صمد آرامش روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اجرای این طرح در ۲۲۰ منطقه ییلاقی شهرستان چالدران به مدت نزدیک به ۸۰ روز بین خانوارهای عشایری اجرا شد.
وی افزود: این طرح بر اساس تفاهم نامه دانشگاه علوم پزشکی و امور عشایری استان و با هدف ارائه خدمات بهداشتی و درمانی رایگان به عشایر اجرا شد.
رییس اداره امور عشایر چالدران اضافه کرد: در قالب اجرای این طرح، هفت تیم پزشکی خدمات خود را در زمینههای مختلف به عشایر انجام دادند.
وی گفت: این طرح از اول تیرماه شروع شده و تا دهه دوم شهریور ماه ادامه یافت و بر اساس آن حدود ۳۰ هزار نفر از عشایر موفق شدند در قالب تیم های عمومی و تخصصی از خدمات این طرح بهره مند شوند.
آرامش گفت: ارائه آموزش های لازم در خصوص مبارزه و پیشگیری با کرونا یکی دیگر از برنامه های جنبی این طرح بود.
وی اظهار داشت: عملیات غربالگری مرحله دوم و سوم در خصوص مبارزه و پیشگیری با کرونا از مرداد ماه شروع و تا دهه دوم شهریور ماه در قالب تب سنجی و تست فشار خون انجام گرفت.
چالدران یکی از شهرهای شمالی استان آذربایجان غربی با کشور ترکیه هم مرز است.
امسال در مناطق ییلاقی شهرستان چالدران بیش از ۶ هزار خانوار عشایری با جمعیت نزدیک به ۳۱ هزار نفر از شهرستانهای شمال استان استقرار یافته بودند.
این عشایر همه ساله کوچ خود را از اول تیرماه شروع و به مدت ۷۵ روز ادامه می دهند و ضمن بهره مندی از طبیعت زیبا و سرسبز و هوای سالم و پاک منطقه در طول این مدت اقدام به تولید انواع فرآورده های دامی و لبنی از جمله پنیر، گوشت، روغن، شیر و پشم می کنند.
شهرستان چالدران بیش از ۱۵۰ هزار هکتار مراتع سر سبز دارد که بیش از ۷۰ هزار هکتار آن به عشایر کوچ رو شهرستانهای شمال استان اختصاص داده شده است.
۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار با ۵۹ درصد تحت پوشش عشایر استان است؛ عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۳۳۶ روستای آذربایجان غربی نیز ویژه عشایر است.
نظر شما