به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه پاکستان روز دوشنبه اعلام کرد: "شاه محمود قریشی" وزیر امور خارجه این کشور در تماس تلفنی با «حنیف اتمر» همتای افغانستانی خود آنچه که وی نقش اسلامآباد برای انعقاد پیمان صلح میان دولت (سابق) آمریکا و طالبان در دوحه خواند، را یادآور شد.
وزیر خارجه پاکستان با ابراز نگرانی عمیق نسبت به سطح بالای خشونت ها در افغانستان، بر لزوم پیشرفت گفت وگوهای بین افغانی با هدف کمک به کاهش خشونتها و حرکت به سمت آتش بس تاکید کرد.
وی به تلاشهای این کشور برای توسعه تجارت مشترک با افغانستان و تاسیس بازارچههای مرزی اشاره کرد و خواستار نهایی شدن قراردادهای همکاری میان دو کشور شد.
قریشی اظهار داشت: پاکستان همواره بر حل پایدار ، سیاسی و مسالمت آمیز مسئله افغانستان تاکید داشته و با همین دیدگاه براساس مسوولیت مشترک، نقش تسهیل کننده درخصوص پیمان صلح میان واشنگتن و طالبان ایفا کرد.
قریشی پیشبرد گفت وگوهای بین افغانستانی را برای برقراری صلح پایدار در این کشور فرصت بینظیر توصیف کرد و افزود: خروجی مثبت و معنی خیز این گفت وگوها برای صلح و ثبات منطقهای اجتناب ناپذیر است.
وزیران امور خارجه پاکستان و افغانستان بر تداوم رایزنیهای نزدیک درخصوص روند صلح و تحولات امنیت منطقه توافق کردند.
این اولین تماس رسمی میان روسای مرکز دیپلماسی اسلامآباد و کابل پس از موضع گیری دولت جدید آمریکا مبنی بر بازنگری درخصوص توافق منعقد شده میان دولت ترامپ و طالبان است.
شورای امنیت ملی آمریکا جمعه گذشته تایید کرد که «جیک سولیوان» مشاور امنیت ملی دولت جدید این کشور در تماس با همتای افغانستانی خود روشن ساخته که کاخ سفید تصمیم به بازبینی توافق دولت ترامپ با طالبان گرفته و اینکه آیا طالبان به تعهدات خود پایبند بوده است یا خیر را بررسی خواهد کرد.
توافق دولت سابق آمریکا با طالبان هرچند توافق کاملی نیست و انتقادهایی نیز از جمله درخصوص نادیده گرفتن دولت کابل و مشروعیت بخشیدن به طالبان برانگیخت، اما بر چهار محور اصلی از جمله تعهد طالبان به جلوگیری از فعالیت گروههایی مانند القاعده و داعش در افغانستان، برنامه زمانی برای خروج نیروهای آمریکایی تا اوایل سال ۲۰۲۱ میلادی ، آغاز مذاکرات صلح بین دولت افغانستان با گروه طالبان و تعهد کاهش خشونت متمرکز بود.
در همین چهارچوب دولت و مقامات آمریکا و افغانستان بطور جداگانه بر لزوم آتش بس تاکید کردهاند.
نظر شما