۲۳ شهریور ۱۳۹۷، ۱۹:۰۷
کد خبر: 83033161
T T
۰ نفر

فلسطینیان: به ننگ 25 ساله پیمان اسلو پایان دهید

۲۳ شهریور ۱۳۹۷، ۱۹:۰۷
کد خبر: 83033161
فلسطینیان: به ننگ 25 ساله پیمان اسلو پایان دهید

غزه - ایرنا - بیست و پنجمین هفته راهپیمایی «بازگشت» امروز (جمعه) تحت عنوان «مقاومت تنها گزینه ما است» در حالی در غزه برگزار شد كه فلسطینیان در بیست و پنجمین سالگرد امضای پیمان «اسلو» خواستار خروج از این پیمان و لغو سازش با رژیم صهیونیستی و آمریكا شدند.

به گزارش ایرنا، فعالان فلسطین تصمیم گرفتند نام این هفته از راهپیمایی های بازگشت را اینگونه انتخاب كنند تا در سالگرد امضای پیمان اسلو به برخی از مقام های فلسطینی و عربی كه به دنبال سازش با رژیم صهیونیستی هستند، اعلام كنند، هیچ راهی برای رهایی از مشكلات فلسطینیان و آزادی قدس و سرزمین فلسطین نیست، مگر مقاومت؛ و با هیچ پیمانی نمی شود جلوی طمع و اشغالگری اسرائیلی ها را گرفت.
فلسطینیان از دهم فروردین 97 (30 مارس 2018) در طول مرزهای شرقی و شمالی غزه با سرزمین‌های اشغالی راهپیمایی‌های مسالمت آمیز بازگشت را برگزار می كنند و در روزهای اخیر این راهپیمایی ها به سواحل غزه هم كشیده شده است، تا آنها ضمن اعتراض به طرح شوم آمریكا برای پایان دادن به مساله فلسطین كه از آن به عنوان «معامله قرن» یاد می شود، بر حق بازگشت خود به خانه ها و سرزمین های اشغال شده شان تاكید كنند.
طی حدود شش ماه برگزاری این راهپیمایی ها نظامیان تا دندان مسلح صهیونیست دستكم 174 نفر را به شهادت رسانده اند كه در میان آنها از كودك تا جوان و از خبرنگار تا پرستار و حتی معلولان دیده می شوند كه با دست های خالی از سلاح، فقط جرم شان نزدیكی به مرزهای غزه بوده است. در راهپیمایی های بازگشت، همچنین بیش از 19 هزار نفر نیز با گلوله و گازهای سمی آسیب دیده اند.
جنبش ها و شخصیت های فلسطینی همچنین در بیست و پنجمین سالگرد امضای پیمان اسلو، با شركت در همایشی هرگونه طرح سازش و معامله با دشمن را مردود دانستند،و عنوان كردند كه پیمان اسلو، فلسطینیان را به دو اردوگاه طرفداران مقاومت و سازشگران تقسیم كرد.
پیمان اسلو با نام رسمی بیانیه اعلام اصول اولویت‌های موقت دولت خودگردان نخستین موافقتنامه رودروی رژیم تل آویو و سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) بود كه در سال 1993 به امضای دو طرف رسید. مذاكراتی كه منجر به امضای این پیمان شد به طور مخفیانه در اسلو پایتخت نروژ انجام شد و در 20 اوت 1993 پایان یافت. این پیمان به طور رسمی در 13 سپتامبر 93 در واشنگتن دی‌ سی با حضور «یاسر عرفات» رئیس وقت حكومت خودگردان فلسطین، «اسحاق رابین» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی و «بیل كلینتون» رئیس جمهوری وقت آمریكا به امضا رسید.

**محمود عباس، همچنان اصرار به پایبندی به اسلو دارد
«داود شهاب» سخنگوی جنبش «جهاد اسلامی فلسطین» در حاشیه «همایش ملی رد پیمان اسلو» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سایه توطئه بزرگی كه آمریكا راهبری آن را به دست گرفته تا مساله فلسطین را برای همیشه خاتمه دهد و حقوق و اصول فلسطینیان را پایمال كند، برگزاری این همایش دارای پیامی سیاسی به جهان است.
وی این پیام را اینگونه شرح داد: همه جهان باید بداند و خیال خود را راحت كند كه ملت فلسطین هرگز از هیچ یك از اصول و حقوق خود دست نمی كشد و مقاومت است كه گزینه اصلی این ملت برای حفظ حقوق و اصول و همچنین آزادی وجب به وجب سرزمین اشغال شده اش می باشد.
شهاب خاطرنشان كرد: در میان گروه های فلسطینی و همه نیروهای مردمی، اتفاق نظری وجود دارد كه این پیمان مردود است و باید از آن به طور كامل خارج شد و دیگر زیر بار مفاد آن نرفت.
سخنگوی جنبش جهاد اسلامی تاكید كرد: اینك توپ در زمین تشكیلات خودگردان و رئیس آن «ابومازن» (محمود عباس) است كه همچنان بر پایبندی به تعهدات امنیتی كامل و هماهنگی های امنیتی اصرار دارد.
شهاب خواستار وحدت كلمه فلسطینیان و بازیابی «سازمان آزادیبخش فلسطین» شد تا ملت فلسطین بتواند در مقابله با چالش ها و توطئه ها بایستد.

**رژیم صهیونیستی بی توجه به اسلو است و تشكیلات خود گردان ناتوان از مقابله
شیخ «عكرمه صبری» رئیس هیأت عالی اسلامی فلسطین و امام جماعت مسجد الاقصی، نیز طی سخنانی در این همایش، پیمان اسلو را ناعادلانه خواند و یادآور شد كه رژیم اشغالگران صهیونیستی، هر آنچه كه به نفعش بود و به كارش می آمد گرفت، اما چیزی به فلسطین نداد.
وی افزود: اقدامات اشغالگران در زمین ما، محكوم است و آنها حقی ندارند كه طبق قوانین بین المللی چیزی را تغییر دهند و قدس باید مانند پیش از اشغال در سال 1967 باقی بماند.
امام جماعت مسجد الاقصی با بیان اینكه اشغالگران مانع هرگونه فعالیتی از سوی حكومت خودگردان فلسطین در قدس اشغالی می شوند، این امر را در تضاد با پیمان اسلو دانست و گفت: نه رژیم غاصب، به پیمان اسلو توجهی دارد، و نه تشكیلات خودگردان توانی دارد تا جلوی آنها را بگیرد.
شیخ صبری خاطر نشان كرد كه اهالی قدس اشغالی اكنون تنها وسط میدان مانده اند، اما می توانند از مسجد الاقصی دفاع كنند، ولی با این حال قدس امانتی است در نزد اعراب و مسلمانان.

**اقدامات آمریكا راه حل دو كشور و صلح را هم به خطر انداخته است
«حنان عشراوی» از اعضای كمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین، با تاكید بر نقاط ضعف ساختاری و ماهیتی پیمان اسلو، آن را دلیلی برای ایجاد توازن نابرابر قدرت میان اشغالگر و مردم تحت سلطه دانست كه وقت زیادی به اسرائیل داده تا دست به اقدامات یكجانبه مانند گسترش شهرك سازی ها، و نقض حقوق فلسطینی ها بزند كه همگی خلاف قوانین بین المللی و انسانی است.
عشراوی به اقدامات اخیر آمریكا در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، انتقال سفارت از تل آویو به قدس اشغالی، قطع كمك ها به آنروا و بسیاری از بیمارستان های فلسطینی و تلاش برای تحمیل طرح وطن جایگزین برای آوارگان فلسطینی اشاره كرد و راه حل دو كشور را نیز به توجه به این اقدامات در خطر دید.
عضو كمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین، اقدامات اخیر آمریكا را همچنین نه تنها هجوم گسترده به حقوق فلسطینیان و مؤلفه های صلح عنوان كرد، بلكه آن را حمله به نظام حقوقی بین الملل توصیف كرد.

**ضرورت خروج از پیمان اسلو و عدم همكاری با صهیونیست ها
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» نیز روز گذشته با صدور بیانیه ای از مقام های تشكیلات خودگردان فلسطین خواست تا از پیمان اسلو خارج شوند.
حماس در این بیانیه كه به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد امضای پیمان اسلو صادر شد، از تشكیلات خودگردان فلسطین خواست تا به همكاری امنیتی با رژیم صهیونیستی پایان بخشد و دست از سركوب نیروهای مقاومت در كرانه باختری بردارد.
حماس با بیان اینكه مقاومت، حقی است كه تمام ادیان آسمانی و قوانین بین المللی بر آن تاكید دارند، امضای پیمان اسلو را به مثابه غلتیدن در باتلاق امتیازدهی ها و سرآغاز روند چشم پوشی از حقوق ملت فلسطین عنوان كرد.
در این بیانیه اقدامات «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا علیه قدس و به رسمیت شناختن این شهر مقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت این كشور از تل آویو به قدس مردود و غیرقابل پذیرش اعلام و تاكید شد كه فلسطینی ها به آن ملزم نیستند.

**اسلو، دروازه عادی سازی با رژیم صهیونیستی
«اسماعیل رضوان» عضو ارشد حماس نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در غزه، پیمان اسلو را فاجعه بار خواند، چراكه به گفته وی افزایش شهرك سازی ها، به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی و هماهنگی امنیتی با آن را به ارمغان آورد و باعث پایمال شدن حقوق فلسطینیان شد.
عضو ارشد حماس پیمان اسلو را دروازه عادی سازی روابط جهان عرب و جهان اسلام با رژیم صهیونیستی توصیف كرد و آن را باعث تقسیم فلسطینیان و دو دسته شدن آنان به دو اردوی مقاومت و سازش دانست.
رضوان، ضمن بیان اینكه این توافقنامه 78 درصد فلسطین را به اشغالگر بخشید و حالا ابراز تاسف بانیان آن باقی مانده، بر لزوم پایان این دوره و اعلام شكست و اعتراف به آن تاكید كرد و گفت: همه باید اقرار كنند كه مقاومت بهترین و تنها گزینه برای آزادسازی كل فلسطین است و گزینه سازش و اسلو عاقبتش نابودی است.
خاورم**387**2054**3404