به گزارش ایرنا به نقل از شبکه «المیادین»، «حماس» روز یکشنبه با صدور بیانیهای به مناسبت بیست و هفتمین سالگرد «توافق اوسلو» تاکید کرد که رویکرد این جنبش برای مقابله با اشغالگران صهیونیست مقاومت در همه اشکال است و در راس آن مقاومت مسلحانه است.
حماس افزود: این روزها (سالگرد قرارداد اسلو) با اطمینان و درستی به ما ثابت کرد که مقاومت در همه اشکال و در راس آن، مقاومت مسلحانه موثرترین و جدیترین راه برای مقابله با این [ رژیم ] اشغالگر و تحقق آزادی سرزمین و مردم فلسطین است.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین اضافه کرد: توافقنامه اسلو، مساله و مردم ما را به پیچم و خمهای پوچ سیاسی سوق داد و به ضمائم توافقنامههایی کشاند که برای مردم فلسطین جز دستبندها و دادن امتیازات بیشتر چیزی نداشته است.
حماس در این بیانیه اضافه کرد: اکنون پرونده ما مقابل پیشرفت و توسعه طرحهای صهیونیستی در سرزمین ما در حال عقبنشینی است و در جریان توسعه این توافق سرطانی و محدودیتهای اقتصادی، اشغالگران شمشیری بر گردن ما نهادند تا از طریق آن اشکال مختلف قراردادهای امنیتی و سایر توافقات اقتصادی را پشت سر بگذارند.
حماس در این بیانیه با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی در پی توافق اسلو به دنبال هماهنگی امنیتی برای از کار انداختن مقاومت و رسیدن به دروازههای اقتصادی بود، افزود: بستن دست مقاومت، آخرین راه نیست، بلکه دروازه اقتصادی به دروازه اصلی باجخواهی تبدیل شده است و اگر توافقنامه اسلو در سپتامبر ۱۹۹۳ امضا نشده بود، رژیم اشغالگر به این مسیر نمیرسید.
در این بیانیه آمده است که این روزها که سالگرد توافق سپری میشود، با تغییر تصویر تاریکی، شعاع جدیدی از طلوع افق در روابط ملی ظاهر میشود و خبر از بازگشت به صفوف متحد، منسجم و فشرده فلسطینی در پشت یک موضع واحد و سالم در برابر این اشغالگر میدهد.
حماس با نثار درود به مردم بزرگ فلسطین در قدس، کرانه باختری، غزه و اردوگاههای دور از وطن به دلیل استواری و پایبندی به حقوق خود و ادامه جهاد و مبارزه با دشمن صهیونیستی برای عقب راندن آنها تاکید کرد که مسیر عادیسازی که برخی از کشورهای عربی به آن سرعت دادهاند، از پشت خنجر زدن به آرمان و مردم فلسطین است و کسانی که از این آرمان عبور کردند، فقط ناامید و شرمسار میشوند.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین با اشاره به اینکه این جنبش برای تصمیم و کار واحد بین گروههای فلسطینی همواره آماده است، تاکید کرد که مقابله با پروژه عادیسازی رو به رشد بدون آنچه جنبش حماس مدتهاست خواستار آن است یعنی تصمیم و کار واحد فلسطینی حاصل نمیشود.
حماس، پایبندی خود به نتایج جلسه دبیران کل [ احزاب و جنبشهای فلسطینی ] و تصمیماتی که در آن به منظور متحد کردن تلاشها در برابر معامله قرن و بلند کردن صدا برای رد عادیسازی و موضع اتحادیه عرب در آخرین نشست خود، اتخاذ شد را اعلام کرد و افزود: بیت المقدس پایتخت ابدی و قطب نمای مبارزه و همبستگی فلسطین خواهد بود و هیچ کس حق ندارد آن را به پایتخت اشغالگران تبدیل کند.
حماس با تاکید بر اینکه توافق اسلو موفق به لغو حق بازگشت و پاک کردن آن از ذهن (فلسطینیها) نشد، اضافه کرد: همه تلاشها برای پاک کردن آن نیز موفقیتآمیز نخواهد بود و حق بازگشت برای هر فلسطینی و هر نسل فلسطین که از سرزمین خود آواره شده، محفوظ است.
جنبش مقاومت اسلامی در پایان، مقاومت همه جانبه را تنها راه شکست رژیم اشغالگر اسرائیل، خنثی کردن برنامههای آن و آزادسازی سرزمین فلسطین دانست.
اسلو نخستین موافقتنامه رودروی رژیم اسرائیل و سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) بود که در سال ۱۹۹۳ به امضای دو طرف رسید و تلاشی برای تعیین یک چارچوب مشخص بود که به حل و فصل کامل منازعه اسرائیل و فلسطین بینجامد.
مذاکراتی که منجر به امضای این پیمان شد به طور مخفیانه در اسلو پایتخت نروژ انجام شد و در ۲۰ اوت ۱۹۹۳ به پایان رسید و به طور رسمی در ۱۳ سپتامبر ۹۳ در واشنگتن دیسی با حضور «یاسر عرفات»، «اسحاق رابین» نخستوزیر وقت رژیم صهیونیستی و «بیل کلینتون» رئیس جمهوری اسبق آمریکا به امضا رسید.
این پیمان تشکیل حکومت خودگردان فلسطین را به عنوان یک نهاد اداری موقت مقرر کرد و قرار بر این بود که فقط برای یک دوره پنج ساله اعتبار داشته باشد، اما جای خود را به یک توافق دائمی داد.
نظر شما