به گزارش ایرنا، این طرح شامل سه سایت ۶۵، ۹۸ و ۱۵۵ هکتاری در شهرهای قشم و درگهان است که با ساخت انها ساحل شمالی جزیره به ساجل جنوبی متصل میشود.
اسکان بیش از ۲۶ هزار نفر در این سه سایت بهعنوان شهرکهای جزیره قشم پیشبینیشده است تا با پخش شدن بار جمعیتی، از فشار به بافتها و شهرکهای قدیمی جلوگیری شود.
این سه سایت از زیرساختهای آب، فاضلاب، شبکه آبیاری قطرهای برای فضای سبز، جدولگذاری برخوردارند.
زیرسازی و روسازی معابر این سایتها تا مرحله آسفالت پیش رفته و لولهگذاری کابلهای شبکه برق و مخابرات، فیبر نوری، فضای سبز و کانال جمعآوری آبهای سطحی نیز انجام شدهاست.
در سایت ۱۵۵ هکتاری شهر درگهان، حدود ۲۵ هکتار زمین به بخش مسکونی، ۴.۹ هکتار به بخش تجاری و بقیه این فضا نیز به بخشهای دیگر شامل معابر تردد، مناطق فرهنگی، ورزشی، فضای سبز و غیر آن تخصیصیافته است.
در طرح ۹۸ هکتاری شهر قشم(شهرک مهستان) قرار است ۳.۹ هکتار فضای تجاری و ۱.۳ هکتار فضای مسکونی ایجاد شود و در شهرک ۶۵ هکتاری(شهرک نگارستان) نیز ۱.۹ هکتار برای امور تجاری و ۸ هکتار برای زمینه مسکونی پیشبینی است.
رییسجمهوری در یک جلسه و از طریق ویدیو کنفرانسی ۱۴ طرح را در قشم با اعتبار ۱۱ میلیارد و ۶۳۰ میلیون ریال و اعتبار ارزی ۳۴۰ میلیون یورو در پنج بخش صنعت، نفت، گاز و انرژی، تولیدی، حملونقل، گردشگری و عمرانی افتتاح کرد.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما