علیرضا خادمپیر روز سهشنبه در مراسم معرفی شهردار جدید تربتحیدریه افزود: این بدان معناست در حالی که این شهر از نظر ردیف درآمدی بودجه عنوان چهارمین شهر استان را دارد اما از نظر بودجه در حوزه جمعیت سرزمینی سی و دومین شهر استان به شمار میرود.
وی با بیان اینکه باید با اتخاذ راهکار درست و اصولی، بودجه درآمدی این شهر با مصوبات قانونی ارتقا یابد ادامه داد: لازم است دستگاه ها در راستای حمایت از شهرداری نسبت به پرداخت دیون خود اقدام یا تهاتر کنند.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان رضوی گفت: از سوی دیگر اعضای شوراها و شهرداری باید برای بودجه پایدار برنامههای بلندمدت، کوتاه مدت و میان مدت برنامهریزی کنند و شهرداری نباید منتطر انجام تخلفات شهروندان باشد تا با بهرهگیری از کمیسیون ماده ۱۰۰ و ۷۷ و با کمک آنها کسب درآمد کند.
فرماندار تربتحیدریه نیز گفت: هر چند تربتحیدریه دارای ثروتهای بسیار از جمله قرار گرفتن در کریدور شمال و جنوب با تردد روزانه ۲۸ هزار خودرو و داشتن عنوان زعفرانیترین شهر جهان و جزو سه شهر نخست ایران از نظر داشتن بارانداز دام است، اما تاکنون از این منابع بزرگ مالی نتوانسته درست بهرهبرداری کند و شکل ظاهری این منطقه در شان و جایگاه واقعی آن نیست و شهرداری آن بسیار فقیر است.
علی رستمی افزود: این بدان خاطر است که مسوولان حوزه مدیریت شهری آن هنوز نتوانستهاند برای این خطه درآمد پایدار شهری تامین کنند.
وی ادامه داد: علاوه بر این عوامل اگر دخالتهای نابجای سایر دستگاهها در امور داخلی شهرداری را نیز اضافه کنیم، با عمق فاجعه بیشتر مواجه خواهیم شد و این امر مشکلات بسیار به همراه داشته است.
فرماندار تربتحیدریه با تاکید براینکه دولت در هیچ یک از عرصههای تصمیمسازی شوراها و شهرداریها دخالت ندارد و نقش خود را در حد یک ناظر حفظ کرده است، گفت: دستگاهها اگر نمیتوانند یا نمیخواهند خدمتی به شهرداری کنند، دستکم انتظار این است که سنگ اندازی نکنند و اجازه دهند این نهاد خدماتی از داشتههای خود بهتر و بیشتر استفاده کند.
عضو شورای عالی استانها و رییس شورای اسلامی خراسان رضوی نیز گفت: اکنون شهرداریهای کشور، شهرها را با قانون سالهای ۱۲۸۶، ۱۳۰۹ و ۱۳۳۴ خورشیدی اداره میکنند.
علی محمد الله یاری افزود: این بدان معناست که در این قوانین کهنه، تنها تکیه بر رفت و روب معابر شهری است و هیچ رد و نشانی از سرمایهگذاری و اقتصاد شهری نمییابیم و درآمد شهرداریها بر تخلفات ساخت و ساز بنیان گذاشته شده است.
وی ادامه داد: لایحه درآمد پایدار شهری با مدل جدیدی که تاکید بر کسب درآمد از سوی مردم نداشته باشد، هنوز مصوب نشده و جای دولت در تامین این هزینهها خالی است لذا مشکل آن است که نیازمند تغییر نگاه مدیریتی هستیم.
رییس شورای اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه نیازمند تغییرات ساختاری و تغییر نگاه نسبت به شهرداریها هستیم، گفت: طرحهای جامع تفصیلی شهرداریها با قوانینی در حال اجراست که ۶۰ سال قبل در دنیا منسوخ شده و بر اساس این قانون حق شهردار در آن تنها در حد یک رای و شورا نیز در آن فقط ناظر است.
شهردار جدید تربتحیدریه نیز گفت: هر چند این شهرستان ثروتمندترین شهر خراسان رضوی بعد از مشهد است، اما تجزیه شهرهای اطراف و کمربندیها، این ظرفیت عظیم را از مدیریت شهری سلب کرده است.
سعید اکبریان با بیان اینکه با برجسازی و خیابانکشی در هسته مرکزی شهر مخالفم، افزود: رشد قارچ گونه قیمت مسکن در این شهر بیانگر این ادعاست که تقاضا بیش از عرضه است و از سوی دیگر ممکن است مهاجرت معکوس از مسکن مهر به شهر تربتحیدریه انجام گیرد.
در این مراسم سعید اکبریان به عنوان شهردار جدید تربتحیدریه معرفی شد.
مرکز شهر ۱۳۰ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است.
نظر شما