سیده مرضیه شفاپور، پنجشنبه در نشست هنرمندان و فعالان حوزه مد و لباس استان فارس، با اشاره به اینکه مد و لباس دومین صنعت پولساز در جهان به شمار میرود، اظهار داشت: با این حال، این رشته در ایران هنوز هنری نوپاست که برای صنعتی شدن آن نیاز به پشتیبانی همهجانبه به ویژه همکاری و هماهنگی وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت، معدن و تجارت و نیروی انتظامی است.
وی اضافه کرد: آموزش طراحی مد و لباس تنها بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و هر آموزشگاهی که از این اداره مجوز ندارد، غیرقانونی است و گواهی آن نیز اعتباری ندارد.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور ادامه داد: طراحان باید لباس ایرانی و اسلامی را به دنیا معرفی کنند. زیرا ایران پیشینه شایان توجهی در عرصه مد و لباس دارد و همواره زیبایی همراه با پوشش مناسب در لباس ایرانی دیده میشود.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه این وزارتخانه برای یافتن حلقههای مفقوده معرفی این صنعت تلاش میکند، افزود: به همین سبب، هر آنچه در زمینه مد و لباس در دنیای امروز انجام میدهیم باید همراه با علم باشد زیرا علم پایه اصلی این صنعت است.
شفاپور ادامه داد: شورای مد و لباس در کارگروه ذیربط با رویکردی تمرکززدا در حال راهاندازی است و جایگاه استانها با توجه به ظرفیتهای آنها در این شورا موثر خواهد بود، همچنین نقش داوران استانی در جشنوارهها و اعضای هیات علمی دانشگاهها در این کارگروه پُررنگ خواهد شد.
وی، همچنین به تاسیس موزه طراحان لباس اشاره و بیان کرد: این موزه به زودی در تهران راهاندازی میشود و هدف آن معرفی مد و لباس ایرانی و اسلامی به گردشگران و علاقهمندان است.
۲۴ طرح مد و لباس طراحان فارس به ثبت مالکیت معنوی رسیده است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس نیز در این نشست گفت: تا کنون ۲۸ جشنواره و نمایشگاه در حوزه مد و لباس در این استان برگزار شده است.
صابر سهرابی افزود: امسال به دلیل بیماری کرونا، فعالیتهای این حوزه در عرصه مجازی برگزار میشود، در این زمینه نیز تاکنون یک همایش برگزار شده و برنامههای دیگری هم در دست اقدام است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس، با اشاره به اینکه سه موسسه مد و لباس در شیراز در حال فعالیت هستند، اظهار داشت: افزون بر این سه موسسه نیز در شهرستانهای آباده، اقلید و لارستان در حال فعالیتاند و سه موسسه دیگر نیز بهزودی در شیراز مجوز میگیرند.
سهرابی، با اشاره به اینکه ۹ خانه مد در فارس فعالیت میکنند، بیان کرد: ۲۲۶ نفر طراح مد و لباس فعال در فارس فعالیت دارند که تا کنون ۲۴ طرح آنان ثبت مالکیت معنوی شده است.
وی، فارس را در حوزه مد و لباس اقوام دارای تنوع بسیار دانست و ادامه داد: تلاش بر این است که رنگین کمان ناشناخته مد و لباس این استان را برای جهانیان به نمایش بگذاریم.
نظر شما