بیمارستان ۲۳۱ تختخوابی شهید نورانی تالش یکی از طرح های بزرگی است که مردم این شهرستان که به طبیعت زیبایش شهره است، مدت ها چشم انتظارش بوده اند و اینک در ردیف پروژه های درمانی با دستور رئیس جمهوری بهره برداری می شود تا بیماران از خدمات آن بهره مند شوند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان تالش در این زمینه می گوید : بهره برداری از این بیمارستان ۲۳۱ تختخوابی با بخشهای مختلف جراحی و درمان، این شهرستان را به مرکز جراحی قلب غرب گیلان تبدیل میکند و بیماران به جای صرف هزینه و وقت زیاد برای مراجعه به رشت از خدمات بیمارستان تالش استفاده خواهند کرد.
دکتر حسین نعمتی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این زمینه اظهار کرد: دولت برای احداث این بیمارستان با ۱۵ هزار و ۹۹۵ متر مربع زیربنا در سه طبقه، ۹۹۰ میلیارد ریال هزینه کرده و هزینه های تامین تجهیزات و وسایل پزشکی مورد نیاز علاوه بر هزینه احداث آن است.
وی ادامه داد: تالش بعد از رشت دومین شهرستان گیلان از نظر وسعت و جمعیت است و مجموعه شبکه بهداشت و درمان تالش با یک بیمارستان دولتی، یک بیمارستان خصوصی، ۲ کلینیک خصوصی، ۸۹ خانه بهداشت و ۱۳ مرکز جامع سلامت ۲۰۶ هزار و ۸۰۰ نفر را پوشش می دهد.
وی افزود: بیمارستان قدیم شهرستان بیش از ۵۰ سال قدمت دارد و از لحاظ فیزیکی و بخش های مختلف دچار مشکل است و با توجه به فعال بودن طرح تحول نظام سلامت در کشور و عزم راسخ مسئولان امر به تمرکز زدایی امکانات درمانی از مراکز استان ها و انتقال به شهرستان ها و نقاط محروم، نیاز ضروری به بیمارستان جدید و مجهز در تالش به شدت احساس می شد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان تالش اظهار کرد: در بیمارستان قدیم بخش های داخلی مغز و اعصاب، جراحی مغز و اعصاب و زیرمجموعه های ارتوپدی، آی سی یو و طب درمانی نداشتیم اما در بیمارستان جدید همه این بخش ها فعال می شود.
او ادامه داد: اکنون در بیمارستان جدید تالش بجز جراحی قلب و مغز به طور تقریبی همه تخصص ها را داریم و بخش های جراحی مغز و قلب نیز طبق قول دانشگاه علوم پزشکی گیلان بعد از افتتاح بیمارستان راه اندازی می شود.
تالش به مرکز جراحی قلب غرب گیلان تبدیل می شود
مدیر شبکه بهداشت و درمان تالش بیان کرد: بخش جراحی قلب بیمارستان تالش تصویب شده و به زودی برای آن ساختمانی با ۲ هزار و ۳۸۰ متر مربع زیربنا در بیمارستان ساخته می شود و با فعالیت این مرکز جراحی، تالش به عنوان مرکز جراحی قلب غرب گیلان مطرح خواهد شد.
نعمتی گفت: ۹۰ درصد وسایل و تجهیزات بخش مغز و اعصاب بیمارستان خریداری شده و با افتتاح این بخش ها بیماران شهرستان های تالش، آستارا، رضوانشهر و ماسال که برای مراجعه به مراکز درمانی رشت متحمل هزینه و وقت می شوند، به راحتی به تالش مراجعه خواهند کرد.
وی افزود: در بیمارانی که دچار سکته می شوند، نیم ساعت و یک ساعت اول از نظر درمان بسیار حائز اهمیت است و این قبیل بیماران از این پس در کمترین زمان از خدمات درمانی بیمارستان تالش بهره مند خواهند شد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان تالش ادامه داد: تجهیزات سی تی اسکن بیمارستان خریداری شده است و طبق قول مسئولان امر، قبل از افتتاح تحویل می شود.
او گفت: در روستاهای تالش ۸۹ خانه بهداشت فعال است و ۲ خانه بهداشت نیز ساخته خواهد شد و جمعیت روستایی و عشایری این شهرستان نیز از خدمات درمانی بیمارستان جدید تالش بهره مند خواهند شد.
استفاده از بیمارستان جدید در دوره شیوع کرونا به منزله افتتاح آن نبود
او ادامه داد: در دوره شیوع کرونا و افزایش بیماران و کمبود امکانات و تجهیزات درمانی در استان از جمله نبود تخت خالی برای بیماران کرونایی؛ مقداری امکانات از استان و تجهیزاتی هم از بیمارستان قدیم را به بیمارستان جدید انتقال داده بودیم و از این مرکز درمانی جدید به صورت غیررسمی و به اضطرار استفاده می کردیم اما این به منزله افتتاح یا بهره برداری این پروژه بزرگ نبود.
نعمتی در مورد تکلیف ساختمان سابق بیمارستان شهید نورانی تالش گفت: بخشی از فضای بیمارستان قدیم به بخش خصوصی و قسمتی برای مجتمع عالی سلامت تعلق خواهد گرفت و قسمتی دیگر را به غربالگری سرطان اختصاص می دهیم و بخش دیالیز نیز در ساختمان قدیم باقی خواهد ماند.
او رعایت پروتکل های بهداشتی را همچنان بهترین راهکار ممکن برای مقابله با کرونا و قطع زنجیره شیوع آن دانست و توسعه خدمات پزشکی درمانی در تالش با بهره برداری از بیمارستان جدید را نیز در درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ و پیشگیری از شیوع آن موثر دانست.
شیوع کرونا که بیش از ۲۰۰ کشور جهان را درگیر خود کرده، پرسنل پزشکی و درمان را به زحمت مضاعف انداخته است و این قشر شریف در خط مقدم مبارزه با آن بیماری قرار دارند.
شهرستان تالش با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و بخش های مرکزی، اسالم، حویق و کرگانرود در ۱۱۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده است.
نظر شما