دکتر فرزانه فرجیان روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: برای تامین و توزیع شیرخشکهای متابولیک و شیرخشکهای رژیمی مورد نیاز بیماران تحت پوشش ساکن در منطقه جغرافیایی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با مشکل و کمبود مواجه نیستیم.
وی با بیان اینکه شیرخشکهای متابولیک بدون واسطه و بطور مستقیم به دست بیماران میرسند، افزود: پزشکان معالج نسخه تجویزی را در سامانه الکترونیکی حامی ثبت و شیرخشک به صورت پستی درب منزل به خانواده تحویل داده میشود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: هماینک مشخصات تمامی پزشکان متخصص و فوق تخصص مرتبط در این سامانه ثبت شده و تمامی بیماران مشمول نیز پرونده الکترونیکی دارند و چون میزان شیرخشک موردنیاز برای هر بیمار با هر رده سنی در سامانه تعریف شده امکان توزیع خارج از سامانه و یا بیش از سقف تعیین شده وجود ندارد.
وی افزود: این نوع از شیرخشک به دو صورت سامانه حامی و با قیمت مصوب دولتی و به قیمت آزاد و توسط داروخانههای خصوصی توزیع میشود.
فرجیان ادامه داد: اطلاعات بیماران دریافت کننده شیرخشکهای غیر یارانهای نیز توسط داروخانهها در سامانه الکترونیکی مدیریت زنجیره تامین ثبت میشود و میزان عرضه این دسته از شیرخشکها نیز قابل رصد و پیگیری است.
وی بیان کرد: نوزادانی که دارای اختلالات متابولیکی ارثی نظیر فقدان برخی آنزیمهای گوارشی هستند و یا به شیر گاو حساسیت و آلرژی دارند مجبورند از شیر خشکهای متابولیک و غذاهای ویژه استفاده کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: سامانه «حامی» که چندسالیست با هدف مدیریت مصرف شیرخشکهای متابولیک و رژیمی راهاندازی شده نقش بسزایی در کاهش مصرف بیرویه و جلوگیری از قاچاق این فرآوردهها به خارج از کشور داشته است.
نظر شما