به گزارش امروز (دوشنبه) روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل
»، از روز جمعه آینده قرنطینه به مدت سه هفته اعمال و مدارس، مراکز خرید و هتلها در سرزمینهای اشغالی بسته خواهد شد.
با اوضاع بحرانی شیوع «ویروس کرونا» در فلسطین اشغالی و ثبت روزانه ۴ هزار مورد ابتلا به این ویروس، وزیران رژیم صهیونیستی همزمان با تعطیلات سال نو یهودیان، قرنطینه کامل به مدت سه هفته در سرزمینهای اشغالی را تایید کردند.
اعمال قرنطینه با مخالفت شدید بسیاری از نیروهای کار در مشاغل مختلف روبرو شد و مخالفان آن را به عنوان نشانهای از شکست کابینه رژیم صهیونیستی در کنترل شیوع کرونا عنوان کردند. روز جمعه ساعت ۱۴ به وقت محلی درست چندین ساعت پیش از شروع «روش هشانا» (جشن سال نو یهودیان) قرنطینه طولانی مدت اعمال خواهد شد.
نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی در کنفرانس خبری گفت که بر اساس محدودیتها، ساکنان سرزمینهای اشغالی به غیر از موارد ضروری از جمله تهیه غذا و دارو اجازه فاصله گرفتن بیش از ۵۰۰ متر از منازل خود را ندارند. تعطیلی مدارس از جمعه آغاز میشود و همچنین کسب و کارها و کارمندان با محدودیتهایی روبرو خواهند شد.
رهبران گروههای مخالف نتانیاهو ضمن انتقاد از تصمیم کابینه برای اعمال قرنطینه کامل به مدت سه هفته در جریان تعطیلات یهودیان، نسبت به پیامدهای اقتصادی هشدار دادند و کابینه را به علت مدیریت ضعیف در مقابله با ویروس کرونا سرزنش کردند.
«نفتالی بنت» رهبر حزب «یمینا» که در روزهای اخیر تعداد آرای کرسی وی در نظرسنجیها افزایش یافته است، با انتقاد از عملکرد کابینه گفت که اقدامات جدید یک ضربه چکشی به کسب و کارهای کوچک، مشاغل آزاد و بیکاران بود. وی همچنین از وزیران کابینه خواست تا طرحی را برای لغو قرنطینه اعمال کنند.
«یائیر لاپید» رهبر حزب «یش عتید» از چهرههای برجسته مخالفان حزب حاکم در سرزمینهای اشغالی، از نتانیاهو خواست عذرخواهی کند و به شکست خود در مدیریت ویروس کرونا اعتراف کند.
«موشه یعلون» متحد لاپید در ائتلاف «یش عتید- تلم» نیز با انتقاد آتشین از نتانیاهو، وی را متهم به پیشبرد ملاحظات سیاسی بخاطر اتهامات فساد مالی کرد.
«یعکوو لیتزمن» وزیر مسکن و شهرسازی از حزب اتحاد «یهودیت توراتی» نیز دیروز در اعتراض به تصمیم کابینه برای اعمال قرنطینه کامل در جریان تعطیلات روش هشانا از سمت خود استعفا و تهدید به خروج از ائتلاف حاکم کرد تا شاید دوباره نگرانیها از فروپاشی پارلمان رژیم صهیونیستی را افزایش دهد.
براساس گزارش رسانههای عبری زبان، وزارت دارایی رژیم صهیونیستی ضرر اقتصادی ناشی از تعطیلی کامل در فلسطین اشغالی را ۶.۵ میلیارد شکل (۱.۸ میلیارد دلار) تخمین زده است. اعمال قرنطینه در ماه مارس و آوریل نیز موجب رکود اقتصادی شدید رژیم صهیونیستی شده بود.
براساس آخرین آمار وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی، شمار افراد مبتلا به بیماری «کووید-۱۹ » در فلسطین اشغالی ۱۵۶ هزار و ۵۹۶ مورد و فوتیهای ناشی از این بیماری هزار و ۱۱۹ مورد گزارش شده است.
مدیر کل وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی هشدار داد که در صورت عدم رسیدن به اهداف قرنطینه، مدت زمان آن در سرزمینهای اشغالی تمدید خواهد شد.
نظر شما