به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی حج، عبدالشکور سردارخان وزیر امور مذهبی پاکستان در صدر هیئتی از مسئولان حج این کشوربا حضور در بعثه مقام معظم رهبری با حجت الاسلام و المسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی در مکه مکرمه دیدار و گفت و گو کرد.
در این دیدار دو طرف درباره تعاملات دو کشور در حوزه حج و زیارت رایزنی کردند و خواستار سرعت بخشیدن به توسعه همکاریهای دو کشور در این حوزه شدند.
حجتالاسلام و المسلمین نواب با اشاره به حضور سالیانه دهها هزار زائر پاکستانی برای زیارت اماکن متبرکه در کشورمان و عزیمت از مسیر زمینی به اعتاب مقدسه در عراق و سوریه، دیدارها و مذاکرات مسئولان مذهبی دو کشور را در راستای تقویت روابط فی مابین مفید و موثر ارزیابی کرد.
وی اینگونه دیدارها بین مسئولان مذهبی دو کشور همسایه و برادر را از برکات حج دانست و گفت: در این نشستها میتوانیم درباره همکاریهایی که با منافع تهران و اسلام آباد ارتباط دارد، رایزنی کنیم.
در این دیدار دو طرف درباره مفاد تفاهم نامه همکاری که قرار است بین دو کشور به امضاء برسد گفت و گو کردند و طرف پاکستانی تاکید کرد که با توجه به حجم گسترده سفرهای زیارتی اتباع پاکستانی به ایران و استفاده از مسیر زمینی برای سفر به عراق و سوریه برای زیارت اماکنی که به تقویت ایمان مردم منجر میشود، آمادگی دارد که در پاکستان و یا ایران این تفاهمنامه را هر چه سریعتر به امضاء برساند.
عبدالشکور سردارخان با بیان اینکه امضای این تفاهمنامه برای هر دو کشور مفید است، گفت: این اقدام موجب خوشحالی زائران پاکستانی خواهد شد و آثار سازندهای در ارتباطات دینی بین دو کشور خواهد داشت.
در این دیدار که رئیس حوزههای علمیه سراسر کشور، رئیس سازمان حج و زیارت و معاونان بینالملل و فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری نیز حضور داشتند، رئیس سازمان حج و زیارت امضای این تفاهمنامه را در راستای تسهیل سفرهای زیارتی زائران پاکستانی به کشورمان دانست و گفت: از ۲هزار و ۶۰۰ شرکت و دفتر زیارتی که در انتقال زائران ایرانی به عراق و سوریه فعال هستند میتوان برای ارائه خدمات مشابه به زائران پاکستانی بهره برد.
سیدصادق حسینی اشتراکات دینی، فرهنگی و تاریخی را عامل پیوند دو ملت دانست و ارتباطات مذهبی بین دو کشور را در سطح خیلی خوب ارزیابی کرد.
در ادامه این دیدار، آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری در سخنانی سه نعمت اسلام، اخوت و برادری و همسایگی و حسن همجواری را نعمتهایی دانست که این امکان را فراهم میآورد تا ایران و پاکستان در شرایط مختلف در پرتو معنویت حج همراه یکدیگر باشند.
وی به نقش دیپلماسی حج در تقویت روابط دو کشور اشاره کرد و از طرف پاکستانی خواست که در مسیر انتقال پیام این دیپلماسی به داخل پاکستان که میتواند به خنثی کردن توطئههای دشمنان اسلام و قرآن منجر شود، گام بردارد.
وزیر امور دینی پاکستان هم با بیان اینکه اسلام درس اتحاد، اخوت و برادری به ما میآموزد، اظهارداشت: حج مظهر اتحاد امت اسلامی است و حرمین شریفین نقطه اشتراک مسلمانان جهان است و این اتحاد میتواند در کنگره عظیم حج شکل بگیرد.
در ادامه، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم با اشاره به نکات خوب و سازندهای که در این ملاقات مطرح و بررسی شد، نقش پیش رو ایران و پاکستان در مقابله با اسلامهراسی و محکومیت سوزاندن قرآن و توهین به مقدسات اسلامی را یادآور شد.
حجت الاسلام والمسلمین نواب واکنش به تجاوزات علیه مسجدالاقصی، قبله اول مسلمانان را ضروری دانست و گفت: با انتشار بیانیههای مشترک میتوانیم واکنش خود را به جهانیان در دفاع از اسلام و مسلمانان نشان دهیم.
وزیر امور مذهبی پاکستان هم با اشاره به اینکه مردم کشورش نسبت به اینگونه بیاحترامیها بسیار حساس هستند، گفت: ما بر اساس آیه «وَٱعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ ٱللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُواْ» باید در برابر اسلامهراسی متحد عمل کنیم و پاکستان آمادگی دارد در این مسیر با ایران همکاری کند.
وی افزود: اتحاد کشورهای اسلامی در دفاع از مسایل اعتقادی و قرآن و پیامبر اکرم موجب خواهد شد که دشمنان دیگر جرات اینگونه اقدامات را نداشته باشند.
نظر شما