۲۴ شهریور ۱۳۹۹، ۹:۰۶
کد خبر: 84037322
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

باغات گردو در خلخال توسعه می‌یابد

۲۴ شهریور ۱۳۹۹، ۹:۰۶
کد خبر: 84037322
باغات گردو در خلخال توسعه می‌یابد

اردبیل _ ایرنا _ مدیر جهاد کشاورزی خلخال با بیان اینکه این شهرستان بزرگترین قطب تولید گردوی استان اردبیل بوده و بیش از ۶۰ درصد از گردوی این استان در باغ‌های خلخال تولید می‌شود، از توسعه باغات گردو خبرداد.

به گزارش ایرنا ، بهبود علیزاده روز دوشنبه در بازدید از برداشت گردو از باغ‌های بخش شاهرود خلخال افزود: از مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار باغ‌های گردوی سه بخش مرکزی ،شاهرود و خورش‌رستم هزار و ۵۰۰ هکتار بارور بوده و بطور میانگین از هر هکتار ۲ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم محصول برداشت می‌شود.

وی اضافه کرد: با توجه به شرایط مساعد جوی امسال پیش‌بینی می‌شود که بیش از سه هزار و ۶۰۰ تن گردو از باغ‌های بارور این محصول کشاورزی تولید و روانه بازار مصرف شود.

او گفت: محصول گردوی تولیدی خلخال بلحاظ تولید ارگانیک توسط گردوکاران و بدون استفاده از کود شیمیایی و سموم دفع آفات‌ نباتی مورد استقبال خریداران بوده و علاوه بر مشتریان بومی محصول گردوی این شهرستان به ۲۰ استان کشور ارسال می‌شود.

وی با اشاره به عمر بالای درختان گردو در شهرستان خلخال از ۲۰ تا ۱۰۰ سال بیان کرد: به خاطر سن بالای درختان و کاهش محصول، از ۲ سال گذشته آموزش کشاورزان  و باغداران خلخالی برای استفاده از نهال‌های پرمحصول و مقاوم در مقابل سرما و اجرای طرح  سرشاخه‌زنی درختان گردو به عنوان یک اولویت در افزایش راندمان محصول فراهم شده است.

علیزاده با بیان اینکه اصلاح و احیای باغ‌های گردو در سال‌های گذشته با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی با جدیت دنبال می‌شود، اظهارداشت: با اجرای آخرین یافته‌های علمی و فنی محققان استان و عمل به آنها می‌توان گامی بزرگ در گسترش باغ های گردوی شهرستان برداشت.

وی معرفی ارقام مقاوم در مقابل سرمای دیررس بهاره و اصلاح باغ‌های گردو با کاشت نهال ارقام اصلاح شده دیر گل‌ده و دیر برگ‌ده برای پیشگیری از وارد شدن خسارات ناشی از سرمازدگی باغ‌های گردو را از برنامه های مدیریت جهاد کشاورزی خلخال در ۲ سال گذشته و امسال برشمرد.

وی گفت: کیفیت پایین محصول و کاشت درختان بذری همراه با تولید غیریکنواخت و مقاومت پایین درختان بومی در مقابل سرمازدگی موجب کاهش میانگین تولید این محصول  شده و مدیریت جهاد کشاورزی خلخال برای پیشگیری از وارد شدن خسارت سالانه به گردوکاران و افزایش کیفیت محصول برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدتی را در دستور کار خود قرار داده است.

مدیر جهاد کشاورزی خلخال گفت: تاج‌بری، سرشاخه کاری و جایگزین ارقام چندلر و فرانکت و ژنوتیپ‌های برتر گردو در باغ‌های این شهرستان در دست اجراست و در سال‌های آینده شاهد افزایش سطح تولید،کاهش میزان تلفات ناشی از شرایط جوی و سرمازدگی و درآمد سالانه باغداران گردو کار در منطقه خواهیم بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha