به گزارش ایرنا، این خبر در حالی به رسانه ها درز کرده که «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در توییتی از خدمات «برانستاد» تقدیر کرده است.
او در یک توییت دیگر نیز افزوده که سفیر برانستاد در برقراری تعادل در روابط ایالات متحده و چین برای اینکه نتیجه گرا، متقابل و عادلانه باشد، سهیم بوده است.
وزارت امور خارجه چین قبل از اعلام سفارت آمریکا در پکن درباره این موضوع و کناره گیری سفیر، از توییت پمپئو مطلع بوده اما هیچ اعلانی مبنی بر ترک برانستاد دریافت نکرده است.
تنها چند روز قبل روزنامه مردم ارگان حزب حاکم چین از انتشار یک مقاله سفیر آمریکا در چین به دلیل آنچه محتوای شرورانه آن خوانده بود، خودداری کرد. اما بلافاصله وزیر خارجه آمریکا در توئیتی نوشت که حزب حاکم چین در حالی که سفیر چین در آمریکا آزاد است در هر رسانه ای مطلب منتشر کند، از نشر مقاله برانستاد خودداری کرده است.
با این وصف جایو لی جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین پاسخ داد که مقاله برانستاد پر از روزنه و به طور جدی با واقعیت ها متناقض بوده و بیهوده به دنبال حمله به چین و لکه دار کردن این کشور بوده است.
برانستاد ۷۳ ساله اهل ایالت آیووا است و طی دو دوره از ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۹ و از ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۷ میلادی به مدت ۲۲ سال فرماندار این ایالت عمدتا کشاورزی محور بوده است.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا برای مدتی که سفارت آمریکا در چین سفیر نداشت، او را منصوب کرد برانستاد از جمله کسانی بود که برای کاهش مازاد تجاری چین دربرابر آمریکا تلاش فراوانی کرده است.
برانستاد همچنین به دنبال افزایش تنش های اقتصادی میان امریکا و چین، در پاره ای از مذاکرات تجاری طرفین در سال ۲۰۱۹ میلادی شرکت داشت.
در بیانیه سفارت آمریکا در چین پس از درز خبر کناره گیری وی احتمالا برای ماه آینده به نقش برانستاد در تلاش برای کاهش صدور برخی از فراورده ها از چین به آمریکا اشاره شده است.
او در سال ۲۰۱۹ میلادی به منطقه خودمختار تبت چین سفر و از مداخله چین برای محدود کردن آنچه ازادی های بوداییان تبتی خواند، انتقاد کرد.
سفارت آمریکا همان زمان بیانیه ای منتشر کرد مبنی بر اینکه برانستاد خواستار آن شده است که چین بدون پیش شرط، گفت و گوهایی با نمایندگان دالایی لاما رهبر در تبعید بوداییان تبت برای رفع اختلافات داشته باشد.
نظر شما