کوچ یکی از قهرمانان ورزش ایران در اواخر سال گذشته و در هیاهوی شیوع ویروس کرونا کشور را در بهت فرو برد؛ بهتی که شاید نه به خاطر کسب طلای المپیک بلکه به خاطر آن بود که منش سیامند بر اعتبارهای مدال او میافزود.
مردی که به گواه "اندرو پارسونز" رییس کمیته بین المللی پارالمپیک الگو دهنده بود و قهرمانی مهربان به شمار می رفت و بزرگانی چون حسین رضازاده، حسین توکلی و بابک محمدی او را دارای منش خاص پهلوانی می دانستند.
مرگ ناگهانی دارنده مدال طلای پاراوزنهبرداری جهان و پارالمپیک موجب شکلگیری موجی از اندوه در بین جامعه ورزش ایران در روزهای پایانی سال گذشته شد به طوری که با گذشت چند ماه از مرگ وی هنوز طرفداران وی فوت ناگهانی وی را باور ندارند.
«سیامند رحمان» قویترین وزنهبردار معلول جهان، ۱۱ اسفند سال گذشته در سن ۳۱ سالگی در منزلش دچار ایست قلبی شد و بلافاصله به بیمارستان انتقال یافت اما متاسفانه تلاش پزشکان برای احیای وی نتیجه نداد و این ورزشکار بااخلاق ایران و جهان جان به جان آفرین تسلیم کرد.
در توصیف خصایص این ابرقهرمان همین کافی است که تمام مربیان و مدیرانی که با وی کارکردهاند، از او بهعنوان یک نابغه تکرار نشدنی یاد میکنند، نابغهای که بُعد پهلوانی زندگیاش بر قهرمانی و رکوردشکنی چربش داشت.
سیامند بیش از هر قهرمان دیگری به زندگی امید داشت، برخی میگویند وی ناراحتی قلبی داشته اما شیوه تمرین و هدفگذاریهای این جوان اشنویهای نشان از آن داشت که رحمان بیش از هر مدیر و مربی دیگری به دنبال «هت تریک» در کسب مدال طلای پاراالمپیک بود.
او تابستان سال ۱۳۹۸ اعلام کرد در توکیو تاریخسازی میکند، این جمله نشان میدهد که رحمان هیچ منعی برای تمرین و ورزش نداشت؛ هرچند که شاید برخی تعریف و تمجید همتیمیها از رحمان را ناشی از درگذشت او بدانند اما زمانی که پیام «آندرو پارسونز» رییس کمیته بینالمللی پاراالمپیک به ایران رسید، بُعد اصلی شخصیت رحمان بر همگان ظاهر شد.
مسوولان کمیته ملی پارالمپیک و فدراسیون جانبازان و معلولین در نظر دارند تا امروز سهشنبه در سالروز رکوردشکنی وی در المپیک ۲۰۱۶ ریو، نام این پهلوان فقید را بر سر در سالن وزنهبرداری این فدراسیون نصب کنند، سالنی که خاطرات زیادی از تمرینات و تلاشهای رحمان برای جاودانه شدن دارد.
سیامند سال ۲۰۱۶ و در جریان بازیهای پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو با مهار وزنه ۳۱۰ کیلوگرم ضمن شکستن رکورد دسته فوقسنگین وزنهبرداری معلولان، مدال طلای پارالمپیک را برای ایران به ارمغان آورد.
سیامند هدیه خدا به من و ورزش ایران بود
"عثمان رحمان" پدر سیامند با بیان اینکه پسرش ورزشکاری ملی بود و به همه ملت ایران تعلق داشت، گفت: سیامند افتخارات ورزشی خود را متعلق به همه ملت میدانست و به همین دلیل همه از وی به عنوان چهرهای محبوب و دوستداشتنی یاد میکنند.
وی افزود: سیامند از روز اول معلول به دنیا آمد و این برای من کمی ناراحت کننده بود اما در کمترین زمان تسلیم خواست خدا بودم و آینده فرزندم را به او سپردم، چند سال به دنبال دارو و درمانش در ارومیه و اشنویه رفتم ولی معلولیتش بهبود نیافت اما زمانی که بر روی دستهایش قرار گرفت غیرت و همتش مشخص بود.
وی ادامه داد: در ۳۱ سال شاید معلولیت برایش سخت بود اما او آزاری برای ما نداشت بلکه هر چه سنش بالاتر رفت عصای دستم بود، به خاطر پدر و مادر کمتر از اشنویه دور شد و هر روز جویای حال و سلامتی من و مادرش بود، شاید رفتار او بسیار مفیدتر از یک فرد سالم بود، سیامند به ورزش روی آورد، ورزش ابزار ترقی سیامند بود و او با این وسیله به اوج رسید اما چه کسی تصور می کرد او بر بام ورزش جهان قرار گیرد.
وی با اشاره به کارهای خیر سیامند نیز گفت: زلزله کرمانشاه و "قطور" نمونه بارزی از فعالیت خیرخواهانه او بود اما کسی نمیداند که وی چندین کودک بازمانده از تحصیل را به مدرسه بازگرداند، به چه تعداد از ورزشکاران محلی کمک کرد و یا وقتی شهروندان اشنویه از وی تقاصای کمک کردند چه جوابی داد؛ به کمک سیامند دهها کودک به مدرسه بازگشتند و او هر ساله مبلغی کمک میکرد و حالا نمیدانم تکلیف آن کودکان چه میشود.
احداث مجموعه ورزشی اختصاصی این حوزه به نام پهلوان «سیامند رحمان» در آذربایجانغربی
رییس فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولان گفت: به پاس تلاشهای این ورزشکار محبوب در عرصه جهانی و افتخار آفرینیهای بیشمار وی برای ایران اسلامی، مجموعه ورزشی اختصاصی این حوزه به نام پهلوان «سیامند رحمان» در آذربایجانغربی احداث خواهد شد.
سیدمحمدشروین اسبقیان افزود: بهزودی عملیات اجرایی و احداث مجموعه ورزشی اختصاصی جانبازان و معلولان آذربایجانغربی با نگاه ویژه وزیر ورزش و جوانان و مصوبه هیات وزیران آغاز خواهد شد و بنا داریم این مجموعه بنام «پهلوان سیامند رحمان» یک مجموعه ورزشی بینظیر مورد استفاده ورزشکاران این استان و کشور قرار گیرد.
وی با بیان اینکه ضایعه درگذشت ناگهانی سیامند رحمان برای همه ورزش دوستان بسیار ناگوار و ناباورانه بود اظهار داشت: مرحوم سیامند رحمان ورزشکاری بود که بارها عنوان قویترین مرد معلول جهان را بدست آورد و سالها با کسب مدال طلا و رکورد شکنیهای خود دل مردم را شاد و نام ایران عزیز را سربلند کرد.
بنای یادبود «سیامند رحمان» در اشنویه احداث میشود
فرماندار اشنویه با بیان اینکه بنای یادبود جهان پهلوان «سیامند رحمان» در آرامگاه این ورزشکار فقید احداث میشود، گفت: استاندار آذربایجانغربی نیز جهت تامین بودجه و پیگیری احداث بنای یادبود این قهرمان فقید قول مساعد داده است.
عبدالسلام مامعزیزی افزود: در دیدار با استاندار آذربایجانغربی بر تسریع در ساخت بنای یادبود این قهرمان اشنویهای و پیگیری تامین اعتبار از سه محل منابع ملی و اعتبارات استانی و اعتبارات داخلی شهرداری اشنویه تاکید شد.
وی گفت: فراخوانی برای جذب ایده و طرح خلاقانه برای ایجاد بنای یادبود این قهرمان اشنویهای منتشر شده که طرح برتر در محوطه ۸۰۰ متری مزار او در "قلاتوک" این شهر ساخته میشود که مهلت برای ارسال آثار تمدید شده است.
مدالها و لباسهای "سیامند رحمان" به موزه ملی ورزش اهدا شد
رییس اداره ورزش و جوانان اشنویه نیز گفت: خانواده "سیامند رحمان" مدالها، لوازم و لباسهای مسابقات وی را در سفر دبیرکل کمیته ملی پارالمپیک به اشنویه، به موزه ملی ورزش، المپیک و پارالمپیک اهدا کردند.
رحیم تیموری افزود: خانواده سیامند رحمان در حاشیه جلسه پیگیری ساخت المان مقبره جهان پهلوان سیامند رحمان که با حضور دبیرکل کمیته ملی پارالمپیک در محل دفتر فرمانداری این شهرستان برگزار شد، قسمتی از لوازم و لباسهایی که سیامند در مسابقات جهانی برتن داشت به علاوه مدالهای وی به موزه ملی ورزش، المپیک و پارالمپیک اهدا کردند.
«سیامند رحمان» در پاراالمپیک ۲۰۱۶ «ریو» با مهار وزنه ۳۱۰ کیلوگرمی تاریخساز شد؛ وی پس از کسب مدال طلای مسابقات جهانی ۲۰۱۹ قزاقستان عنوان کرد که در توکیو دوباره خواهد درخشید.
۲ مدال طلای پاراالمپیک ۲۰۱۲ لندن و ۲۰۱۶ ریو، پنج مدال طلا و یک نقره مسابقات قهرمانی جهان و سه مدال طلای بازیهای پارآسیایی ۲۰۱۰ گوانژو، ۲۰۱۴ اینچئون و ۲۰۱۸ جاکارتا از سیامند ورزشکاری برجسته در سطح رقابتهای بینالمللی ساخته بود.
سیامند رحمان متولد ۱۳۶۷ و اهل شهرستان اشنویه از توابع آذربایجانغربی و وزنهبردار سنگین وزن ایران است که در سال ۱۳۸۷ برای اولینبار به اردوی تیم ملی وزنهبرداری معلولان دعوت شد.
«سیامند رحمان» ملیپوش پرافتخار پاراوزنهبرداری ایران همچنین به عنوان یکی از ستارگان کمپین معرفی پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو معرفی شده بود.
وی همچنین چندین بار در نظرسنجی کمیته بینالمللی پارالمپیک بهترین ورزشکار ماه انتخاب شده بود.
نظر شما