مایک پمپئو روز سهشنبه در نشست مجازی با اندیشکده شورای آتلانتیک این مطلب را در پاسخ به سوالی درباره پیمان عادیسازی روابط امارات متحده عربی، بحرین و رژیم صهیونیستی مطرح کرد که قرار است تا ساعتی دیگر با حضور ترامپ، نتانیاهو و وزیران خارجه دو کشور یادشده در کاخ سفید به امضا برسد.
وی افزود: استراتژی با واقعیت شروع می شود، برای دههها سیاست خارجی واشنگتن در خاورمیانه به فلسطینیها، حق وتو داده است. آنها میتوانستند هرطور که بخواهند اقدام کنند و از تعامل هر کشور عربی با مهمترین دموکراسی در خاورمیانه جلوگیری کنند.
وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: ما دیدگاه دیگری داشتیم، ما چشمانداز صلح را مطرح و عنصر اصلی بیثباتی در خاورمیانه را شناسایی کردیم که درگیری اسرائیل و فلسطین نبود بلکه تهدیدهای زیادی بود که از طرف جاهطلبیهای فرامرزی حکومت ایران ناشی میشد.
پمپئو اضافه کرد: از این رو، ما آنچه که دولت پیشین انجام میداد را معکوس ساختیم. ما ایران را به عنوان تهدید استراتژیک آمریکا شناسایی کردیم و سیاستی را در پیش گرفتیم که امنیت را برای مردم آمریکا به ارمغان آورد.
وزیر خارجه آمریکا با این ادعا که بیشتر کشورهای عربی خلیج فارس موافق عادیسازی روابط با اسرائیل هستند، گفت تنها ۲ کشور ایران و ترکیه مخالف این مساله هستند. دولت سابق آمریکا تمرکز خود را بر ایران قرار داد، صدها میلیون دلار را در بستهبندی برای ایران فرستادند و آنها هم ظرفیت حزب الله و شبه نظامیان شیعه را تقویت،حاکمیت و ثبات لبنان و عراق را تضعیف، و همچنین هرج و مرج را در سوریه ایجاد کردند.
پمپئو افزود: اما این دولت به طور کاملا متفاوتی رویکردی را در پیش گرفته است که فرصتی را برای ثبات در خاورمیانه و کاهش خطر برای آمریکا ایجاد میکند.
وی عادیسازی روابط با اسرائیل را به طور اساسی به ضرر امنیت ایران دانست و ادامه داد: آنها برادران مسلمان خود را به ظلم متهم میکنند و همچنین نشان میدهد که حکومت ایران یک حکومت ضد یهود است.
وزیر خارجه آمریکا بار دیگر درباره ادعای طرح ترور سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی هم مدعی شد: ایران در طول ۴۰ سال گذشته کارزار ترور خود را دنبال کرده است. مدل ایران تقویت نیروهای نیابتی برای این کارزار است و ما استراتژی را پیاده کردهایم که از این ظرفیت حکومت ایران جلوگیری کند.
پمپئو اضافه کرد: شما میتوانید تضعیف حزب الله در تحصیل درآمد را ملاحظه کنید، به عراق بنگرید که شبه نظامیان شیعه به بازگرداندن سلاح به دولت میپیوندند. همه اینها به خاطر آن است که رئیس جمهوری ترامپ به طور اساسی فهمید که آنچه در طول سالهای گذشته در خاورمیانه انجام دادهایم، امنیت آمریکاییها را به ارمغان نیاورده است.
نظر شما