۲۲ شهریور ۱۳۹۹، ۱۰:۴۹
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 84035617
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نگاه اسلام‌آباد به مذاکرات بین افغانستانی، بیم‌ها و امیدهای همسایه

اسلام‌آباد - ایرنا - هر چند پاکستان خود را به عنوان یک بازیگر فعال برای تسهیل روند صلح در افغانستان معرفی کرده و در یکسال گذشته مرتب با طرف‌های مذاکره در تماس است اما اسلام‌آباد همزمان با آغاز دور جدید گفت وگوهای بین افغانستانی ضمن استقبال از آن نگران است که تداوم تنش‌های مرزی میان دو کشور ممکن است به قیمت تخریب تلاش‌های صلح در افغانستان تمام شود.

به گزارش روز شنبه ایرنا، ناظران سیاسی در پاکستان معتقدند که هرگونه تخریب تلاش‌های صلح در افغانستان به ویژه در وضعیتی که طرفین حاضر به آغاز گفت وگوهای داخلی شده‌اند، ممکن است ناشی از ایجاد فضای بی‌اعتمادی میان تسهیل کنندگان روند صلح شامل پاکستان و یا تشدید تنش‌های مرزی میان دو کشور صوت بگیرد.

براساس منابع رسمی، دوحه پایتخت قطر از امروز (شنبه) میزبان اولین نشست گفت وگوهای بین افغانی شامل هیات مذاکره کننده دولت کابل و گروه طالبان است، موضوعی که پاکستان یک روز قبل از این تحول از آن استقبال کرد.

پاکستان به گفت وگوهای بین افغانی ملحق می‌شود

 سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان ساعاتی پیش اعلام کرد که هیات بلندپایه دیپلماتیک این کشور به ریاست نماینده ویژه نخست وزیر پاکستان در امور افغانستان در دوحه حضور دارد.
«محمد صادق» نماینده ویژه پاکستان در نشست افتتاحیه با حضور هیات نمایندگان دولت افغانستان و هیات طالبان شرکت کرد و همزمان «شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه پاکستان نیز به صورت مجازی در این مراسم حضور یافت.
 

واکنش عمران خان به گفت وگوهای بین افغانی

«عمران خان» نخست وزیر پاکستان با صدور بیانیه‌ای از استقبال این کشور از مذاکرات بین افغانی خبر داد و با آنچه تلاش‌های مشترک می‌خواند، گفت که مردم به افغانستانی به روزی خواهند رسید که آرزوی آن را داشتند.

وی افزود: افغان‌ها بیش از ۴۰ سال متحمل درگیری و رنج درگیری مستمر هستند وضعیتی پاکستان را نیز به شدت تحت تاثیر قرار داد و علاوه بر ترویج پدیده تروریسم متحمل هزینه‌های هنگفت اقتصادی از دست دادن جان‌های ارزشمند شد.

عمران خان تاکید کرد که پاکستان به مسئولیت خود عمل کرد و اکنون نوبت رهبران افغانستان است تا از این فرصت سازنده بهره برداری کرده و با یک توافق سیاسی و فراگیر راه صلح و آشتی در کشور را هموار سازند.

نگرانی پاکستان از عاملان تخریب تلاش‌های صلح در کشور همسایه

نخست وزیر پاکستان درحالی بر عزم و اراده این کشور برای تداوم حمایت از روند صلح افغانستان و همبستگی با مردم این کشور همسایه سخن می‌گوید که رهبران نظامی پاکستان نسبت به تحرکات مرموز با هدف تخریب تلاش‌های صلح در افغانستان ابراز نگرانی می‌کنند.

سخنگوی ارتش پاکستان به افزایش حوادث ناخوشایند و خشونت بار در مرزهای این کشور با افغانستان اشاره کرده و آن را به مثابه ضربه زدن به روند صلح افغانستان دانست.

سرلشکر «بابر افتخار» نسبت به آنچه که وی عوامل مخرب علیه صلح افغانستان خواند، هشدار داد و افزود: اسلام آباد با جدیت تمام معتقد است که هر دو کشور همسایه شایسته صلح و پیشرفت هستند و باید در کنار هم طرح خرابکاران را شکست بدهیم.

تنش‌ها شبه قاره و تبعات آن بر صلح افغانستان

جدای از تاثیرات اختلافات مرزی میان پاکستان و افغانستان بر همکاری‌های مشترک در بحث روند صلح، دولت اسلام‌آباد معتقد است : عدم ثبات در مرزهای شرقی پاکستان با هند نیز ممکن است به تلاش‌ها برای کمک به پیشبرد صلح در همسایه غربی خود افغانستان لطمه بزند.

هر چند سخنگوی طالبان اواخر مردادماه سال گذشته با رد ارتباط تنش‌های شبه قاره با صلح افغانستان گفت: ارتباط دادن اختلافات اسلام‌آباد و دهلی بر سر کشمیر با صلح افغانستان هیچ کمکی به حل بحران‌ها دو کشور همسایه در جنوب آسیا نمی‌کند.

در عین حال منابع دیپلماتیک پیش‌تر مدعی شدند که پاکستان کاخ سفید را در جریان پیامدهای احتمالی تنش‌های شبه قاره و تشدید درگیری مرزی میان پاکستان و هند بر فرآیند صلح افغانستان قرار داده است.

پاکستان اعتقادی به نقش کشور همسایه خود هند در افغانستان ندارد و حتی دهلی نو را به انجام اقداماتی برای تحت تاثیر قراردادن تلاش‌های صلح (در افغانستان) متهم می‌کند، اتهامی که از سوی هند رد شده است.

به عقیده کارشناسان، فرآیند صلح افغانستان و نقش پاکستان برای تسریع خروج آمریکا از این کشور سبب نگرانی دهلی نو نسبت به خواسته‌های اسلام‌آباد از واشنگتن شده است.

مقامات هندی اعلام کردند: عمران خان از دونالد ترامپ خواسته بود تا در قبال نقش آفرینی پاکستان در بحث صلح افغانستان، آمریکا نیز باید هند را تحت فشار قرار دهد تا این کشور آماده مذاکره در مورد کشمیر شود. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha