاثیرگذاراند، توسط این شرکتهای خریدار در اختیار کشاورزان در طرح کشاورز قراردادی قرار گرفته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه قیمت خرید حمایتی هر کیلوگرم گوجهفرنگی ۱۰ هزار ریال تعیین شده است، گفت: هشت هزار ریال آن سهم کارخانههای مذکور و ۲ هزار ریال آن هم یارانه دولتی است که تعاون روستایی آن را پرداخت میکند.
سپری اظهار داشت: ۲ هزار ریال سهم دولت تا ۴۰ روز دیگر به حساب کشاورزان گوجهفرنگی کار در استان واریز میشود.
وی افزود: از ۲۱ خرداد تا ۲۴ مهر اقلیم کردستان عراق برای واردات برخی از محصولات به ویژه در بخش کشاورزی محدودیت قرار داده و به عبارتی صادرات این محصولات از مرزهای کردستان ایران قطع شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: اجرای کشاورزی قراردادی در تولید گوجه فرنگی در استان موجب شده است که ضرر و زیان ناشی از عدم صادرات آن برای کشاورزان جبران شود.
در سال زراعی جاری یک هزار و ۲۵۰ هکتار از اراضی استان زیر کشت محصول گوجه فرنگی رفته است و پیش بینی میشود با میانگین برداشت ۵۵ تُن در هر هکتار، بهرهبرداران استان حدود ۶۹ هزار تُن از این محصول امسال برداشت و روانه بازار مصرف کنند.
به گزارش ایرنا، از دیگر برنامههای سفر یک روزه رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان به همراه جمعی از مدیران این سازمان به شهرستان کامیاران بازدید از طرح بستهبندی ذرت علوفه ای بود.
مدیرصنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی در این بازدید اظهار داشت: طرح بسته بندی ذرت علوفهای در کامیاران به منظور حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان منطقه اجرا شده است.
امید سلیمی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط آب و هوایی استان در سال طی ۲ نوبت امکان کشت کلزا، جو و ذرت علوفهای وجود دارد، اضافه کرد: در نوبت نخست کشاورزان میتوانند کلزا و جو و در نوبت دوم هم ذرت علوفهای را در یک سال کشت کنند.
وی با اشاره به اینکه این نوع کشت موجب افزایش درآمد کشاورزان می شود، افزود: در این واحد بسته بندی مراحل تخمیر محصول انجام می شود و اینگونه برای دام نیز خوشخوراکتر می شود در نتیجه تولید شیر و درآمد دامداران هم افزایش مییابد.
نظر شما