به گزارش ایرنا، پیام روز یکشنبه این مرکز به شرح زیر است:
«إنا لله وإنا الیه راجعون
« إذا مات العالم ثُلم فی الإسلام ثَلمة لا یسدّها شیء إلی یوم القیامة »
وقتی عالمی فقیه، فوت کند در اسلام رخنه و حفرهای ایجاد میشود که هیچ چیزی نمیتواند جای آن را پر کند.
مرکز تعلیمات اسلامی واشنگتن رحلت عالم جلیلالقدر حضرت آیتاللهالعظمی یوسف صانعی رضوان الله تعالی علیه را به محضر حضرت ولی عصر (ع) و مراجع معظم تقلید و به شیعیان جهان، بیت مکرمه و مقلدان ایشان تسلیت عرض کرده و از خداوند متعال برای آن فقیه عالم و پارسا و زاهد، درجات و رحمت واسعه و مغفرت آرزومند است.
آن مرحوم که از نوابغ حوزه علمیه قم بودند و در سنین جوانی به درجه اجتهاد رسیدند، عمر شریف و پربرکت خود را صرف اعتلای کلمهالله و شناخت و شناساندن معارف اهلالبیت علیهمالسلام و دفاع از مکتب تشیع و حقوق و عزت اسلام کرد.
فقدان عالمان بزرگ دین همانگونه که حضرت امام صادق (ع) از جد معظم خود حضرت رسول اکرم (ص) نقل فرمودند خسارتی است که هیچ چیزی نمیتواند جای آن را پر کند. شاید که تنها لطف و عنایت ویژه حضرت حق بتواند آن را جبران کند.
حضور حضرت ولیعصر «ارواحنا فداه» که امروز شاگرد ممتاز مکتب خود را از دست داده و داغ جد شهیدش حسین (ع) و اهل بیت و یارانش در صحرای کربلا و اسارت و سختیهای بازماندگانشان با مصیبت فقدان یکی از یاران صدیقش، دوچندان شده است، تسلیت ویژه عرض میکنیم و امیدواریم عرض تسلیت ما باری از آلام حضرتش بکاهد و دعا میکنیم وجود مقدسش در پناه حضرت حق سلامت و پایدار بماند.»
مرحوم آیت الله یوسف صانعی از مراجع تقلید در سال ۱۳۱۶ هجری شمسی در خانواده روحانی در روستای نیک آباد اصفهان متولد شد و در سال ۱۳۲۵ وارد حوزه علمیه اصفهان شد و در سال ۱۳۳۰ برای ادامه تحصیل رهسپار قم شد.
وی علاوه بر سال ها تلمّذ در حوزه درس حضرت امام راحل، از محضر اساتید بزرگی چون آیتالله بروجردی، آیتالله محقق داماد و آیتالله اراکی نیز بهره برده و از سال ۱۳۵۴، رسما تدریس خارج فقه را با کتاب زکات در مدرسه حقانی (شهیدین) شروع نمود که تقریرات آن درس به قلم دو تن از شاگردانشان، موجود است.
اغلب مبارزات سیاسی و فعالیتهای انقلابی آیتالله صانعی در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، تلاش در ابعاد فرهنگی و تبلیغاتی بوده است. این تلاشهای ظلم ستیزانه، از طریق تبلیغ، سخنرانی، حضور در تظاهرات و راهپیماییها و صدور اعلامیه و بیانیههای سیاسی انجام میگرفت.
آیتالله صانعی، در طول سالیان متمادی، علاوه بر فعالیتهای متفاوت دیگر، اهتمام زیادی به تدریس در حوزه علمیه داشتند، بهطوریکه همزمان با یک دوره ۱۸ ساله تبلیغ که هر هفته از قم به تهران مسافرت میکرد، روزانه، سه جلسه تدریس در قم داشت.
آشنایی آیتالله صانعی با مبانی اصولی و فقهی حضرت امام خمینی(ره) و اِشراف کامل بر آنها به دلیل سالها تلمّذ و تمحّض در محضر آن بزرگوار، ویژگی خاصی به درس خارج ایشان در حوزه داده بود عضویت در شورای نگهبان ازسوی امام راحل ، نماینده حضرت امام خمینی(قدس سره) در شورای عالی بازسازی مناطق جنگی،عضویت دراولین دوره مجلس خبرگان رهبری به عنوان نماینده منتخب تهران از سمت های آن مرحوم بوده است.
آیتالله یوسف صانعی که دچار بیماری سیروز کبدی و نارسایی کلیوی بود روز پنج شنبه شب هفته گذشته به دلیل شکستگی لگن و مچ دست در بیمارستان فرقانی قم بستریشده بود، شنبه (۲۲ شهریورماه) در سن ۸۳ سالگی در حین دیالیز درگذشت.
نظر شما