به گزارش ایرنا، تارنمای بیزنس اینسایدر در اخبار صفحه بازار خود گزارش داد: آژانس روز سه شنبه همزمان با افزایش موارد ابتلا به کووید-۱۹ و با توجه به کندتر شدن روند رشد اقتصادی در مقایسه با انتظارات قبلی، پیش بینی خود درباره تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۰ را تغییر داد.
این سازمان مستقر در پاریس، در گزارش ماهانه خود از رصد تحولات اقتصادی و تقاضای نفت در جهان اعلام کرد تقاضای جهانی این محصول امسال با کاهش ۸.۴ میلیون بشکه در روز به ۹۱.۷ بشکه در روز(میزان تقاضای نفت در سال ۲۰۱۳) خواهد رسید. آژانس در ماه آگوست (مرداد) پیش بینی کرده بود که تقاضای جهانی نفت در امسال روزانه ۸.۱ میلیون بشکه کاهش می یابد.
این سازمان بین المللی در تازه ترین پیش بینی خود چشم انداز شکننده تری را درباره تقاضای جهانی نفت نشان داده است.
آژانس با اعلام این که انتظار می رود رونق تقاضای نفت کاهش چشمگیری در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ میلادی داشته باشد و افزود: روند کُند رشد اقتصادی ماه ها طول می کشد که به طور کامل به وضعیت قبل بازگردد و رشد اقتصادی تسریع شود. این در حالی است که بعید به نظر می رسد که برخی بخش ها، مانند هوانوردی حتی سال آینده نیز در سطح مصرف خود به سطوح قبل از همه گیری کرونا برسند.
هر سه بازار اصلی نفت پیش بینی کرده اند که تقاضای نفت در سال جاری میلادی کاهش یابد. اوپک روز دوشنبه پیش بینی کرد با کاهش ۴۰۰ هزار بشکه نفت در روز تقاضای این محصول در سال ۲۰۲۰ به ۹۰ میلیون بشکه در روز برسد.
اداره اطلاعات انرژی نیز هفته گذشته اعلام کرد که انتظار دارد تقاضای جهانی نفت، امسال با کاهش ۸.۳ میلیون بشکه در روز به ۹۳.۱ میلیون در روز برسد. این اداره پیش بینی کرده تقاضای نفت در سال ۲۰۲۱ با کاهش ۵۰۰ هزار بشکه در روز به ۹۹ میلیون و ششصد هزار بشکه در روز برسد.
با وجود این که از ماه آوریل (فروردین) که پایین ترین سطح تقاضای جهانی نفت را رقم زد، تقاضای این محصول افزایش یافته است اما به دلیل شیوع دوباره ویروس کرونا در اروپا، ضعف ناشی از شیوع ویروس در هند و محدودیت تجمعات در بسیاری از کشورها که بهبود وضعیت رفت و امد و مصرف را تهدید می کند، مسیر پیش رو دشوار به نظر می رسد.
آژانس بین المللی انرژی همچنین اعلام کرد: موج دوم شیوع احتمالی ویروس کرونا در اروپا می توانند بار دیگر رفت و امدها را کاهش دهد. البته تاثیر آن می تواند کمتر از آنچه باشد که در ماه های مارس (اسفند) و می (اردیبهشت) و هم زمان با اعمال قرنطینه از سوی دولت ها شاهد بودیم.
روز سه شنبه قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال با کاهش ۱.۳ درصدی ۴۰ دلار معامله شد. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با افزایش ۱.۶ درصدی در معاملات اروپا امروز به رقم تقریبی ۳۷ دلار رسید.
قیمت نفت از اغاز سال جاری میلادی حدود ۴۰ درصد کاهش داشته است.
نظر شما