داوود فاتحی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بعد از تعطیلی مرزها به دلیل شیوع بیماری کرونا و از سرگیری دوباره فعالیت بازارچهها هماکنون به طور میانگین روزانه بیش از ۱۴۰ کامیون ایرانی و عراقی وارد بازارچه "کیله" شده و در آن تردد دارند.
وی افزود: عمده کالاهای صادراتی از این گمرک مرزی شامل تیرآهن، میلگرد، پوکه معدنی، کاشی و سرامیک، مصنوعات فلزی و پلاستیکی، میوه و صیفی است که به شمال عراق صادر میشود.
وی با اشاره به ظرفیتهای بالقوه شهر مرزی سردشت در امر صادرات بیان کرد: بازارچه کیله سردشت در کنار ایجاد رونق اقتصادی بهواسطه نزدیکی به عراق، میتواند در حوزه گردشگری نیز تحول آفرین باشد.
رییس گمرگ کیله سردشت گفت: پس از شیوع کرونا، رعایت پروتکلهای بهداشتی در روابط اقتصادی و تجاری در این گمرک با دقت در حال انجام بوده و در اولویت کاری مقامات هر ۲ کشور قرار دارد.
گمرک بازارچه مرزی کیله سردشت از سال ۱۳۸۲ برای تسریع در صادرات کالا و تولیدات داخلی کشور آغاز به کار کرد؛ این گمرک در ۲۰ کیلومتری شهر "قلعه دیزه" در شمال عراق قرار دارد.
بازارچه مرزی "کیله" سردشت سال گذشته به عنوان یکی از مرزهای رسمی کشور در هیات دولت به تصویب رسید و روزانه بیش از ۵۰۰ نفر در این بازارچه مرزی امرار معاش میکنند.
شهرستان سردشت با جمعیت ۱۲۰ هزار نفر در جنوب آذربایجانغربی و در امتداد مرزهای ایران با شمال عراق قرار گرفته است؛ این شهرستان مرزی دارای ۲ بازارچه مصوب "کیله" و "اشکان" است.
نظر شما