به گزارش ایرنا، «جوسپ بورل» در گفت وگو با نشریه انگلیسی «فایننشال تایمز» که روز یکشنبه منتشر شد حوزه بالکان را نیز در وضعیت خطرناکی توصیف و عنوان کرد که به لطف تلاشهای اتحادیه اروپا، اوضاع در این منطقه تحت کنترل درآمده است.
وی در آستانه سالگرد تصاحب کرسی عالیترین مقام سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود که در ۱۰ ماه گذشته اوضاع از آن چیزی که انتظارش را داشته وخیمتر شده است.
وی در آستانه سالگرد تصاحب کرسی عالیترین مقام سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود که در ۱۰ ماه گذشته اوضاع از آن چیزی که انتظارش را داشته وخیمتر شده است.
بورل عنوان کرد که انتظار میرود وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در نشست ۲۱ سپتامبر، مقامات ارشد دولت بلاروس را به دلیل تقلب در انتخابات ریاست جمهوری و سرکوب مخالفان دراین کشور تحریم کنند. وی عنوان کرد که اعضا هنوز درباره افزودن نام الکساندر لوکاشانکو رئیس جمهوری بلاروس در پیشنویس فهرست تحریمها به اشتراک نظر نرسیده و قرار است درباره این مساله بحث و تبادل نظر شود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اختلافات میان ترکیه، یونان و قبرس بر سر شرق مدیترانه را از دیگر مسائلی عنوان کرد که در دستورکار نشست بعدی وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا قرار دارد. وی افزود که تنشها در این منطقه به طور فوقالعادهای رو به افزایش است و خطر درگیری فراتر از کلام است.
آنکارا در هفتههای اخیر به حفاری و فعالیتهای اکتشافی برای یافتن منابع هیدروکربن در شرق مدیترانه روی آورده اما یونان و جمهوری قبرس میگویند که این اقدمات در حوزه حاکمیت آنها انجام شده است.
یونان و قبرس، ترکیه را به نقض قوانین بینالمللی متهم و تلاش کردهاند تا اعضای اتحادیه اروپا را برای تحریم آنکارا ترغیب کنند.
«جوسپ بورل» درباره مسمومیت الکسی ناوالنی چهره سرشناس مخالف ولادیمیر پوتین هم به شرط اثبات ادعاهای مطرح شده خواستار تحریم مقامات دولت روسیه شد. وی افزود که در آن صورت پرونده او مشابه مسمومیت سرگئی اسکریپال جاسوس اسبق روس خواهد شد که سه سال پیش با گاز نوویچوک در خاک انگلیس مسموم شد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا سپس عنوان کرد که آلمانها – به عنوان کشوری که مسمومیت ناوالنی با گاز نوویچوک را شناسایی کردند – میتوانند با توقف پروژه احداث دومین خط لوله گاز روسیه به اروپا (موسوم به نورد استریم ۲) تلافی کنند. بورل یادآور شد: نورد استریم ۲ یک پروژه اروپایی نیست و کمیسیون اروپا هرگز اشتیاق زیادی به اجرای این پروژه نشان نداده است.
وی همچنین روابط با چین را پس از تحولات هنگکنگ پیچیده و دشوار توصیف کرد و افزود که حتی جو بایدن رقیب دمکرات دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود، رویکرد واشنگتن تقابل خواهد بود.
در این میان، اتحادیه اروپا باید راهی را پیدا کند که از «فشرده شدن» بین دو ابر قدرت دوری کند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین در توئیتی با اشاره به این مصاحبه تصریح کرد: شرایط جهان و تنشهای فزایندهای که در همسایگیمان با آن روبرو هستیم نیازمند پاسخ قوی و متحدی از سوی کشورهای عضو اتحادیه اروپاست.
نظر شما