به گزارش روز یکشنبه ایرنا، وزارت امور مذهبی پاکستان اواسط تیرماه امسال ابتکار و طرحهای خود و سایر وزارتخانههای ذی ربط این کشور برای تدوین سیاست جامع با هدف ساماندهی سفرهای زیارتی زائران شیعه این کشور به جمهوری اسلامی ایران را برای تائید در اختیار اعضای کابینه دولت قرار داده بود که متعاقب آن یک کمیته ویژه زیرمجموعه کابینه دولت تشکیل و مامور پیگیری و نهایی کردن رایزنیها شد.
این کمیته که متشکل از وزیر امور مذهبی پاکستان، وزیر امور حقوق، وزیر دریانوردی، سخنگوی نخست وزیر پاکستان و دستیار ویژه نخست وزیر این کشور در امور اطلاع رسانی است؛ پس از چند جلسه بررسی و ارائه راهکارها جهت تسهیل سفرهای زیارتی به مقصد جمهوری اسلامی ایران، عراق و سوریه؛ اکنون رایزنیهای خود را به پایان رسانده و جمعبندی آن در آستانه تصویب از سوی کابینه دولت پاکستان قرار دارد.
سالانه ۱۲۰ هزار شهروند پاکستانی در قالب گردشگری مذهبی، سیاحتی و فرهنگی برای زیارت اماکن مذهبی به ایران، عراق و سوریه سفر میکنند.
با توجه به دشواری سفرهای زمینی برای زائران پاکستانی و حوادث ناگوار، عمرانخان نخست وزیر پاکستان سال گذشته دستورالعمل ویژهای برای حل مشکلات زائران در گذرگاه مرزی تفتان (مرز مشترک با میرجاوه ایران) صادر و ابلاغ کرد.
دولت اسلامآباد با تاکید بر پیروی از سیاست جامع برای تسهیل در سفر زائران پاکستانی به مقصد ایران و عراق، از اوایل سال گذشته رایزنی برای اجرای سیاستی جامع مانند برنامه حج برای مدیریت سفرهای زیارتی زائران شیعه، فعال شدن خط دریایی و اختصاص پروازهای ویژه برای رفت و آمد زائران را آغاز کرد.
لایحه سیاست جدید سفرهای زیارتی به زودی نهایی میشود
وزارت امور مذهبی پاکستان به تازگی از جلسه نهایی اعضای کمیته تدوین سیاست جدید سفرهای زیارتی شهروندان این کشور به ایران خبر داد و اعلام کرد: «پیر نورالحق قادری» وزیر امور مذهبی این کشور تاکید کرد که هدف از سیاست جدید دولت پاکستان تسهیل سفرهای زائران به ایران و سایر کشورها برای زیارت اماکن مقدس اسلامی خواهد بود.
وی در آخرین کمیته ویژه کابینه دولت پاکستان با حضور مقامات ارشد این کشور افزود: رایزنیها درخصوص بهبود سفرهای زمینی زائران و امضای توافق نامه با کشورهای میزبان زائران با موضوع صدور روادید، خدمات درمانی و موضوع اقامت زوار تکمیل شد.
موافقت دولت پاکستان با طرح راهاندازی خط کشتیرانی
هفته گذشته وزیر دریانوردی پاکستان در حساب کاربری خود در توییتر از موافقت کابینه دولت پاکستان با راهاندازی خط کشتیرانی با سایر کشورها خبر داد.
«سید علی حیدر زیدی» نوشت: تصمیم تاریخی از سوی کابینه اتخاذ شد و با راهاندازی خط کشتیرانی سیاست «اقتصاد آبی» پاکستان توسعه پیدا میکند.
سخنگوی دولت پاکستان نیز ساعاتی پس از پایان نشست اعضای کابینه دولت این کشور طی گفت وگو با خبرنگاران در شهر اسلامآباد اعلام کرد که پاکستان برای تسهیل رفت و آمد سفر مردم به ویژه زائران طرح راهاندازی خط کشتیرانی را به اجرا خواهد گذاشت.
قطعاً استفاده از ظرفیتهای دریایی میان ایران و پاکستان خبر خوشی برای شهروندان دو کشور برای تسهیل سفرهای زیارتی به ویژه افزایش ارتباطات مردمی خواهد بود. وزارت دریانوردی پاکستان پیشنهاد اتصال بندر گوادر به ''بندرعباس'' در ایران را مطرح کرده و سپس طرح مشابهی نیز با عمان، امارات و عراق به اجرا گذاشته میشود.
همه ساله هزاران شهروند پاکستانی به صورت زائر از مناطق مختلف این کشور به ایران و از آنجا به عتبات عالیات در عراق سفر میکنند و این زائران و تعاملات تجاری و فرهنگی دو کشور نیز ظرفیت و لزوم راهاندازی خط دریایی ایران و پاکستان را دو چندان کرده است.
کارشناسان اقتصادی و گردشگری، راهاندازی خط کشتیرانی میان ایران و پاکستان را فرصتی مناسب برای رونق مبادلات تجاری، توسعه سهم دو کشور از گردشگری دریایی و افزایش اشتغالزایی عنوان میکنند.
راهاندازی خط کشتیرانی در بندر گوادر
منابع خبری اواسط تیرماه امسال گزارش دادند: وزارت امور مذهبی پاکستان در سیاست جدید مدیریت زائران اعلام کرد که خط دریایی با ایران راهاندازی شده و گذرگاه مرزی در بندر «گوادر» تاسیس خواهد شد. سهمیهبندی برای سفرهای زیارتی در پاکستان و دریافت مالیات اضافه از شهروندان نیز لغو میشود.
دولت پاکستان همچنین تشکیل کمیته ویژه زائران در ایالت بلوچستان متشکل از نمایندگان مجالس ملی و سنا و همچنین رهبران گروههای شیعه و روحانیون را در دستور کار خود قرار داده است.
وزیر امور مذهبی پاکستان اواسط شهریورماه سال گذشته اعلام کرد: مذاکرات با نهادهای مربوطه در پاکستان برای راهاندازی مسیرهای دریایی و پروازهای ویژه زائران شیعه به ایران و عراق در جریان است.
استان سیستان و بلوچستان تنها راه ارتباطی پاکستان با حوزه آسیای میانه، اروپا و نیز کشور عراق و قلب آن یعنی کربلا است که مرز این استان پس از پیروزی انقلاب اسلامی به روی زوار پاکستانی باز شده است.
ایران اسلامی از طریق استان سیستان و بلوچستان افزون بر ۹۰۰ کیلومتر با کشور پاکستان مرز زمینی دارد و زوار پاکستانی از مرز تفتان (میرجاوه) واقع در ۷۵ کیلومتری شرق زاهدان وارد استان سیستان و بلوچستان میشوند.
نظر شما