سعید کریمی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این شهرستان ۷۴۷ هکتار باغ گردوی بارور و ۴۵ هکتار باغ گردوی غیربارور وجود دارد که پیشبینی میشود به طور میانگین از هر هکتار ۱.۲ تُن محصول برداشت شود در حالی که این مقدار در سال گذشته ۱.۵ تُن در هر هکتار بود.
وی اضافه کرد: امسال به دلیل بارندگیهای نامناسب و پراکنده و نبود تلقیح نامناسب به علت شرایط آب و هوایی، میزان برداشت محصول، امسال پیشبینی میشود در مقایسه با سال قبل در مجموع ۲۰۰ تُن کاهش پیدا کند.
مسوول واحد باغبانی جهادکشاورزی مهاباد گفت: باغهای گردوی این شهرستان بیشتر در بخش "خلیفان" و دهستانهای "منگور شرقی" و "کانیبازار" قرار دارد که باغداران این مناطق بیشتر ارقام گردوی سنگی، کاغذی و بومی را غرس کردند.
وی از باغداران این شهرستان خواست در صورت جایگزینکردن باغات فرسوده (پیر) گردو با باغات جدید از گونههای اصلاح شده و مقاوم به سرما (دیرگل) استفاده کرده و از یارانه خرید نهال ارقام اصلاح شده "چندلر" و "فرنور" نیز استفاده کنند.
کریمی گفت: به منظور بهرهبرداری مطلوب از باغهای گردو در این شهرستان به دنبال اصلاح تولید این محصول با استفاده از تغییر تولید گردوی بذری به سمت تولید گردوی پیوندی با ارقام ظرفیت تولید بالا هستیم.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه سرمازدگی باغهای گردوی مهاباد امری شایع است، کاشت ارقام پیوندی باعث افزایش تولید و مقاومت در برابر سرمازدگی میشود.
سطح زیر کشت باغهای گردو در آذربایجانغربی پنجهزار و ۱۴۱ هکتار است که از این میزان سطح زیر کشت، چهار هزار و ۳۳۲ هکتار بارور و ۸۰۹ هکتار غیربارور است.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی و باغی است.
نظر شما