۲۵ شهریور ۱۳۹۹، ۱۰:۵۴
کد خبرنگار: 1287
کد خبر: 84039394
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تولیدصنایع دستی در چهارمحال وبختیاری ۲۵ درصد کاهش یافت

شهرکرد- ایرنا- معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری با اشاره به شیوع ویروس کرونا گفت: تولید صنایع دستی در استان کاهش ۲۵ درصدی داشته است.

مهرداد رییسی روز سه‌شنبه در گفت وگو  با خبرنگار ایرنا افزود: هنرمندان فعال در حوزه صنایع دستی استان از نیمه دوم سال گذشته برای بازار شب عید اقدام به تولید صنایع دستی کرده بودند که به دلیل شیوع کرونا و برپا نشدن نمایشگاه‌ها، بازارچه‌های فروش عید و همچنین کاهش مسافران و گردشگران در عید و تابستان امسال، محصولات تولیدی آنها فروش نرفت.

وی اظهار داشت: افزایش قیمت مواد اولیه برای تولید صنایع دستی، نبود بازار فروش در ایام شیوع کرونا و اینکه صنایع دستی اولویت زندگی و سبد اصلی خانوار نیست و خرید آن سلیقه‌ای است، بازار فروش این محصولات کاهش یافت.

رییسی افزود: به منظور حمایت از هنرمندان حوزه صنایع دستی در استان با توجه به شرایط شیوع کرونا، ایجاد بازارچه فروش از طریق شبکه‌های مجازی که به صورت رسمی و مجوزدار فعالیت دارند، انعقاد تفاهمنامه با پست استان برای ارسال مرسولات صنایع دستی به داخل و خارج از استان و ایجاد بازار فروش برای این محصولات در دست اجراست.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه برپایی نمایشگاه‌های داخلی، استانی و بین‌اللملی لغو شده است، در صورت موافقت ستاد ملی کرونا، آخر مهرماه نمایشگاه بین‌اللملی صنایع دستی برگزار خواهد شد.

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، به راه‌اندازی بازارچه الکترونیک در استان از سال گذشته اشاره کرد و افزود: به دلیل نبود اعتماد و به فعالیت این بازارچه‌های‌الکترونیک، استقبال هنرمندان از این بازارچه‌ها کمرنگ بوده است.

معاون صنایع دستی اداره کل  میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در استان ۱۲ هزار هنرمند در حوزه صنایع دستی آموزش دیده و مجوز فعالیت دریافت داشته‌اند، گفت: از این تعداد چهار هزار نفر فعالیت دائم دارند و بیش از ۷۰ درصد فعالان حوزه صنایع دستی استان را زنان تشکیل می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه ۵۲ رشته صنایع دستی شهری، روستایی، عشایری در استان فعال است، گفت: هنرمندان صنایع دستی استان بیشتر در رشته‌های نمد، لباس محلی، خاتم، قفل سازی، گلیم و بافت‌های داری، سفال و سرامیک و میناکاری و قلمزنی فعالیت دارند.

رییسی اظهار داشت: به منظور توسعه فعالیت صنایع دستی در استان، همه ساله با همکاری بخش خصوصی و به صورت رایگان آموزش صنایع دستی به افراد ارائه می‌شود که امسال آموزش‌های به دلیل کمبود اعتبارات و همچنین شیوع ویروس کرونا محدود شده است و تنها در ۲ شهرستان کوهرنگ و سامان با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و دستورالعمل‌های بهداشتی آموزش‌ها ارائه می‌شود.

وی پیش‌بینی کرد، امسال یکهزار و ۲۰۰ نفر در استان آموزش‌های صنایع دستی را فرا گیرند و با تاکید بر اینکه ۲ بازارچه فروش صنایع دستی در شهرکرد و بروجن به صورت دائم فعال است، گفت: راه‌اندازی بازارچه‌های فروش صنایع دستی باهمکاری بخش خصوصی در دستور کار قرار دارد.

رییسی با تاکید بر اینکه میزان درآمد حاصل از تولید صنایع دستی مشخص نیست، گفت: سالانه بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار دلار صادرات صنایع دستی از استان در گمرک ثبت می‌شود و به همین میزان نیز به صورت چمدانی و در قالب برپایی نمایشگاه‌، صنایع دستی از کشور به صورت غیرمستقیم و توسط خود افراد خارج می‌شود.

وی از کاهش میزان صادرات صنایع دستی با اشاره به شیوع ویروس کرونا خبر داد وگفت: کاهش صادرات صنایع دستی ضربه سنگینی بر فعالیت و تولید صنعتگران و هنرمندان حوزه صنایع دستی وارد می‌کند.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال وبختیاری به حمایت‌های دولت از هنرمندان اشاره کرد و گفت:به دلیل بالا بودن میزان سود تسهیلات ناشی از اثرگذاری کرونا بر بازار صنایع دستی، صنعتگران و هنرمندان از دریافت آن استقبال نکردند.

وی به رایزنی برای کاهش هزینه اجاره بها هنرمندانی که در ساختمانهای مربوط به ادارات و سازمان‌ها مشغول فعالیت بودند، یا فرصت برای بازپرداخت تسهیلات ارزان قیمت که به این قشر داده شده بود، به عوان بسته‌های حمایتی کرونا اشاره کرد.

رییسی در ادامه اظهار داشت :به منظور توسعه صنایع دستی و ایجاد اشتغال در حوزه صنایع دستی، تسهیلات ارزان قیمت روستایی و عشایری در نظر گرفته شده که سال گذشته ۱۲۰ میلیارد ریال تسهیلات روستایی وعشایری پرداخت شد و برای امسال سقف خاصی برای پراخت تسهیلات روستایی و عشایری در نظر گرفته نشده است.

وی به انعقاد تفاهمنامه با بنیاد برکت به منظور حمایت از هنرمندان حوزه صنایع دستی اشاره کرد و گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون ۲۵ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت با همکاری بنیاد برکت و بانک مهر ایران پرداخت شده است.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا که باعث بروز کووید  ۱۹ شده، بسیاری از کشورهای جهان را درگیر کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

استفاده همگانی از ماسک، شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن‌های مکرر و منع سفر و اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha