۲۲ شهریور ۱۳۹۹، ۲۱:۴۱
کد خبرنگار: 2449
کد خبر: 84036562
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کاهش نظامیان آمریکایی در منطقه؛ واقعی یا نمایشی برای جلب رأی؟

تهران- ایرنا- موضوع کاهش حضور نظامیان آمریکایی در اقصی نقاط جهان به ویژه مناطقی چون غرب و جنوب غرب آسیا، به واسطه یادآوری خاطرات تلخ هلاکت بسیاری از سربازان از یک سو و هزینه‌های هنگفتی که از جیب مالیات‌دهندگان آمریکایی می‌رود از سوی دیگر، همواره یکی مطالبات رأی‌دهندگان آمریکایی از رؤسای جمهوری منتخب بوده است؛ مطالبه‌ای که نه بوش، نه اوباما و نه ترامپ بدان وقعی ننهادند.

دولت آمریکا روز چهارشنبه گذشته اعلام کرد که بیش از ۲ هزار نیروی آمریکایی در طول ماه جاری میلادی عراق را ترک می‌کنند.

علاوه بر این، ترامپ اعلام کرده که قصد دارد شمار نظامیان این کشور در افغانستان را نیز کاهش دهد.

در همین حال، سفیر آمریکا در بغداد گفته؛ نیروهای آمریکایی شاید کمتر از سه سال دیگر از عراق خارج شوند.

«متیو تولر» سفیر ایالات متحده در بغداد، تأکید کرده؛ عراق کشوری بسیار مهم برای آمریکا در خاورمیانه است و کشورش می‌کوشد که به عراقی‌هایی که در پی دولتی قدرتمند و حاکمیت قانون هستند، کمک کند!

او گفته؛ آمریکا قصد ماندن طولانی‌مدت در عراق را ندارد و ادامه حضور نیروها، مشروط به توانایی نیروهای عراقی برای جنگ با داعش است و این ممکن است کم‌تر از سه سال طول بکشد.

تولر درباره مصوبه مجلس عراق درباره خروج نیروهای آمریکایی از این کشور، تأکید کرد که آمریکا به تصمیم مجلس عراق احترام می‌گذارد و معتقد است که هر تصمیمی باید در راستای منافع عراق باشد و شرایط مناسب برای خروج نیروهای امریکایی زمانی است که خطر داعش به پایان رسیده باشد.

این اظهارنظرها در حالی صورت می‌گیرد که بسیاری از کارشناسان، قائل به نمایشی بودن آن هستند؛ چراکه ترامپ در طول چهار سال گذشته بر خلاف تبلیغات انتخاباتیش نه تنها نیروهای نظامی آمریکا را از عراق و افغانستان خارج نکرده، بلکه با بهانه‌های دیگر، تعداد آنها را افزایش نیز داده و بودجه هنگفتی را خرج نظامی‌گری در منطقه کرده است.

حال، در شرایطی که کمتر از دو ماه تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در نوامبر 2020 باقی مانده و وعده و وعیدهای خارجی ترامپ نیز همچون موارد داخلی آن هیچ‌یک به سرانجام نرسیده، آمریکایی‌ها در تلاش هستند تا با نمایش‌های این چنینی، عزم خود را دست کم برای برخی از این وعده‌ها جدی نشان دهند.

موضوع کاهش حضور نظامیان آمریکایی در اقصی نقاط جهان به ویژه مناطقی چون غرب و جنوب غرب آسیا به واسطه یادآوری خاطرات تلخ هلاکت بسیاری از سربازان از یک سو و هزینه‌های هنگفتی که از جیب مالیات‌دهندگان آمریکایی می‌رود از سوی دیگر، همواره یکی از مطالبات رأی‌دهندگان آمریکایی از رؤسای جمهوری منتخب بوده است؛ مطالبه‌ای که نه بوش، نه اوباما و نه ترامپ بدان وقعی ننهادند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha