حیدر مرادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه فصل کشت این محصول در کردستان از نیمه دوم شهریور تا دهه اول مهر است، اظهار داشت: برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی برای کشت کلزا در این استان در سال زراعی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹، سه هزار و ۵۰۰ هکتار است.
وی اضافه کرد: برای این میزان کشت کلزا، ۲۰ تُن بذر مورد نیاز است که سازمان جهاد کشاورزی تاکنون این مقدار بذر را در ۲ مرحله در قالب پنج رقم آرشیتکت، گارو، روجان، آنیسان و آندلیکو را دریافت کرده است.
رییس اداره زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: این میزان بذر هم اکنون در بین جهاد کشاورزی شهرستانها توزیع شده و پیش بینی میشود کلزا کاران قروه، دهگلان، کامیاران، سقز و مریوان بیشترین سطح کشت این محصول را داشته باشند.
وی با اشاره به سردسیر بودن کردستان تاکید کرد: دمای هوای سرد باعث کاهش راندمان کشت کلزا می شود از این روز انتظار می رود کلزا کاران در کشت محصول خود تعجیل داشته باشند.
مرادی گفت: به همین خاطر آخرین مهلت فصل کاشت در مناطق سردسیر استان شامل دهگلان، قروه، بیجار، قسمتی از سقز و دیواندره تا پایان شهریور و در مناطق معتدل سرد شامل کامیاران، مریوان، بانه، سروآباد و قسمتی از سنندج و سقز نیز تا ۱۰ مهر است.
وی یادآور شد: کشت دانه های روغنی از جمله کلزا از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی برای خودکفایی در تولید روغن خوراکی در برنامه ششم توسعه قرار دارد تا با تلاش کشاورزان و حمایت دستگاه های کشور از چالش های جدی تولید دانه های روغنی و تولید روغن خوراکی خارج شود.
به گزارش ایرنا، سال زراعی ۹۹ - ۹۸ میزان برداشت دانه روغنی در کردستان با محصول غالب کلزا به یک هزار و ۸۱۹ تن در یک هزار و ۵۰ رسید.
طرح ۱۰ ساله خودکفایی دانه روغنی از سه سال قبل شروع شده و جهاد کشاورزی از افزایش سطح کشت این محصول حمایت می کند.
۹۰ درصد دانه روغنی و مواد اولیه کارخانجات روغن خوراکی کشور، وارد می شود و سالانه چهار میلیارد دلار برای خرید این محصول ارز از کشور خارج میشود.
کشت محصول کلزا در استان کردستان هر سال توسط بیش از ۶۰۰ بهره بردار از نیمه دوم شهریور آغاز شده است.
نظر شما