مهدی یعقوبی روز سهشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: قرار گرفتن کلانشهر مشهد در اقلیم خشک و محدودیتهای منابع آب باعث شد در سال ۹۶ احداث اولین و بزرگترین تصفیه خانه محلی فاضلاب کشور در دستور کار مدیریت شهری قرار گیرد.
وی ادامه داد: این تصفیه خانه با اعتبار بیش از ٢٣٠ میلیارد ریال و تامین اعتبار از سوی بخش خصوصی در مراحل پایانی ساخت قرار دارد و بر اساس برنامه ریزی تا آبان ماه سال جاری آماده بهره برداری خواهد شد.
معاون شهردار مشهد گفت: این تصفیه خانه طی مراحل پیش تصفیه، تصفیه فیزیکی، تصفیه بیولوژیکی، فیلتراسیون غشایی و گندزدایی، فاضلاب ورودی را به پساب بسیار دارای کیفیت مطلوب به منظور آبیاری فضای سبز شهر مشهد تبدیل میکند.
وی افزود: فضای اشغال کمتر، کیفیت عالی پساب خروجی و راندمان بسیار بالا در تصفیه فاضلاب، از مزایای این روش تصفیه نسبت به سایر روشهای تصفیه قدیمی است.
یعقوبی ادامه داد: این تصفیه خانه میتواند در هر ثانیه ۵۰ لیتر پساب تولید کند و در مجموع با استفاده از این مقدار پساب تولید شده حدود ۵۰ هکتار از فضای سبز شهر به صورت روزانه آبیاری خواهد شد.
وی گفت: با توجه به کمبود منابع آب، مهمترین راه حل منطقی توسعه منابع آب در آینده، استفاده مجدد از پساب به عنوان یک منبع جدید و پایدار است و مقدمات اجرای ۶ تصفیه خانه محلی فاضلاب دیگر نیز در شهر مشهد فراهم خواهد شد.
معاون خدمات شهری شهرداری مشهد در ادامه از امداد رسانی به بیش از ٦ هزار و ٥٠٠ اصله درخت در معابر فرعی سطح شهر طی سه سال گذشته خبر داد و افزود: این درختان با اطلاع رسانی از سوی شهروندان مشهدی ، توسط اکیپ های سیار با عنوان "امداد گیاه" مورد تیمار و رسیدگی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: متخصصان گیاه پزشک این معاونت، در قالب اکیپ امداد گیاه با هدف امداد رسانی به گیاهان و ارائه مشاوره های لازم، در محل های مورد درخواست شهروندان حضور مییابند و پس از بررسی مشکلات درختان ، با استفاده از راهکارهای دقیق و علمی در جهت رفع مشکل مورد نظر اقدام میکنند.
یعقوبی گفت: سرانه فضای سبز این شهر حدود ١٧.۳ مترمربع است و با توسعه حدود هزار و ١٣٥ هکتاری فضای سبز از ابتدای سال ۹۶ تاکنون به رغم افزایش جمعیت، سرانه فضای سبز مشهد بالغ بر سه متر مربع افزایش یافته است.
نظر شما