«حسن عزیزی» روز شنبه به ایرنا افزود: از ابتدای امسال تاکنون در مجموع ۳۱۵ فقره تسهیلات قرضالحسنه مشاغل خانگی با پیشبینی ۵۴۳ فرصت شغلی پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه از این تعداد ۲۷۶ پرونده مربوط به طرحهای مستقل و ۳۹ فقره مربوط به طرح های پشتیبان است، افزود: کرمانشاه در این مدت در زمینه پرداخت به مشاغل خانگی مستقل رتبه نخست و در زمینه پرداخت طرح های پشتیبان رتبه پنجم کشور را کسب کرد.
به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمانشاه، این استان از نظر تعداد مشاغل پیش بینی شده برای مشاغل خانگی با ۵۴۳ فرصت شغلی جایگاه سوم کشوری را دارد.
عزیزی با بیان اینکه تسهیلات مشاغل خانگی ارزان قیمت و قرضالحسنه است، اظهار داشت: این تسهیلات با هدف حمایت از مشاغل خانگی و بهرهگیری از ظرفیت کسب و کارهای خانگی برای بهبود اشتغال و درآمد خانوادهها پرداخت میشود.
وی از اشتغالزایی برای افراد در منزل به عنوان یک راهکار برای استفاده از مهارتهای فردی در راستای افزایش تولید نام برد و تصریح کرد: این تسهیلات معمولا به ۲ صورت فردی و پشتیبان پرداخت میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمانشاه با بیان اینکه سهم امسال استان از این تسهیلات ۸۵ میلیارد ریال است، تصریح کرد: سال گذشته سهم استان از این تسهیلات ۹۰ میلیارد ریال بود که ۱۰۰ درصد آن جذب شد.
عزیزی با بیان اینکه مجوز مشاغل متناسب با نوع آن از سوی دستگاه اجرایی مرتبط صادر میشود، گفت: دستگاههای اجرایی همچون صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهادکشاورزی، کمیته امداد، بهزیستی و بنیاد شهید از جمله مهترین دستگاههایی هستند که مجوزها را صادر میکنند.
وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا گفت: منظور جلوگیری از انتقال این بیماری انجام اکثر امور به صورت الکترونیکی انجام می شود و نیازی به مراجعه در دستگاههای اجرایی نیست.
نرخ بیکاری استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت در پایان سال گذشته ۱۵.۷ درصد از سوی مرکز آمار ایران اعلام شده است.
طبق «سند جامع اشتغال استان کرمانشاه» نرخ بیکاری این استان در سال ۹۸ باید سه درصد، در سال ۹۹، ۲ درصد و در سال ۱۴۰۰ یک درصد کاهش پیدا کند تا به میانگین کشوری برسد. کاهش سه درصدی نرخ بیکاری در سال گذشته محقق شده اما اکنون باید منتظر ادامه این کاهش در پایان امسال و سال آینده باشیم.
بنابر اعلام اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، جمعیت فعال استان ۳۹۴ هزار نفر و آمار بیکاران آن ۱۳۲ هزار نفر است. نیمی از افراد جویای کار استان دانش آموخته دانشگاهی هستند.
اکنون هزار و ۲۷ واحد صنعتی با سرمایه گذاری ۳۸ هزار و ۴۹۹ میلیارد ریال در استان وجود دارد که ۳۰ هزار و ۲۸۴ نفر در آنها مشغول به کار هستند.